Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2023 15:59 - ЛОШОТО ИДЕ: Лаура Кьовеши погва двама кметове от ГЕРБ, опасно близки до Бойко
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Врачанският кмет Калин Каменов (вляво) и варненският Портних са на мушката на Лаура Кьовеши ДнесНовини ЛОШОТО ИДЕ: Лаура Кьовеши погва двама кметове от ГЕРБ, опасно близки до Бойко

imageот admin на 02.04.2023    

Котерийни борби са в дъното на пълния провал на Европейската прокуратура в България. Задкулисни договорки, подмолни сценарии, ламтеж за постове, тенденциозен подход при разследванията и политическа обремененост на върха на българското представителство на обвинители №1 в Евросъюза съсипват замисъла на партньорите на страната ни поне да ограничат злоупотребите с европейски средства. Най-малкото, защото това е последното, което европрокуратурата търси у нас, твърди „Уикенд“.

Шефката на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши обяви структурата й води 143 разследвания у нас за предполагаеми щети в размер на 492 млн. евро. 16 от тях били за корупция, а най-много злоупотреби имало в земеделието. Така звучеше гръмкият й отчет от началото на март, който представяше работата на лелеяния, особено у нас, орган за близо 2 години, откакто е заработил.

 

„Калинка“ в Narod.bg: Калин Каменов да покаже дипломата за висше! (нищят кмета от ГЕРБ за рушвет от 1 млн. лв.)

image
Герберският кмет на Враца Калин Каменов да си покаже дипломата за висше, защото май ще се окаже поредната некадърна „калинка” на Баце с власт за грабежи! Това поиска в сигнал до Narod.bg историкът Милена Върбанова, паднала жертва на гербопитеците покрай своя инициатива в Италия, за която вече писахме. Сега историкът и специалист по теория и …



 

 

Пак през март, но 2022 г. Кьовеши на българска земя заяви, че има рекордните 120 сигнала за злоупотреби в България и че Министерският съвет, тогава начело с Кирил Петков, „ще стане контактна точка с Европейската прокуратура и това е ясен сигнал за силен ангажимент на най-високо ниво“. „Важното и българските власти да изпращат сигнали до Европейската прокуратура“, завърши бившата спортистка и днешен прокурор №1 в Европа в присъствието на експремиера Кирил Петков.

На другия ден Кьовеши си замина по обяд. Вечерта арестуваха бившия премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и пиарката на правителството и на партията им Севдалина Анаудова. Всички свързаха посещението на Кьовеши с тези арести.

А за всеобща почуда отново на всички стана ясно, че причината за тях са свидетелските показания на самия тогавашен премиер Кирил Петков. Доколкото е известно, Петков може да свидетелства във връзка с Бойко Борисов само за срещата им, на която е бил канен за министър.

А преди дни – пак през март (явно много фатален месец за родното правосъдие!), но тази година, Държавният департамент на САЩ излезе с годишния си доклад за състоянието на демокрацията къде ли не, включително и в България, но не и в САЩ, и изплющя звучен шамар и на „свидетелските показания“ на Кирил Петков, и на тогавашния злополучен вътрешен министър Бойко Рашков, и на борбата в България с каквото се сетите и най-вече с корупцията и злоупотребата с евросредства. И най-пряко – на самата Кьовеши. Защото в докладът точно тези арести са отбелязани като грубо погазване на демократичните и правите норми.

 

Нова герберска мръсотия: Кметът на Враца Калин Каменов гушнал 1 млн. рушвет с тролеите (ДОКУМЕНТИ)

1 млн. лева под масата лапнал баровец във Враца, за да си затвори очите, че в града се движат тролейбуси, произведени от завод в Минск, вместо във Варшава. Вярно, разстоянието между двете столици е някакви си 500-600 км, но пък возилата са купени с пари по европейската програма „Околна среда”, а там има строги правила. …


 

 

Колкото до постиженията на Европрокуратурата, обявила България за втора по брой образувани съдебни производства, у нас те са на точката на замръзване.

Криво-ляво са избутани две дела. Бройката на 15-те български европрокурори не само не е запълнена от 2 г. насам, но и запълнените места се овакантяват, тъй като назначените панически бягат оттам – 5-ма души, за които „Уикенд“ поименно съобщи. Начело със „запевчика“ на гореспоменатите арести Елена Попова, разговаряла онлайн с Васил Божков близо 4 часа, та Кирил Петков да има какво да свидетелства. Самата българска европрокурорка в Люксембург – Теодора Георгиева, заема поста незаконно.

И на всичкото отгоре при Кьовеши в Люксембург валят оплаквания и от служителите в българския офис на европрокуратурата, и от самите делегирани европрокурори за липсата на каквито и да било правила за работата й. За което впрочем пряк отговорник е самата Теодора Георгиева и заместникът и на родна земя Димитър Беличев.

Именно тези оплаквания са станали причина на 13 март тази година Кьовеши да извика в Люксембург всички делегирани прокурори, за да стане ясно какви точно са неблагополучията в работата на структурата й у нас. На срещата е присъствало и ръководството на Европейската прокуратура.

 

image

След разследване на Narod.bg: Бойко спаси от арест кмета на Враца Калин Каменов – къде потънаха 32 млн. от тролеи и автобуси?

Бойко Борисов и активът на ГЕРБ са спасили кмета на Враца Калин Каменов от арест след разследване на Narod.bg за грандиозни кражби около обществена поръчка за доставка на тролеи и електрически автобуси за градския транспорт. Спасяването на гербопитека Калин Каменов се случило на 26 март, когато бившият премиер, заедно със своите най-доверени хора от мафиотската …


 

 

А преди това еврообвинителката №1 изпрати одитна комисия от двама души да проверява изнесените в сигналите факти. Както и завоалирано се опита в личен разговор с правосъдния министър Крум Зарков да прехвърли отговорността за несвършеното от подчинените й у нас на неговия гръб и на гърба на вътрешния министър Иван Демерджиев, намеквайки, че те трябва да го свършат.

В Люксембург обаче нашите европрокурори в прав текст са изразили негодуванието си от поведението ни нищоправенето на Теодора Георгиева и приближения й заместник Димитър Беличев и са поискали спешни мерки от началничката им да овладяване на положението. Но Кьовеши не взела страна, а напуснала залата със заръката да се разберат помежду си. След което станало ясно, че работата на Беличев може да бъде разгледана по-обстойно и да му бъде потърсен заместник.

   


 

image

Иван Портних съсипа Варна! Нов имотен скандал с кмета от ГЕРБ

Кметът от ГЕРБ на Варна Иван Портних лъсна в нов имотен скандал! Аферата гръмна, след като от Съюза на архитектите – Дружество Варна поискаха незабавно премахване на поставените в сърцето на Морската градина преместваеми обекти – търговски павилиони. От браншовата организация изразяват категоричното си несъгласие с необходимостта, вида и местоположението на търговските павилиони. В писмо …




Станало ясно и друго. Че Кьовеши настоява да бъдат извършени арести, ако не на бивши управляващи, както предишния път, то на хора тясно свързани с тях, които използват европейски средства, защото Васил Божков по тази линия очевидно няма как да свърши работа особено от челната позиция в първия списък „Магнитски“.

Според отлично информирани източници на мушка, предложена от самата Теодора Георгиева, са кметовете на два града – на Враца и Варна и двамата от ГЕРБ – съответно Калин Каменов и Иван Портних, заради закупените с европейски пари средства електробуси.

Още повече, че местните избори чукат на вратата – през октомври тази година, а според широко разгласената информация именно те са големият залог на „Продължаваме промяната“, която след близо 2 години шумно дефиле във властта най-сетне проумя, че местният вот е по-важен от националния, защото първият гарантира втория, а не обратното.

 

image

Гербопитекът Иван Портних открадна 24 МИЛИОНА само от един ремонт във Варна – вижте последствията (СНИМКА)

Кметът на Варна от ГЕРБ Иван Портних е откраднал са хунтата и чекмеджето на Бойко 24 МИЛИОНА ЛЕВА само от един ремонт – на бул. „Васил Левски”, разкри Narod.bg. Грандиозната далавера е особено видима сега, след обилните дъждове, които превърнаха булеварда в „златен гьол”. Причината за безобразието е откровената корупцията, гарантирана от гербопитека Портних при …


 

 

И точно тук е заровено кучето на тежките неблагополучия в работата на европрокуратурата в България. Заради порочните обвързаности на хората, които представляват върха на тази структура у нас. Което най-ярко пролича от паническите им действия веднага след като сигналите на българските делегирани европрокурори и служителите в българския офис на европрокуратурата полетяха към Кьовеши.

По никакъв друг начин не може да бъде наречена ненадейната поява на подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков по Нова телевизия при Лора Крумова и лайтмотивът му, че „Бойко Борисов трябва да бъде арестуван“.

Самата Крумова коментира, че звучи като фиксиран в бившия премиер. И самият той си даде същата оценка, като цитира прочутата фраза на Марк Катон Стари: „Картаген трябва да бъде разрушен“, изричана от него по всякакъв повод. Която в по-безобидния й вариант е позната от смешката на Мирча К

ришан и краставицата, за която той говори по всякакъв повод, понеже не знае нищо друго, освен колко вода съдържа краставицата.

image

КПКОНПИ: Кметът на ГЕРБ Иван Портних уличен в корупция при обществена поръчка за 85 млн. лева (ПОДРОБНОСТИ)

Кметът на ГЕРБ във Варна Иван Портних най-сетне е уличен в корупция! Политикът от най-близкото обкръжение на Бойко Борисов е забъркан в грандиозна по мащабите си схема с обществена поръчка за 85 милиона лева за доставка на електрически автобуси за морската столица, предаде репортер на Narod.bg. С решение на КПКОНПИ от 1 декември 2021 г. …


 

Зад цялата тая веселба обаче се крие пълната паника на анти-Гешев кохортата на Бобоков и не много весели факти. И ако отново се позовем на римските сентенции, както „Всички пътища водят към Рим“ заради Златния километричен камък, така и всички чудесии в родната структура на Европрокуратурата водят към Пламен Бобоков. Само че там Златният километричен камък е Русе и „Приста ойл“.

Както е известно, Теодора Георгиева е от Русе и е приближена на Бобоков. Нейният мъж Васил Георгиев е дългогодишен бивш служител на Бобокови, депутат от „Има такъв народ“ и оттам – зам.-министър на външните работи в правителството на Кирил Петков, като какъвто се подвизава и до днес.

Димитър Беличев също е бивш служител в една от структурите на Бобокови. А самият Бобоков, освен че си има работа с прокуратурата, е много петимен да кадрува в дипломатическите служби, както разкриха вълнуващите му есемеси до президентския съветник Пламен Узунов.

Случайно или по-скоро не, Христо Иванов бе заснет да влиза в колата на Пламен Бобоков пред парламента миналата година. Пак през 2021 г. именно колата на Бобоков бе засечена пред Министерството на икономиката, когато там се подвизаваше Кирил Петков като министър.

Самата Теодора Георгиева не веднъж е споменавала в не много тесен кръг, че тя е бъдещият главен прокурор. А пък Бобоков е гарантирал позицията си в тази структура чрез бившия си служител и неин заместник Димитър Беличев, който да заеме мястото й, ако стане чудо и следващите управляващи, за каквито се точат от „Продължаваме промяната“ скроят шапката на Гешев.


Измама в Narod.bg: Иван Портних продаде 6 дка от Морската градина на консула от ГЕРБ Милен Райков, намаза и жена му (ДОКУМЕНТИ)

image
Поредна измама на кмета от ГЕРБ във Варна Иван Портних. Сигнал до Narod.bg разкри как гербопитекът узакони последното безобразие на областния управител Стоян Пасев, продал почти 6 дка от Морската градина заедно със сгради, собственост на Община Варна, на частници, сред които назначеният от ГЕРБ за почетен консул на Казахстан Милен Райков и съпругата му. …


Не случайно веднага след завръщането си от Люксембург от срещата при Кьовеши на 13 март Теодора Георгиева е дала ясно да се разбере, че Беличев не подлежи на никакви кадрови посегателства от недоволните от него. Още повече, че именно той е прекият натоварен да се занимава с разследванията, които да доведат до арести на хора, свързани с бившите управляващи от ГЕРБ. И то по негово желание. Та затова и Теодора Георгиева бди над него като майка-орлица.

Цялата тази задкулисна ситуация, придружена с котерийни борби и болезнен реваншизъм, напълно осветлява въпроса защо европротуратурата в България няма реални постижения, защо делегираните европрокурори, преминали през стъргата на тежкия конкурс за постовете в Люксембург, бягат накъдето им видят очите. А може би и защо една бивша спортистка от Румъния беше единствената кандидатура за европейски прокурор, която бе избрана с мощната подкрепа на Европейската народна партия, макар че трудно може да се прибере в родината си, без да я арестуват още на границата за превишени правомощия и незаконни действия, докато е била главен прокурор там.
https://narod.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19830708
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930