Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 17:16 - Искра Фидосова се оказа доста тлъста „калинка”!http://www.razkritia.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 999 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди две години излязла истината за съмнителната й диплома, но тогава никой не отчел за нужно да се занимае с проблема

Искра Фидосова не преживява просто дни на изпитание, а може би и предстои истински нокаут!

Видната ГЕРБерка беше одумвана и осмивана само заради килограмите до преди половин година, но иначе беше напълно недосегаема. Депутатката колеше и бесеше в партията, звънеше по телефоните за назначения на некадърните й протежета, пускаха компромати и…нищо…до сега!

В glasove.com препечатаха материал на „Галерия” от преди две години, в който се обсъжда ценза на госпожата. Изглежда и тя е била част от властващия навсякъде феномен на „калинките”.

Юристи от Монтата се кълнат, че тя е незаконен нотариус, понеже и дипломата й е фалшива. Хорицата са подали жалба преди две години в Софийската районна прокуратура, но по ясни причини никой не им обърнал внимание. От написаното се разбира, че е добила правомощия за нотариус, без да е покрила минимума от двугодишен юридически стаж.

В официалната й биография пише, че е завършила право през октомври 1996 г. Станала е студентка в Стопанско-правен факултет, филиал към УНСС. Учебното заведение е дело на кандидат-депутата на БСП Александър Томов, който щам става вицепремиер прерязва лентичката на учебното заведение в Монтана. В реда на нещата, по-късно то е определено като нелегитимно. (Между другото и Искра Фидосова е правила предизборни обещания да го възстанови.)

След фиаското с нейната „алма матер”, тя се прехвърля в СУ “Св. Климент Охридски”, където се дипломира през декември 1996 г.

Започва стаж в Окръжния съд, който когато приключи, е длъжна да се яви на изпит, за да й дадат документ за юридическа правоспособност.

Мизерната годинка там обаче не би могла да се води за стаж, още повече че през 1998 г. Фидосова вече печели конкурс за нотариус.

Целият й юридически стаж е едва половин година – от януари до юли 1998 г., докато е била юрисконсулт на община Монтана.

Фидосова се сдобива с документи за стаж от държавната месторабота, където е настанена – в Инспекцията по труда в Монтана. Фидосова работи там преди да се дипломира.

Заема длъжността „инспектор юрист”, каквато няма никъде по света.

image

Не шпага, а цял Б.Т.Р. се оказа И.Ф. по пътя към висшето общество!

Бойната дама на ГЕРБ е взела изпита си за нотариус пред комисия, председателствана от Никола Филчев. Клюкари говорели и за близостта й с неин професор, който бил и министър на вътрешните работи, и на правосъдието.

А в родната Монтана нотариус Фидосова цъфти и връзва, още повече когато вземат разрешителното на единствения конкурент в града.

Десетте години сладка служба са й дошли добре, още повече че всеки с мераци да я конкурира там получавал двойка на изпита!
Надежда Димитрова





Гласувай:
6


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19869179
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930