Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2013 19:40 - Сирийските метежници взривили отровните вещества "поради невнимателност"http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image
Hacked Email Of US Intelligence Colonel Shows Pentagon"s Involvement In Chemical Attack In Syria. Снимка: beforeitsnews.com
Syrian rebels pledge loyalty to al-Qaeda

В събота в световните новини се появиха съобщения, че експертите от ООН са напуснали Сирия и са пристигнали в Ливан. В най-близко време те ще се отчетат пред генералния секретар за резултатите от работата си. Пан Ги Мун ще публикува отчет пред членовете на Съвета по безопасност. Отбелязва се, че експертите ще успеят да предоставят само предварителен отчет. А в петък, 30 август, на англоезичния сайт Infowars.com се появи новина, публикувана в раздел Сензация.

"Сирийските метежници в предградието на Дамаск признаха пред журналиста на "Асошиейтед Прес" Дейвид Гавлак, че те носят отговорност за инцидента с химическото оръжие миналата седмица. Според думите им, газовата атака е в резултат на нещастен случай, предизвикан от неправилното използване на химическото оръжие, предоставено им от Саудитска Арабия. Смята се, че метежниците са получили химическото оръжие чрез ръководителя на разузнаването на Саудитска Арабия, принц Бандар бин Султан,Prince Bandar bin Sultan bin Abdul Aziz че именно той е отговорен за провеждането на газовата атака. Въстаниците заявили пред кореспондента, че не са били обучени да боравят с това оръжие и дори не са знаели какво е то. Абу Абдел-Монейм, баща на един от метежниците, казал на Гавлак; "Сина ми дойде при мен преди две седмици и ме попита какво е това оръжие?" Eдна част от оръжието изглеждало като някакви "тръбести изделия", а друга част приличало на огромни балони с газ. Мъжът от Саудитска Арабия, който доставил оръжието се наричал Абу Айша. Според думите на Абдел-Монейм, оръжието се взривило в тунела, там загинали 12 метежници.

Репутацията на Дейл Гавлак е достатъчно висока. В продължение на 2 години той е близкоизточният кореспондент на агенцията, работил е за National Public Radio (NPR), пише статии и за BBC News.

Съществува и друга версия около случилото се. Според мнението на Абу Сюлейман, който е близък до спецслужбите на една от ислямските страни от Близкия Изток, в химическата атака са замесени не саудитците, а спецслужбите на Израел.

"Химическото оръжие в Сирия – VX газове – е използвано по повод секретна израелска спецоперация. Израел задействал своите британски и йордански връзки, дори е предоставил лъжливи сведения – уж прихващане на разговор, за да въвлече света в ограничена регионална война. Отровните вещества са от иракските запаси, заграбени в Басра от британските специални части през 2003 г., оттогава те се пазят в Йордания.

Днес саудитските кланове, имащи влияние в Лондон, са обзети от безпределна ярост. Те са против Бандар бин Султан и заявяват, че не искат повече да плащат за войната в Сирия. Те изискват МИ-6, британското разузнаване и Мосад, официално да отрекат кяквото и да е саудитско участие от спецоперацията по употребата на химическо оръжие в оазиса Хута. Саудитците също поискали от Емирата да не оказва повече помощ на Лондон за британското военно присъствие в Кипър и за сирийската операция. Цялата тази израелска театрална сценка била с цел да се подтикне Великобритания, САЩ и Франция към военна интервенция в Близкия Изток, а това може да предизвика взрив на ислямофобия", твърди специалист по близкоизточни въпроси.

Важни са и други подробности: министър-председателят на Великобритания Камерън беше принуден да отстъпи след изтичане на информация за ролята на МИ-6 в спецоперацията в оазиса Хута, която се ръководи от Йордания. Саудитските кланове, които са против Бандар бин Султан, получили информация от местни източници, че именно британското правителство е било зад спецоперацията в Хута, с участието на Йордания. Събрани са доказателства, потвъждаващи, че англо-израелският алианс е използвал Бандар бин Султан като стръв. Това веднага предизвикало яростта на Ер-Рияд, бин Султан бил обвинен, че дори не е съумял да замете следите си. Враждебните на бин Султан кланове, свързани с пакистански и китайски кръгове, заплашили Лондон с икономически санкции, те смятат Биндар за агент на МИ-6, който иска да въвлече Саудитска Арабия в тотална война на страната на Тел-Авив и британските банкови кръгове. Да не забравяме, че традиционната саудитска политика е за действия чрез прикритие, чрез групи наемници или закупуване на елит, дори на цели политически организации.

Ако бъдат нанесени масираните удари по Сирия, то демонстрациите на "Мюсюлмански братя" по улиците на Кайро могат да приемат непредсказуеми форми и размери. Ударите могат да доведат и до следното – може да бъде поставена под въпрос целостта на Сирия. Ако Тел-Авив би могъл да удари Сирия, то защо Асад да не може да нанесе превантивен удар по Израел, питат се специалисти. И то направо днес?

Сериозна несигурност около ситуацията носят и многобройните американски протестиращи, които искат да се присъединят към "марша на милионите мюсюлмани против страха" във Вашингтон на 11 септември 2013 г. Тук е мястото да споменем и за шесте руски ракети "Яхонт", които бяха откраднати в Сирия и могат да бъдат използвани за каквито и да са провокации.

Syria"s President Bashar al-Assad delivers a speech to a new cabinet he named last week, in DamascusС една дума, май си имаме работа със следния сценарий – някой иска целият мюсюлмански свят да бъде вкаран в една безкрайна изтощителна война, да се изсмучат природните им ресурси и земята им. Сирийската криза вероятно ще остави Асад да управлява в крайбрежния район, в който живеят алавити. Гражданската война ще продължи между друзите, сунитите, шиитите, християните до момента, в който всичко в днешна Сирия рухне в руини. Именно това са интересите на Израел, убедени са специалисти. За пример служи Ливан и Ирак.

Народът на Сирия понася огромни жертви – по 5000 загинали на ден. Сунитското население се унищожава, цари глад, хората напускат земята си всеки ден. Войната приближава. В името на укрепване влиянието на Израел? Само неголяма част мюсюлмани разбират тънката хлъзгава линия на тази близкоизточна битка. /worldtodaybg.com/

Иран официално е предупредил САЩ още през 2012 г. за наличието на химически оръжия в сирийски бунтовници

Иран официално е предупредил САЩ още през 2012 г. за наличието на химически оръжия в сирийските бунтовници. Това съобщи днес в Дамаск, ръководителят на пристигналата там иранска парламентарна делегация Алаедин Боруджерди.

"Миналата година ние официално уведомихме Съединените щати, че според нашата информация, терористични групировки (в Сирия) разполагат с химическо оръжие, но в САЩ, за съжаление, не се взеха под внимание това предупреждение от името на Ислямска република Иран. Ние сме против всяко нападение и война срещу Сирия", посочва Боруджери, който е председател на комисията по национална сигурност и външна политика на иранския парламент.

Той също така подчерта, че Иран осъжда "използването на химическо оръжие от терористични групи срещу сирийския народ", предаде ИТАР-ТАСС. /btvnews.bg/dnesplus.bg/

Syrian rebels pledge loyalty to al-Qaeda American Military Refusing To Fight For Al-Qaeda In Syria (Pictures)

image

image

image

image

image





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19853985
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930