Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2019 17:01 - През миналата седмица се появи информация, която, ако живеехме в нормален свят, трябваше да се превърне в монументален скандал https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 214 Коментари: 0 Гласове:
1



През миналата седмица се появи информация, която, ако живеехме в нормален свят, трябваше да се превърне в монументален скандал Публикувано на 29.11.2019 в Свят
image    

става въпрос за изнесените от WikiLeaks писма на водещи разследващи за “предполагаемата” химическа атака в Дума, Сирия. Там един от участниците в разследването обвинява OPCW в манипулиране и изнасяне на неверни, нагласени данни. По-конкретно той критикува доклада, че количествени данни за хлорните съединения няма, което е от съществено значение, защото иначе следи от хлор може да има дори като разлееш няколко бутилки белина. Също така подчертава, че симптомите на “жертвите”, които са описани в докладите, съществено се разминават с тези, описани в науката и които би трябвало да има, ако наистина е използвано химическо оръжие.

Айде сега да съберем данните:

1) OPCW е международна организация, чийто първи директор, Жозе Бостани бе изгонен под огромен натиск от страна на Американската администрация през 2003 г. Това е първият случай, в който директор на международна организация бива буквално принуден да напусне. Причината? Жозе Бостани е искал да проведе разследване в Ирак за предполагаемите химически оръжия. Бостани твърди, че тогавашният посланик на САЩ в ООН, Джон Бостън, физически го е заплашвал и принудил да напусне. Американската администрация твърди, че причините за отстраняването н Бостани са “”поляризиране и конфронтационно поведение”, “лошото управление” и “налагане на неподходящи роли на OPCW”.

2) Децата от град Дума в клиповете , показани от всички световни медии са живи и здрави, като те подчертават, че са били използвани и заплашвани от “Белите каски” и са били уплашени от самите тях:

 

3) САЩ, Великобритания и Франция удариха Сирийската армия с над 100 ракети след “химическата атака”, без никакви доказателства или разследване. Официални ръководни органи като Джим Матис, тогавашният министър на отбраната, буквално споменават, че атаката е защото е бил използван зарин. Дори в доклада на OPCW се подчертава, че никакви следи от зарин не са намерени, а само от “хлорни съединения”:

 

4) Доказателствата на медиите и правителствата за атаката от зарин са предоставени “услужливо” от “Белите каски”, както и о управляващата град Дума групировка със звучното име “Армия на Исляма” (Джейш ал-Ислам). Основателят на “Белите каски” е британски бивш военен шпионин, живеещ в Турция, който се “самоуби” (или епстайнна) преди няколко седмици.

5) Това не е първо или второ подобно изтичане на информация. Вече две години OPCW се бавят (по-точно нагласят) с фактите и крайните заключения. В предишните отново участници в разследването обвиняват в нагласяне и използване на нелогични и ненаучни аргументи. Включително и за състоянието на остатъците от предполагаемите бомби, които според разследващите е по-вероятно да са били “поставени” ръчно, отколкото да са пуснати от самолети.

——

Всичкото това след фиаското и вече доказаната историческа лъжа за химическата атака в Ирак. Дори критичномислещи журналисти в големи медии в САЩ, като Тъкър Карлсън, започнаха сериозно да си задават въпроси и да подозират в официалните новини, изнесени от медиите. А и честно казано, и първолак ще схване за какво иде реч, като събере всичката информация и направи логически изводи:

Не че американците ги интересуват и са толкова загрижени за “здравето” на сирийците, де. Продължават да налагат санкции и заплашват всеки, който тръгне да търгува със Сирия, нещо, което само местното население ще пострада. Миналата седмица американските военни в Сирия, останали единствено около петролните кладенци в страната, потопиха няколко сирийски петролни танкери в река Ефрат, за да не позволят на сирийския режим да им вземе нефта. Разбира се, потопени танкери в реката предизвикаха огромни замърсявания из целия регион. Но, иначе лаят за химически оръжия.

Дахер Ламот




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846117
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930