Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2020 23:29 - СГРЕШЕНИ ЦАРУВАНИЯ НА БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ РАЗБИВАТ МЕНТЕТО "ДЖАГФАР ТАРИХИ" И ОТКРИВАТ ЛЪЖИТЕ НА ИЗМАМНИКА НУРУТДИНОВ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 340 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СГРЕШЕНИ ЦАРУВАНИЯ НА БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ РАЗБИВАТ МЕНТЕТО "ДЖАГФАР ТАРИХИ" И ОТКРИВАТ ЛЪЖИТЕ НА ИЗМАМНИКА НУРУТДИНОВ
Автор:
shtaparov
СГРЕШЕНИ ЦАРУВАНИЯ НА БЪЛГАРСКИ ВЛАДЕТЕЛИ РАЗБИВАТ МЕНТЕТО "ДЖАГФАР ТАРИХИ" И ОТКРИВАТ ЛЪЖИТЕ НА ИЗМАМНИКА НУРУТДИНОВ

Всеки,който прочете това ще спре да вярва на татарски тарикати а ако някой гласува с "против",значи не го е прочел.


   "Джагфар Тарихи" се появи в Русия през 1993 г.,а в годините след това се появиха още много четива,свързани с него- "Нариман Тарихи", "Болгар Тарихи", "Шан казъ дастанъ" и пр. Скоро след това незнайно откъде се появиха пари за тяхното издаване в България и сериозните учени започнаха да се занимават с тях,но скоро след това почти всички ги обявиха за фалшификат.

  Тук няма да обсъждам надълго и широко аргументите с които сериозната наука доказа,че Фархат Нурутдинов е писач на съвременни ментета а само ще отбележа че най-стария древен ръкопис,с който той разполага е писан в 1992-1993 г. (края на ХХ век)! Ще разгледам обаче календарните данни,които авторът е вкарал в своите романизовани съчинения без да се усети,че с тях си вкарва решаващ автогол. Нурутдинов пише,че тези данни ги е извадил директно от "древните" писания на "Булгарските" летописци Гази баба,Кул Гали и пр.

Календарни данни за Български владетели в Джагфар Тарихи, Том 3,стр.101 (кликни за да увеличиш):
        image

Фалшив "Български" календар с непознати за Българите турски термини в Дгагфар Тарихи", Том 2:

image


    Календарни данни за Български владетели в Джагф.Тарихи (обсъждане,стр. 28)

image

Още календарни хронологии на Български владетели в Джагфар Тарихи (стр. 110):


image

                              Фалшиво владетелско летоброене в Джагфар Тарихи:

            image
 
               Окашкана хронология на Българските владетели в Нариман Тарихи:

image

   Календарните данни,които може да извлечем от това романизовано четиво изглеждат в общи линии така:

Година на змията- 453 г.
Година на дракона- 682 г.
Година на заека- 727 г.
Година на коня- 742 г.
Година на кравата- 749 г.
Година на тигъра- 762 г.

  Внимателното вглеждане в тези данни обаче показва,че те са преписани от "трудовете" на "нашите" казиони и най-вече тюрколози. Тук няма място да публикувам всички текстове,показващи календарните представи на Нурутдиновите "древни автори",но подробен прочит на неговите текстове показва какви са неговите представи за "Булгарския" календар:

    image

  Те както виждаме съвпадат напълно с ментетата,които "наши" тюрколози представят за 12-годишен "Български" циклов календар:

                                    image   

  Че това не е Български календар,а азиатска имитация на Българския го доказах в множество предишни статии (http://shtaparov.blog.bg/politika/2019/08/17/tochen-matematicheski-sposob-pokazva-kakvi-grubi-greshki-dop.1670697 и пр.),които издавах в хода на проучванията и от тях се вижда как постепенно бе разкрита истината и защо е било толкова трудно да се доберат до нея учените. Тя позволява да направим перфектно точна хронология на Българските владетели от VIII в.че и от VII-ми което означава,че можем да използваме точните данни като база за сравнение,въз основа на която да разпознаваме фалшивите хронологични версии от истинските.

                                                         Истински Български календар:
  image

  Авторът на романa "Джагфар Тарихи" се е изкушил да вкара в него Български календарни понятия и изопачени от туркотатарските диалекти край Волга имена на наши владетели,датирани по Българския календар. Нурутдинов вкарал няколко наши календарни термина (Сомор,Шегор и пр.) в романа си,но не се наел да гадае къде са разположени в Българския календар понеже знаел,че всичко ще обърка. Допуснал обаче огромната грешка да датира техни царувания с претенцията,че тези датировки са извадени от "древни" извори,"написани" от Българите.

  Хронологията на Български владетели,датирани по Българския календар е представена от "Джагфар Тарихи" в общи линии така:

1. Атила- починал в 453 г.,която е "Година на змията".

2. Кубрат (620-660 г.),роден в 600 г.

3. Междуцарствие и гражданска война (660-665 г.)

4. Боян (665-668 г.)

5. Аспарух (668-692 г.)

6. Тервел (692-719 г.),наречен от автора "Тарвил".

7. "Айар" (719-727 г.)- измислен от автора несъществувал владетел.

8. Кормесий (719-727 г.),наречен от автора "Кермес".

9. Севар (727-740 г.),починал в 742 г.

10. "Би-Хатън" (740-742 г.)- регентка,създадена от авторовото въображение.

11. Кормисош (742-755 г.),наречен от автора "Коръмджес".

12. Винех (755-761 г.), Той е "окичен" от циничния Нурутдинов с изопаченото име
"Бунек",с което явно е искал да изкара всичките ни владетели бунаци.

13. Телец (761-764 г.) но по-късно пише,че Телец е бил на трона от 762 г.!

14. Сабин (764-765 г.),наречен от автора "Саин".

15. Умор (765 г.),наречен от автора "Умарт".

16. Токто (765~766 г.),наречен от автора "Азан Тукта".

17. Паган (~766~767 г.),наречен от автора "Боян". После авторът умишлено е окашкал още повече нещата понеже пише,че Сабин бил свален от Умор но бил прогонен от Паган (!). Ясно ми е защо е правено това: периодът 760-770 г. е един от най-мътните в Българската история и "нашите" тюрколози така са объркали владетелската хронология в него,че Нурутдинов не е могъл да се ориентира и се принудил да прибегне до подобни цигански номера за да има повече вратички,с които да оправдае допуснатите от него груби грешки.

18. Телериг (765-777 г.,на друго място 767-768 г.),наречен от циничния автор "Дилярек" и имам чувството,че малко е оставало да пропусне "Л"-то в измисленото от него име,за да проличи какво мисли този измамник за нас и за нашите владетели! По същия начин той измислил турска версия на нашия календар и я представя от името на древни Българи,които уж са я оставили на татарите край Волга:

image

  Цинизмите на мошеника Нурутдинов и гнусните изопачения,на които подлага Българските царски имена и календарни термини веднага показват,че той няма грам уважение към Българите! Те сами по себе си са ясен сигнал,че в неговите четива няма да срещнем голям процент истини най-малко пък такива,които да са ласкателни за Българите. Нека обаче погледнем датировките на Български владетели,които е наслагал този Пинокио и да ги сравним с данните от "Именника",въз основа на които бе доказана перфектната точност на този летопис и на Българкия календар. Допуснатите от него грешки са невероятно много,но ще посоча най-основните от тях.

1. Атила- починал е в 453 г. която не е Година на змията а Година на Слънцето,респ.на агнето (овцата).

2. Кубрат (620-660 г),род.в 600 г. Именникът споменава за него годината ШЕГОР ВЕЧЕМ или просто ШЕГОР,която може да се схване като година на раждане или на възцаряване. Според "Българския" календар на Нурутдинов обаче,съпоставен с календара на тюрколозите 600-та година е Година на "маймуната" ("Писин"),620-а е Година на "дракона" (Верени) а 640-а: Година на мишката което означава,че тези датировки на "Джагфар Тарихи" са съвършено неверни дори по логиката на най-простия тюрколог! Нурутдинов изрично е посочил в текста,че за него ШЕГОР е "Година на кравата" което означава,че той не зачита "Именника" като първостепенен исторически извор,който помага да датираме част от ранните Български владетели.

  В "Нариман Тарихи" откриваме друго противоречие: там Нурутдинов пише,че Кубрат се възцарил в 619 г. (Година на заека в турко-татарския календар),при което годината ШЕГОР (605-а, 617, 629, 641, 653 и 665-а по същия календар) увисва необяснимо,макар да е спомената в Именника като година на Кубрат.

3. "Междуцарствие" (660-665 г.). Авторът е знаел,че такова събитие може да бъде допуснато в онзи тъмен период и непоколебимо го е направил,макар точните версии на Календара недвусмислено да сочат,че това фантазно междуцарствие никога не е същесвувало!

4. Боян (665-668 г.). По чудо е датиран правилно в тази лъжлива компилация,понеже се срещат верни датировки на Боян и сред тюрколозите. Написал е обаче,че този владетел е роден в 625 г. (починал бил в 690 г. на 65-годишна възраст),която е "ТОХ" (Година на петела в потурчения календар) а 665-а е Година на дракона,с което посоченото ШЕГОР ВЕЧЕМ в "Именника" срещу неговото име,вече обявено за Година на кравата увисва в безтегловност!

    image

  На друго място така превъзнасяният Фархат е написал,че Боян се е възцарил в 660 г.

5. Аспарух (668-692 г.). С това авторът внушава,че Аспарух е роден в 631 г. но неговите дати са невероятно объркани,понеже в "Нариман Тарихи" (стр. 110) същия Фархат е написал,че Аспарух царува от 672-701 г. което означава,че трябва да е бил роден в 640 г. по неговата логика:

    image

  На трето място пак Фархат от името на "древен Българин" пише,че Аспарух е роден в 634 г. което по неговата логика трябва да означава,че Тервел е започнал своето царуване в 695 г. а не в 692 или в 701-ва,както е отбелязано по-горе:

    image

6. Тервел (692-719 г.). Съвършено невярна датировка: 692-а е "Година на дракона" ("Верени") в потурчения "Български календар". Годината на Тервел е ТЕКУЧИТЕМ (изопачено от тюрколозите на "Теку"),но тя отговаря на 695 или 696 г. според различните версии на тюрколозите,в които твърде често и те самите се съмняват. Годините на Тервел са 27,което се разминава с данните от "Именника"- Тервел според него е царувал 2 пъти,като първия път е било за 21 г. а втория път за 7 години,което прави общо 28 г.

7. "Айар" (719-727 г.). Това че не е посочен в известните ни извори не е проблем: пробем са турското му (не-Българско!) име и годината на възцаряване,която е година на овцата и може да бъде приравнена към фамозното "Теку" според една от версиите на тюрколозите.

8. Кормесий (719-727 г.). Нурутдинов изрично отделя името Кормесий ("Кермес") от Кормисош ("Коръмджес") т.е. прави нещо,което е в противоречие с надеждните исторически извори от онази далечна епоха.

9. Севар (727-740 г.),починал в 742 г. С този хитър номер ловкият мошеник се е застраховал срещу критики за това,че в посочените години има сериозни грешки: годините на Севар веднъж са 13,после са 15 но 727-а е "Година на заека" ("Дванш") и няма нищо общо с "Годината на петела",която според тюрколозите е ТОХ. Изводът тогава е един: годината ТОХ,която посочва Именникът за Севар е Година на заека според Нурутдинов!

    image

10. "Би-Хатън" (740-742 г.). Множеството пропуснати владетели в "Именника" говори,че може да има и други неизвестни владетели,но не и такива с турски имена като посоченото. От него е ясно,че авторът от неистов стремеж да потурчи Българите често е слагал имена с такова цинично и откровено турско звучение,че всеки древен Българин би се погнусил от сърце ако ги чуе!

11. Кормисош (742-755 г.),наречен от автора "Коръмджес". Годината му в "Именника" е ШЕГОР,което според Нурутдинов е "крава" но по-нататък той е посочил,че 742-а е "Година на коня" от което следва,че в думите му няма нищо вярно! Кормисош царувал 17 г. както сочи "Именникът",а тук са посочени 13- значи "Джагфар Тарихи" е ненадеждно съвременно четиво,което бъка от лъжи!

12. Винех (755-761 г.)- 6 год, Това няма нищо общо с истината,понеже Винех е царувал 7 години а не 6 и неговата година ИМЕНШЕГОР е Година на Луната (Богинята Майка) в истинския Български календар.

13. Телец (761-764 г.) а после авторът пише,че Телец е бил на трона от 762 г. Това е в остро противоречие с данните от "Именника" и "византийските" извори където изрично е записано,че Телец загинал в средата на 763 г. след като е царувал 3 години. Неговата година е СОМОР (760 г.) което по казионната логика е "мишка",а 761-ва и 762 г. са години на кравата и "тигъра" по същата логика което означава,че Фархат Нурутдинов се е оплел в лъжите си като пиле в кълчища. Тук по неговата логика излиза,че СОМОР е година на "тигъра" (762 г.),понеже по-рано изрично е обявил,че 629-та е "Година на кравата" от което следва,че 761-ва год. също е такава! От това следва друго неприятно за мошеника заключение: че Телец е царувал до 765 г.,което обаче той отхвърля чрез своето заявление,че царуването му е приключило в 764 г.!

14. Сабин (764-765 г.), Не е споменат в "Именника" заради неговите предателства и незначително управление,но без съмнение е заел престола веднага след Телец и както става ясно от думите на "византийски" очевидци,освободил трона няма и 2 месеца след това. Фархат обаче не се вълнува от "византийски" извори:  от "зор" да изкара календара ни тюркски а дедите ни "татари" той така се увлякъл,че започнал да смята себе си за последна непогрешима инстанция,която може да диктува на Българската наука как да си пише историята! Нашите тюрколози обаче въпреки цялата си наивност са усетили,че Нурутдиновите версии ги водят към пропастта и не са посмели да ги обявят за верни чрез широко тиражиране за разлика от руската "наука",която побързала да обяви мошеника-романист за академик по история! ...

15. Умор (765 г.). Той е разковничето на всички турски календарни версии,които ни се набутват в България по внушение от чужбина но както доказах с много аргументи в една предишна статия (http://shtaparov.blog.bg/politika/2018/11/04/tiurkolozi-popraviat-tri-letopisa-i-predatirat-petima-vladet.1633950),Умор е започнал своето царуване есента на 763 г. и бил детрониран в началните месеци на 765 г. понеже царуването му не приключило с онези 40 дни,които са споменати в "Именника" срещу неговото име.

16. Токто (765~766 г.),наречен от автора "Азан Тукта". Древните извори съобщават,че е убит в късната пролет на 765 г. и не е имал време да поцарува,за да стигне посочената от Фархат 766 г.

17. Паган (~766~767 г.),наречен от автора "Боян". Поредността на неговото царуване е грубо фалшифицирана от автора: Паган се възцарил веднага след Сабин през лятото на 763 г. и много скоро след това бил принуден да абдикира,но тюрколозите и преписвалия от тях Нурутдинов прегазват брутално "византийските" и франкски съобщения за него,понеже им пречат да обявят календара ни за тюркски.

18. Телериг (765-777 г.,на друго място 767-768 г.). Царуването му продължило 13 години според Блазиус Клайнер и приключило в 778 г. според Зигеберт което означава,че не може да е почнало по-късно от 765 г.,но Нурутдинов по примера на "нашите" тюрколози му дава 10-11 години,за да навърже обърканата от него владетелска хронология с тюркските версии на Българския календар и да даде "алиби" за лъжите на тукашните мошеници тюрколози.

  Който види всичко това с право би се запитал: що за човек е тоя Нурутдинов,наричан още Нигматулин- наистина ли е Българин и има такова богато въображение,което му позволило да напише хиляди странни имена и "етноними" в неговите книги? Ако потърсим отговор на тези въпроси ще видим,че Нурутдинов въобще не е Българин- руската историчка Злата Лвова изрично споменава,че той е роден в татарско а не в Българско семейство (кликни за да увеличиш):
    image

  Въображението на този измамник и руски лакей въобще не е за подценяване,а той си има и много помощници- вижте само каква възстановка е направил на Куликовската битка,в която московити а не руси участвали като васална армия на татарите и като част от една татарска армия победили друга татарска армия,но днес ни представят битката като "борба за свобода на непримиримите руси срещу татарския нашественик":

                                    image

  Неговите дарби да лъже и съчинява не останали незабелязани: въпреки няколкото привидно "антируски" текстове в неговите книги той е допуснат да работи като историк в руските институти и дори обявен за академик,а неговия "достоен" учител Ваисов,който уж искал да отцепва "Волжка България" от Русия така усилено се борел за този "идеал",че е обявен за кандидат на науките (!) в СССР:

                    image

  Привилегиите,които Нурутдинов получил от Съветската власт за това,че се "борел" да отцепи Волжка "България" от нея постепенно го превърнали в същински грандоманго,който почнал да смята себе си за потомък на Атила. Това бесъмнено е извратило неговото мислене понеже,за да докаже че е потомък на Атила,той трябва да принадлежи към рода Дуло поне по майка ако не по баща. В неговото семейство обаче няма хора с фамилия ДУЛОВИ,която е характерна само за народите от Българската група а не за онези от турската! Затова мошеникът Фархат Нигматулин (Нурутдинов) е толкова потомък на Атила,колкото е потомък на циганина Азис!

  Неговата компилация "Джагфар Тарихи" и другите му съчинения съдържат около 10% верни неща и 90% измишльотини. Затова те са пълни със спорни данни,помпозни твърдения и ясни белези на неистинност:

1. Там навсякъде е употребено съвременно летоброене и никой не дава обяснение какво летоброене е имало в "оригинала" и как то е приравнено към днешното:

                             image

2. "Джагфар Тарихи" говори за РУМ (Римска държава) преди 33 000 години:

              image

3. Според Нурутдиновите компилации Българите са живели в Атлантида и изобретили исляма:

image

4. Нурутдинов лансира недоказуемото твърдение,че Египетската цивилизация е основана от "тюрко-Българи" а другаде твърди,че маи и ацтеки са избягалите в Америка "Български" родове МАЙ и ИЩЯК:

image

5. Нурутдиновите съчинения охотно раздават фалшиви титли на Българите,каквито те никога не са имали- "канове","балтавари" и пр. (кликни за да увеличиш):

        image

6. Според "Тарихи" Кубрат бил приел исляма за известно време а другаде е вмъкнато абсурдното твърдение,че Бат Баян бил мюсюлманин и неговите Българи викали "Аллах акбар" преди своите битки:

     image

7. "Македон" била тюркска дума,означаваща "Вълча долина":
        image

8. "Джагфар Тарихи" упорито потурчва народа ни без да признава никакви научни доказателства,че Българи и тюрки не са имали нищо общо а сред боговете им не е имало никакъв "Тангра",понеже богове на Българите са "планетите" а богът на тюрките е бил наричан ТЕНГРИ:

    image

9. Според Нурутдинов Българи са воювали с неандерталците (!)- едно смешно и антинаучно твърдение,което не се нуждае от коментар:

    image

  Глупостите на Нурутдинов са безбройни и е трудно да бъдат описани тук всичките. Затова повечето сериозни учени не желаят да се занимават с неговите измишльотини,за да не им се подбива авторитета. Много учени и историци-любители са на мнение,че неговите съчинения са съвременни ментета и струват по-малко от хартията,върху която са написани:
      image

                       image

                                image



                                         image
        imageimage
 

  Тук-там се прокрадват някои крайни изказвания,обаче познайте от кого? Ами да- от "македонски" а не от турски "ентусиасти" които настояват,че ако обявим туркотатарското лъжливо съчинение "Джагфар Тарихи" за фалшификат,ще трябва да обявим всички исторически извори за фалшификати! Това обаче много прилича на екстремисткото мнение,че ако Мехмед Фатих и Тито са престъпници и терористи,то всички турци и "югославяни" заедно с децата си са такива!
    image

  Аз съм на същото мнение и макар татарските "исторически епоси" да съдържат малък брой приемливи неща,те като цяло са приятни на македонистите съвременни ментета,претъпкани от лъжи и измами!



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19857824
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930