Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2023 16:16 - Екшън в ефир! Експерти спорят за цените на продуктите и доходите на хората
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 57 Коментари: 0 Гласове:
0



Екшън в ефир! Експерти спорят за цените на продуктите и доходите на хората

  image  

Синдикалистът Ваня Григорова от КТ ”Подкрепа” обвини финансистът Емил Хърсев, че той ”няма връзка с реалността” по отношение на доходите на хората. Тя определи в предаването ”Денят започва с Георги Любенов” по БНТ, че е престъпление ”изземането на средствата от държавните енергийни дружества.” Тя изтъкна: ”Пренасочват се пари от държавния към частния сектор. Тези вериги мародерски увеличават цените на храните от първа необходимост.”  

"Още от миналата година се налага данък "Солидарност". Нямаше проблем, когато се изземаха печалбите на държавните енергийни дружества, които всъщност спасиха България. Милиарди се източиха, за да отидат в големите търговски вериги, които сега увеличават цените на стоките от първа необходимост", коментира Ваня Григорова от КТ "Подкрепа". Тя изтъкна: "Пренасочват се пари от държавния към частния сектор. Тези вериги мародерски увеличават цените на храните от първа необходимост."

 Григорова коментира думите на Хърсев: "Комунизъм може за частника, но не може за гражданина. Когато те прибират парите това не е комунизъм, но когато трябва да ги дадат - реват до Бога!" Григорова упрекна Хърсев: "Вие не защитавате пазарната икономика, а личната печалбите на едни определени хора."

 "Тезата тук е, че комунизъм може за държавните фирми, но не и за частника. Престъпление е това, че бяха иззети средствата от държавните енергийни дружества", каза още тя.

 "Надявам се никога да няма данък "Солидарност" в България. Това е абсолютна измишльотина и няма никакво икономическо действие. Облагането на печалба със задна дата е противоконституционно", каза финансовият експерт Емил Хърсев по повод предложението да има еднократна солидарна вноска върху свръхпечалбите на компаниите.

 "Виждаме, че се прави опит за някакъв диалог с търговските вериги. Добра е идеята да има пълна информация за всички нас по какъв начин се формират цените. Финансовата историята е показала, че с тавани върху крайни цени или надценки резултатите не са стабилни. Това може да доведе до по-голямо повишаване на цените." Това заяви икономистът Владимир Сиркаров.
https://frognews.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19827263
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930