Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2013 21:04 - ДА БРЪКНЕМ В ХАОСА И ДА ГО ХВАНЕМ ЗА ГУШАТА Автор: bosia
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1827 Коментари: 6 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДА БРЪКНЕМ В ХАОСА И ДА ГО ХВАНЕМ ЗА ГУШАТА Автор: bosia

 ХАОСЪТ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА

 

Това, което става у нас е закономерно. Порочното зачатие, наречено 10 ноември, дава своите обилни, но отвратителни плодове. В качеството си на експериментални животни ние се оказахме точно там, където ни е мястото-в трапа.

Въпросът не е само за скандала с КС. Той е само следствие на порочното зачатие. КС е един абсолютно нелегитимен орган, каквито са и НС, МС, Съдебна система и всичко останало.

КС се избира от магистрати и политици. Е, помислете си! Кого ще обслужва, щом изборът, пардон, това си е чисто назначение, не се прави от суверена? Този опосредствен избор, при това двойно опосредствен, не може да обслужва друг, освен Кукловода, който е назначил магистратите, депутатите и президента. Той ги обслужва и се отчита пред тях, а не пред обществото. Следователно, не можем да очакваме от него справедливост и принципност. Аз очаквах това решение и то за мен е по-доброто, защото от една страна дезавуира назначените конституционни съдии, а от друга заражда с енергия протестите на свободните хора у нас.

Защо НС, МС магистратите и президентът са нелигитимни?

Защото те са избрани от малцинството.

 Сегашното парламентарно „мнозинство” е избрано „официално” от около 1,5 млн избиратели. Като извадим купените гласове и далаверата на нелегитимната Избирателна комисия става ясно, че у нас легитимни органи няма. Важен въпрос е КС да отговори на въпроса откъде идват правата на депутатите, президента, министрите, председателите на комисии, директорите на агенции и магистратите, включително и техните? А този въпрос е от изключителна важност.

Суверенът не може да посочи кой да стане магистрат, конституционен съдия и няма възможност да санкционира избраните. Те не се отчитат пред тях.Откъде, обаче, те получават такива права, след като ние не ги притежаваме, за да ги дадем? В конституцията този въпрос хем е решен в полза на суверена, като се казва, че цялата власт произтича от народа, хем никъде не казва, че щом има това начало, суверенът може да търси сметка на избраните и да има достъп до КС. Затова тази конституция не струва пукната пара. Тя е съзнателно направена в непълен и осакатен вид, като толерира една малка част от нацията, а мнозинството няма нищо гарантирано като права. На всичко отгоре тя позволява на т. нар. „законодател” да измисля закони, които или открито противоречат на конституцията, колкото и да е лоша, или са чиста казуистика, което дава възможност да бъдат тълкувани по коренно противоположен начин, което ги обезсмисля и поставя в услуга на този, които има власт и пари. Факт е, че както съдилищата, така и КС при едни и същи прецеденти обявяват противоположни решения. И никой не може да ги санкционира за това.

Ние имаме нужда от точни и категорични закони, които не подлежат на казуистично тълкуване. Законите трябва да бъдат ясни, всеобхватни и да не подлежат на тълкуване според кефа на съдията. А у нас има още едно безумие. Това безумие има две имена. Правилник за прилагане на закона и Наредба за прилагане на закона. Правилникът и наредбата са подзаконови актове и не могат да управляват закона. Но у нас и това може.

От цялата тази галимация следва нещо напълно прогнозируемо и естествено. То се нарича протест на улицата. И колкото повече се опитват да запазят този изключително порочен модел, толкова по-остра ще е реакцията на улицата. Засега протестът е само през деня, но с действията си назначените политици-запъртъци ще докарат неминуемо и малобройни нощни протести от 1-2-ма души, които няма да боядисват паметниците в розово, а ще слагат едни неща, които правят бу-у-у-ум. И тези неща няма да са до моя апартамент, а до къщите, вилите и институциите, в които живеят и работят точно тези запъртъци. Но тяхната ниска интелигентност и липсата на морални принципи ги заслепяват и те не виждат и под носа си какво става.

Разбира се, аз не искам да се стигне дотам. Левият екстремизъм е опасно и трудно изкоренимо нещо. Той трябва да бъде предотвратен. Но това може да стане само с един постоянен форум, на който политическите партии и неправителствените организации да седнат и да обсъждат всички проблеми, свързани с модела на управление и обслужване на българските граждани, както и формулирането на законите и подзаконовите административни актове. Да се установят практиките за работа на администрацията и да се включат всички пряко в решаването на основните проблеми чрез разумни референдуми. Тази постоянно действаща кръгла маса ще разруши пирамидалния комунистически начин на управление и ще извърши нещо изключително важно и необходимо за страната-децентрализацията.

Всичко останало е от Лукаваго



Гласувай:
1


Вълнообразно


1. aboychev - ДА СИ ПРИПОМНИМ ,
10.10.2013 11:03
ЧЕ И ДО ДНЕС НЕ СА РАЗКРИТИ ДОКЛАДА И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОВЕРКАТА НА ИЗБОРИТЕ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ИЗВЪРШЕНИ ОТ КОМИСИЯ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ПОКОЙНИЯ ПАТРИАРХ МАКСИМ !
ДОКЛАДЪТ НЕ БЕШЕ ПРИЕТ, А МАТЕРИАЛИТЕ БЯХА ЗАПЕЧАТАНИ ("ЗАСЕКРЕТЕНИ") В НАРОЧНА СТАЯ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !
ДАЛИ ГИ ИМА ИЛИ ОТДАВНА СА ПРЕРАБОТЕНИ !
САМОТО ПИСАНЕ НА ИЗБОТНИ КОДЕКСИ ОТ ТАЗИ ПАСМИНА РЪКОВОДЕНА ОТ "ОБИКНОВЕНА УЛИЧНИЦА" Е ПРОТИВОЗАКОННО !
ЕДИНСТВЕНО ВЪЗМОЖНИЯТ НАЧИН ЗА СТЪПВАНЕТО НА КОЛОВОЗА НА ЗАКОНА Е
ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ИЗБОТИ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ПО УСЛОВИЯТА И ПРАВИЛАТА НА Т Ъ Р Н О В С К А Т А К О Н С Т И Т У Ц И Я, И ТО СЛЕД НАЙ-МАЛКО ТРИГОДИШЕН ПЕРИОД НА УПРАВЛЕНИЕ В СТРАНАТА ИЗВЪРШВАНО ОТ НАЗНАЧЕНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КОМИСАРИ И АДМИНИСТРАЦИЯ, КОИТО ДА ПОДГОТВЯТ СЪОТВЕТНИТЕ УСЛОВИ ЗА ИЗБОРИТЕ, В ТОЗИ ПЕРИОД ДЪРЖАВЕН ГЛАВА СЛЕДВА ДА БЪДЕ КОНСТИТУЦИОННИЯТ МОНАРХ,
ТЕЗИ ИЗБОРИ МОГАТ ДА СЕ СЪЧЕТАЯТ С РЕФЕРЕНДУМ ЗА "МОНАРХИЯ ИЛИ РЕПУБЛЕКА", АКО ИСКАМЕ БЪЛГАРИЯ ДА БЪДЕ ЗАКОННО "РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ"
ТОВА ВЕЛИКО НАРОПНО СЪБРАНИЕ ТРЯБВА ДА СЕ НОМЕРИРА КАТО VI-то (законно) ВНС, КАТО СЪБРАНИЯТА ОТ
07.11.1946г. председател В.Коларов И
10.07.1990 г. с председател Н.Тодоров СЕ ИМЕНУВАТ
СЪОТВЕТНО
VI-то (ОКУПАЦИОННО) ВНС
VII-то (ПРОТИВОЗАКОННО) ВНС
ВСИЧКИ ЗАКОНОДАЛЕНИ АКТОВЕ НА
VII-то (ПРОТИВОЗАКОННО) ВНС И НА ОРГАНИТЕ НА УПРАВЛЕНИЕ ПРОИЗТЕКЛИ ОТ НЕГО СЛЕДВА ДА СЕ ОБЯВЯТ СЪЩО ЗА ПРОТИВОЗАКОННИ, А ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕЗ ТОЗИ ПЕРИОД, ДА СЕ СЧИТА, ЧЕ НЕ Е ТЕКЛА ДАВНОСТ
цитирай
2. nikikm - Много добре
10.10.2013 17:42
си го написал,но :"И ТО СЛЕД НАЙ-МАЛКО ТРИГОДИШЕН ПЕРИОД НА УПРАВЛЕНИЕ В СТРАНАТА ИЗВЪРШВАНО ОТ НАЗНАЧЕНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ КОМИСАРИ И АДМИНИСТРАЦИЯ, КОИТО ДА ПОДГОТВЯТ СЪОТВЕТНИТЕ УСЛОВИ ЗА ИЗБОРИТЕ..",това обезличава всичко! Или смяташ,че в евр.съюз не са наясно със ставащото у нас?
цитирай
3. zaw12929 - Важно е да вървим напред, без да з...
10.10.2013 22:58
Важно е да вървим напред, без да забравяме, какво сме правили, но ако се втурачвате само в миналото с омраза, завист и надменност, ще се спъваме и ще стоим на едно място
това правим от мързел, глупост и омраза... а добротата и диалога ще ни помогнат да се отпуши застоя, да се задвижи живота... Колко негодни душици, като БОСИя тровят другите от омраза- той е заразен неизлечимо. Аз го оправдавам- бил е засегнат, я вие нямате ли ум, та се водите по акъла на душевно изхабен, унищожен човек... Жалко, но и вие ще заболеете нелечимо от безумни фантазии и желание за мъст? На кого?! Има чужди сили от всичките ни географски страни чакат да се сбием и ще скочат, да ни направят бежанци в собствената си държава... Вашиият постинг е глупар и това ще разберете ... след години и дано не е късно
българия не се нуждае от протести, а от проекти....
цитирай
4. aboychev - НЯМА ОМРАЗА, ЗАВИСТ И НАДМЕННОСТ
11.10.2013 10:03
КОЛКОТО ДО "ГОДНИТЕ И НЕГОДНИТЕ ДУШИЦИ"
ДОБРЕ ЧЕ СЕ НАМЕРИ ДА НИ КЛАСИФИЦИРАШ И ОКАЧЕСТВЯВАШ,
ЧЕ ОТКАКТО ГИ НЯМА ПАРТИЙНИТЕ СЕКРЕТАРИ, НЯМАМЕ ОРИЕНТИРИ В ЖИВОТА
И ОЩЕ НЕЩО,
ПОГРИЖЕТЕ СЕ ПОВЕЧЕ ЗА СОБСТВЕНИЯТ СИ УМ
КОЛКОТО ДО МОЯ АЗ СИ ГО ПОЛЗВАМ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ
ПРИЗИВА ДА ВИ ТЪРПИМ ВЕЧНО БЕЗОБРАЗИЯТА
НА МАЛОУМНАТА ВИ РУСНЯШКА КОХОРТА
ПЛАШЕШТА НИ НЕПРЕКЪСНАТО
Я С ТУРЦИЯ,
Я С ИСЛЯМИЗЪМ,
Я С ГРАЖДАНСКИ КОНФЛИКТ
НЯМА ДА ГИ БЪДЕ
ЗАПОМНЕТЕ ТОВА АНОНИМНИ НРАВОУЧИТЕЛИ !
цитирай
5. nikikm - Бойчев,
12.10.2013 21:44
с този коментар ме изненадваш приятно,макар и до някъде! Съвет от мен,имаш право да го захвърлиш,разбира се! НЕ УПОТРЕБЯВАЙ ИМЕНА НА НАРОДИ И ЕТНОСИ ЕДИН ПРОТИВ ДРУГ! СПОМНИ СИ "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ!" Нещата са доста по-различни! това,което понякога механически правим,ползва друг-ТРЕТИ! Не е ли мъдър българският народ,като е казал:"Двама се карат третият печели!" Бих добавил: "Не само пари,много пари,НО И ВЛАСТ ВЪРХУ НАС, ВСИЧКИ!"
цитирай
6. aboychev - ДО nikikm
13.10.2013 12:31
ПРОЧЕТИ ГЛАВАТА НА СЛЕДНИЯТ АДРЕС И СЛЕД ТОВА МЕ СЪВЕТВАЙ ЗА НАРОДИ И ...
http://aboychev.blog.bg/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19935105
Постинги: 45101
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930