Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03 17:49 - Купон: Антон Славчев заведе засукани дами от КПКОНПИ на гуляй във Велинград (НОВИ РАЗКРИТИЯ)
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 950 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image ДнесНовини Купон: Антон Славчев заведе засукани дами от КПКОНПИ на гуляй във Велинград (НОВИ РАЗКРИТИЯ)

imageот admin на 29.03.2023    

Явно полулегалният шеф на КПКОНПИ Антон Славчев много се е „трогнал“ от всичко, което излиза по негов адрес, поради което се оттегля в заслужена почивка в гранд хотел „Велинград“, където босът е в компанията на подбрани колеги и засукани колежки по специален повод – пищен банкет!

Кулинарната вакханалия, обилно полята с марков алкохол, ще е с кулминация днес вечерта, но надали всеки ще може да види това безобразие, тъй като всичко е в дълбока конспиративност, докладва източник на Narod.bg от антикорупционната комисия.

Купонът ще е във формат „Шефът и приятели“ и ще протече под прикритието на обучение, семинар или друга подобна измама. Разбира се, за сметка на данъкоплатеца...

За да уплътним времето на „семинара“, предлагане няколко теми за обсъждане и обмяна на опит от безславното председателстване на г-н Славчев:

Кадрова политика

Още в първия ден през 2022 г., в който започва да изпълнява отново функциите на председател на КПКОНПИ, Антон Славчев се захваща да прекроява администрацията чрез мащабни промени в щатното разписание.

Този подход, макар и силно хаотичен, продължава и до ден-днешен, като за първите шест месеца от управлението си Славчев издава около 15 отделни заповеди, с които променя, закрива, открива, съкращава длъжности в администрацията, прекроява отдели и дирекции, мести бройки от едно място в друго.

Не съществува обективна необходимост от тези действия и всичко изглежда като преливане от пусто в празно, но всъщност има цел: от една страна – устройване на „свои“ верни хора, а от друга – създаване на предпоставки за уволнение на неудобните, или тези, които не са съгласни да му „сътрудничат“.

Под това Славчев разбира хора, които са готови безпрекословно да изпълняват всяка негова приумица, независимо от закона, и най-вече да доносничат срещу „непослушните“.

За кратко време с длъжностите се разделят – било заради структурните промени, било заради принуда, било за да запазят достойнството или защото са били принудени „доброволно“ да пожелаят преназначаване на по-ниска длъжност – редица висши служители – финансов директор, директорите на Териториалните дирекции в Пловдив и в Бургас, директор на дирекция „Публичен регистър“, началник на отдел „Собственост“, на отдел „Бюджет и счетоводство“, на отдел „Координация, взаимодействие и съгласуване“, много и различни видове инспектори и т.н.

По същата схема са освободени и редица ключови експерти в различни звена. Същевременно Антон Славчев, прочул се с терасата тип „мутробарок“, предприема действия, с които хем да „възнагради“ верните му служители, хем да ги държи в зависимост.

Например – за периода след 01.03.2022 г., откакто каца на председателското място, на редица държавни служители е възложена работа по т.нар. „вътрешно съвместителство“ за изпълнение на незаета длъжност за срок до назначаването на титуляр, но за не повече от 6 месеца, съгласно разпоредбата на чл. 16 от ЗДСл.

Законът предвижда, че тази възможност може да се използва само еднократно. За времето на заемане на длъжност по вътрешно съвместителство служителите получават допълнително възнаграждение. Впечатление прави обаче, че не се назначават служители на незаетите длъжности след провеждане на конкурси, а длъжностите се оставят незаети, като на едни и същи държавни служители се възлага работа по вътрешно съвместителство, ротирайки длъжностите, които заемат.

Фактите:

– Директор на Териториална дирекция Велико Търново бива преназначен на длъжност директор на Териториална дирекция Пловдив, с оглед увеличаване на индивидуалното възнаграждение, след което отново му се възлага работа по вътрешно съвместителство за и.д. директор на Териториална дирекция Велико Търново.

Така на практика един директор отговоря едновременно за две териториални дирекции. След изтичане на 6-те месеца вътрешно съвместителство отново същият служител е преназначен на длъжността директор на ТД Велико Търново, като му е възложено да бъде и.д. директор на ТД Пловдив; Служителят е с инициали Н.К.

– Директор на Териториална дирекция София му е възложена работа по вътрешно съвместителство на длъжността директор на дирекция „Публичен регистър“. След изтичане на законоустановения срок от 6 месеца същият служител е преназначен като титуляр на длъжността директор на дирекция „Публичен регистър“, като допълнително му е възложена работа по вътрешно съвместителство за длъжността директор на ТД София. Служителят е с инициали И.И.

– Служител, назначен без конкурс по заместване на длъжността „длъжностно лице по защита на личните данни“, няколко дни след назначаването му е предложена работа по вътрешно съвместителство за длъжността „главен секретар“.

 

Реклама

След изтичане на законоустановения срок от 6 месеца същият служител е с ново вътрешно съвместителство за длъжността директор на дирекция „Финансово-стопански дейности и управление на собствеността“. Служителят е с инициали Г.К.

Интересно е да се отбележи, че това лице попада в КПКОНПИ след като е уволнена от МВР – правомерно, поне според решението на АССГ на първа инстанция, което потвърждава извършеното уволнение.

– Служител на длъжност главен юрисконсулт в дирекция „Конфликт на интереси“ изпълнява работа по вътрешно съвместителство за длъжността директор на дирекция „Конфликт на интереси“. След изтичане на законоустановения срок от 6 месеца, същият служител е с ново вътрешно съвместителство за длъжността началник на отдел „Процесуално представителство“ в същата дирекция.

Служителят е с инициали К.М. Към момента друг служител – началник на отдел „Производства по конфликт на интереси“ отново изпълнява длъжността директор по вътрешно съвместителство. 

– Постоянно служители от ТД София (петима) и дирекция „Превенция на корупцията“ (двама) изпълняват допълнителна работа по вътрешно съвместителство в дирекция „Публичен регистър“.

При изтичане на законоустановения срок от 6 месеца същите връзкари са с ново вътрешно съвместителство на друга длъжност, но отново в дирекция „Публичен регистър“.

Налице са случаи, в които в комисията са назначавани роднини на ключови служители на ръководената от лично от Славчев ресорна дирекция „Противодействие на корупцията“, за да може последните да бъдат държани в зависимост.

Още в първите дни от изпълнение на длъжността „и.д. председател“ са инициирани и проведени процедури за повишаване в длъжност на редица „верни“ служители. Фрапиращ пример е как лице, изпълняващо функции на секретарка, изведнъж се оказва назначена на длъжността началник на кабинет със заплата над 4000 лв. Носят се слухове, че заслугите на въпросното лице не са съвсем професионални, а по-скоро от интимно естество.

Постоянната смяна на служители през 6 месеца е изключително натоварваща и непродуктивна. Освен вътрешните съвместителства, за които бе споменато по-горе, постоянно се местят „временно“ служители от една позиция на друга – директорът на дирекция „Административно, правно и информационно обслужване“ е преместен на длъжността главен секретар (тук също се говори, че женските умения преобладават над професионалните), началникът на отдел „Човешки ресурси“ е временно преместена за директор на същата дирекция. 

Същевременно, за да се държат свободни бройки, на които да се местят постоянно лица, се обявяват конкурси, които изключително рядко завършват с класирани кандидати, въпреки наличието на такива.

Дори се стига дотам, че се прекратява конкурс за ключовата длъжност „служител по сигурността на информацията“ след проведена конкурсна процедура и класиран кандидат, защото не е бил „правилният“.

Незаемането на щатни бройки има и още едно преимущество – за тях се получават пари от бюджета за заплати, които не се изразходват, а икономията по този параграф може да се използва за бонуси – на правилните хора. Нещо което Славчев прави – само през м. октомври 2022 г., Славчев раздава над 800 000 лв. бонуси от спестени средства по тази линия, разбира се, възнаграждавайки щедро верните му лица. 

– Заобикаляйки закона и без конкурс е назначен  на служител на длъжност „държавен инспектор“ в Инспектората на КПКОНПИ, чрез обявяването на длъжността на непълно работно време, след което формално е проведен конкурс за назначаване на същия служител.

Следва да бъде отбелязано, че служителят е работил за Комисията и в предходни периоди, срещу когото през 2019 г. е имало образувано дисциплинарно дело. Същият напуска КПКОПИ, за да стане, явно за кратко и безуспешно, изпълнителен директор на Държавната консолидационна компания (ДКК), след което се завръща в КПКОНПИ. Служителят е с инициали М.К. и в момента е ръководител на инспектората на КПКОНПИ.

Славчев връща на работа дисциплинарно уволнен служители, и такива, които в предишни периоди са уволнявани за нарушения.

Въпросните лица за назначени, след като от дирекцията са уволнени или напуснали висококвалифицирани инспектори. Така например, образувано е дисциплинарно дело срещу служител на длъжност „инспектор“ в дирекция „Публичен регистър“ за „…подстрекаване на служители в дирекцията да не изпълняват служебните си задължения, както и да обработват преписките с по-забавено изпълнение.“

Служителката подаде заявление за напускане. Използва се институтът на образуване на дисциплинарни дела с оглед оказване на натиск на служители за напускане.

Да припомним, че това е дирекцията, която приема, обработва и проверява имуществените декларации на лицата, заемащи висши публични длъжности и информацията, до която служителите там имат достъп е изключително чувствителна.

Очаквайте още криминални безобразия на Антон Славчев в КПКОНПИ

https://narod.bg
Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 17629239
Постинги: 40450
Коментари: 6103
Гласове: 7123
Архив
Календар
«  Май, 2023  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031