Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2023 14:44 - Не, това не е нормално! Автор: nikikm
Автор: grigorsimov Категория: Политика   
Прочетен: 2807 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Във всяка една нормална държава думите и действията на съпредседателите на "Продължаваме промяната", за които научихме вчера, щяха да доведат до много тежки политически последици. Първо, тази партия би претърпяла огромни репутационни щети и завинаги би се преселила в политическия миманс, а нейните шефове не премиер и министри, домоуправители нямаше да могат да станат. Ето това щеше да се случи, ако България беше нормална държава, ако нейните политици уважаваха законите на собствената си страна и спазваха и на практика онези морални принципи, които непрекъснато рекламират.
Реакциите на замесените в този грандиозен скандал, както и оправданията, които им спретват евроатлантическите говорещи глави по телевизорите, категорично показват абсурдността на нашия политически свят. Е, ча какво толкова се впечатлявате, твърдят адвокатите на ПП-ДБ, че то това е политиката - навън се говори едно, а на партийните сбирки съвсем друго. Да, може и да е гадно, ама така стоят нещата. По-важно е да стане съдебната реформа, да влезем в Шенген и Еврозоната, да изпълняваме едно към едно директивите, идващи от Брюксел и Вашингтон, пък иначе нека си говорят каквото си искат и да лицемерничат, колкото си искат.
Ако и ние, подобно на политиците и анализаторите от "умнокрасивата" каста, се съгласим, че всичко, което чухме вчера, си е напълно в реда на нещата и че трябва да си налягаме парцалите, за да не отидела властта при Радев, значи извършваме колективно самоубийство. Силно се надявам нормалните българи, за разлика от политиците от ПП-ДБ и техните ментори и защитници, да знаят кое е редно и кое не. Да правят разлика между морално и аморално. Нека ясно бъде казано. Нищо от чутото вчера не е нормално. Първо, не е нормално да синхронизираш имената на шефовете на специалните служби с чужди посолства и да молиш да дойдат експерти отвън, за да пренареждат тези структури. Не знам дали тук има състав на престъпление, дали става дума за национално предателство и, съответно, прокуратурата трябва да се намеси, но знам, че става дума за отказ от суверенитет. За васален манталитет. И опорката, че понеже сме били членове на ЕС и НАТО, такива действия били нормални, е лъжлива. Защото никъде в договорите ни за членство в тези организации не пише, че трябва да синхронизираме имената на шефовете на служби с чужди посолства.
Второ, не е нормално лидерите на партията ПП, която беше създадена, за да "разгради модела ГЕРБ", да се окажат първи защитници на формацията, която, уж, трябваше завинаги да отстранят от властта, да си признават, че всичко това е маркитингов трик, за да се доберат до управлението. Трето, не е нормално съпредседателят на ДБ, който изгради цялата си политическа кариера върху идеята, че законът е над всичко и че ни е нужна съдебна реформа, която веднъж завинаги да утвърди върховенството на правото, сега да се върти като шугава овца само и само да измисли механизъм за опазването на имунитета на Бойко Борисов.
Четвърто, не е нормално да заявяваш, че първата ти работа, когато дойдеш на власт, ще бъде да уволняваш хора, без значение дали е законно или не. Пето, не е нормално да пляскаш от щастие, задето следващите местни избори "ще ги правим с нашето МВР". Шесто, не е нормално, когато всичко тези ненормалности излязат на бял свят, да не покажеш поне минимално разкаяние и единственото оправдание, което успява да ти роди глаwата е, че виновен за всичко бил лошият Радев. Сигурно и вие сте забелязали, че колкото по-некадърен е един политик, толкова по-ядно критикува президента. Само че Румен Радев няма никаква вина, задето едни политически фигури вместо реалността обитават единствено полетата на собствените си фантазии и безпочвени копнения.
А най-голямата ненормалност ще бъде, ако тези и подобни на тях политици вземат властта. Това безвъзвратно би унищожило всякаква надежда, първо, че България може да бъде суверенна държава и, второ, че все пак някакви базисни морални принципи трябва да бъдат спазвани. В политиката трябва да се правят компромиси, тя не бива да се превръща в арена на фанатични сблъсъци. Обаче едно е да направиш компромис, а съвсем друго - да лъжеш безпардонно не само избирателите си, а и цялото общество. Единственият нормален изход от създалата се ситуация е моментално да бъдат прекратени всякакви коалиционни уйдурми и да вървим час по-скоро на избори. Това е единственият начин, по който нормалните български граждани можем да покажем какво мислим за ставащото. 


Автор: Петър Волгин https://svobodnoslovo.eu


https://nikikm.blog.bg/politika/2023/05/27/ne-tova-ne-e-normalno.1869708


Тагове:   не,   не е нормално,   това,


Гласувай:
5



1. iw69 - Тази
28.05.2023 15:51
евро-атлантическа измет трябва да бъде изрината на бунището на историята.
В противен случай тия идиоти съвсем ще затрият страната ни.
цитирай
2. bojinkata - На тези евроатланти им трябват т...
28.05.2023 17:32
На тези евроатланти им трябват точно 3 дни власт, за да затрият България! Не 6 или 3 месеца - 3 дни!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorsimov
Категория: Политика
Прочетен: 28312315
Постинги: 4287
Коментари: 7547
Гласове: 8239
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031