Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2023 17:24 - Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 584 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Джамбазки с разкрития за нов скандал с директора на Фонд „Култура“ към МК

image

Къде е ходил Драгунчев и с каква цел с правителствения самолет в края март тази година? Това пита българският представител в Европейския парламент и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на културата Найден Тодоров.

Повод за поредния скандал с директора на Национален фонд „Култура“ е породен от появилите се в социалните мрежи снимки на Сава Драгунчев. Те са от 29 март 2023 г., публикувани са във фейсбук и на тях ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет, съобщават от пресцентъра на ВМРО.

image

Проверка на Ангел Джамбазки е установила, че самолетът във въпросния ден е летял до Фарнбъро, Великобритания. Предвид противоречивата дейност на управлявания от Драгунчев Национален фонд присъствието му на този полет повдига още повече въпроси, които българският евродепутат задава:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?

image

В интернет вече изтекоха записи от вулгарното шоу, платено с държавни пари. Над 90 хиляди лева са отпуснатите по проекта, с който е кандидатствал миналата година организаторът на проявата - фондация „Сингъл Степ“. Редно е подчертаем, че проектът е с „присъстващ хазартен елемент“. Самото събитие беше анонсирано във фейсбук като „Бинго за лица над 18 години“, се припомня в съобщението.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Шефът на фонд "Култура" за проекта с драг кралиците: В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме!

Шефът на фонд "Култура" се подвизава като "Кралицата" в сайт за екстремен гей секс

"Кралица" Сава литна в Лондон с правителствения самолет

В този контекст трябва да припомним също така, че парите са дадени по програмата „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ в категорията „Културно предприемачество“, посочват от ВМРО.

Вчера изявление на Сава Драгунчев отново скандализира обществото. Той обясни финансирането на проект с думите: „В Европа сме, има дадености, с които трябва да се съобразяваме“.

Отново в изминалите дни в публичното пространство се появиха и твърдения, че въпросното лице има профил в една от популярните гей мрежи за поръчков екстремен секс с профил „Кралицата“, се каза в информацията на ВМРО.

"След всички изнесени данни и категоричното неприемане от българското общество с държавни пари да се финансират подобни „екстремни“ порнографски шоупрограми с хазартен елемент фактът, че директорът на Национален фонд „Култура“ е летял с правителствения самолет до Фарнбъро, Великобритания, на 29 март т.г. изисква отговори в най-кратки срокове от страна на служебния кабинет. Въпросите, зададени от българския представител в ЕП и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки, към Гълъб Донев и Найден Тодоров биха дали търсените отговори. Ако има политическа воля да се покаже истината на българския народ, това би следвало да се случи официално преди изборния ден на 2-ри април 2023 г.", заявяват от партията.

Пълният текст на писмото на Ангел Джамбазки:

ДО ГЪЛЪБ ДОНЕВ

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО НАЙДЕН ТОДОРОВ

СЛУЖЕБЕН МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

УВАЖАЕМИ Г-Н ДОНЕВ,

УВАЖАЕМИ Г-Н ТОДОРОВ,

Обръщам се към Вас във връзка със засиления обществен интерес около дейността на Национален фонд „Култура“ и в частност появилия се в социалните мрежи снимков материал на неговия директор г-н Сава Драгунчев. На публикувана снимка в социалната мрежа „Фейсбук“ от 29 март 2023 г. ясно се вижда, че въпросното лице се намира на правителствения терминал на летище София пред червен килим, водещ към входа на правителствения самолет. След направена от мен справка относно полета, с който твърди, че се придвижва г-н Драгунчев, става ясно, че самолетът трябва да е кацнал във Фарнбъро, Великобритания. Това поражда редица въпроси, чиито отговори смятам за необходимо българското общество да научи.

През последните дни ставаме свидетели на гигантска целенасочена провокация, свързана с културата в България, и по-специално с това как се изразходват публични средства за нейното развитие. След като стана ясно, че през 2022 година Национален фонд „Култура“, с благословията на Министерство на културата, е финансирал с над 90 000 лева дейности и събития, прокламиращи джендър пропаганда, днес отново се прокрадват съмнения относно нередности, свързани със служебното положение на въпросния директор.

Във връзка с гореизложените факти, бих искал да задам следните въпроси към Вас:

1. Къде отива директорът на Национален фонд „Култура“ и каква е причината да лети с правителствен самолет на Република България?

2. Каква е целта на неговото пътуване и има ли общо то с провеждането и организацията на предстоящите парламентарни избори в чужбина?
http://www.budnaera.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698015
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031