Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2023 16:46 - Като в приказките: Защо след главния прокурор и шефката на КЗК пожела безсмъртие?
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 54 Коментари: 0 Гласове:
0



Като в приказките: Защо след главния прокурор и шефката на КЗК пожела безсмъртие?

image xrisi 14:47 | 24 мар 23 2940  

Днешните деца не знаят кой е Кашчей Безсмъртни, но техните родители, баби и дядовци помнят този зловещ герой от славянски легенди и приказки. Кошчей може да навреди на всеки, но самият той е недосегаем. Животът му е защитен по много начини: Има остров в океана, на този остров има дъб, под дъба е заровен сандък, в сандъка - заек, в заека - патица, в патицата - яйце, а в яйце - смъртта на Кашчей.

Трудна работа.

Убедиха се всички, които мислеха, че щом над 70% от българите през 2020 г. искат оставката на главния прокурор Иван Гешев, значи въпросът е решен. Оказа се, че не става така. Тогава близо 80 на сто от хората искаха оставката и на Борисов, но той не само си доизкара мандата, но днес напира отново към властта.

 

 

image

Кашчей Безсмъртни...

Към „клуба на Кашчей Безсмъртни“ преди ден се присъедини и шефката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова. Направи го с аргументи и факти.

С леден и категоричен глас тя обясни, че антимонополната комисия работи с всички сили и разкритикува политиците, които нападали комисията, когато "нямат какво да кажат" и "все някой им е виновен". Ненкова не скри възмущението си от заявеното публично желание от страна на политици за смяна на членовете на регулатора, което издавало непознаване на закона. Затова им напомни, че през 2021 г. (тогава управляваше ГЕРБ – б. р.) мандатът на комисията е бил удължен от 5 на 7 години. В ЕС бил дори 9 г., а в САЩ - безсрочен. Схващате накъде бие госпожата… Вероятно очаква да бъде подкрепена от ГЕРБ, от която партия синът й Александър Ненков бе депутат и е кандидат отново да стане. Той е и от активните защитници на Борисов, за каквото и да става дума.

По време на управлението на коалицията "Продължаваме промяната", "БСП за България", "Има такъв народ" и "Демократична България" бе направен неуспешен опит с промяна в закона да се върне 5-годишният мандат и членовете на КЗК да бъдат сменени. Само че падна правителството, а Юлия Ненкова и колегите й останаха непокътнати.

Оказва се, че да се стигне до сърцето на прокуратурата и КЗК трябва да се мине през сложни процедури: парламентарно мнозинство, обсъждане в съответна комисия, промени в Конституцията и законодателството, съгласуване с ЕС, съгласуване с Конституционния съд, гласуване в парламентарна зала и пр. Досущ като: Има остров в океана, на този остров има дъб, под дъба е заровен сандък, в сандъка - заек, в заека - патица, в патицата - яйце, а в яйце - смъртта на Кошчей.

Статуквото си е опекло работата.

Но. Кашчей само изглежда непобедим. Той има силни врагове. Един от тях е грозната Баба Яга, която знае неговата тайна, споделя я с добрия юнак и Кашчей вече е обречен.

Освен това поетът Христо Радевски е казал: По-добре жив, отколкото безсмъртен.

Витали Роник

frognews.bg  https://svobodnoslovo.eu




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19791461
Постинги: 44961
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930