Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2014 17:51 - Кери за нахлуването в Крим и войната с Иран http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
1



Кери за нахлуването в Крим и войната с Иран

Държавният секретар на САЩ нарече засилването на охраната на руските военни бази в Крим "нагла агресия", а преди това намекна, че Пентагонът продължава да се подготвя за атака срещу Иран.

 
 

Вадим Ферсович

"Не трябва за защита на собствените си интереси под фалшив претекст да се нахлува в друга държава". Това каза държавният секретар на САЩ Джон Кери на 3-ти март в интервю за "NBC". И това не беше признание на това, че фалшивите поводи и неправилните методи на водене на безполезните "източни кампании" на Америка доведоха до смъртта на хиляди нейни граждани в далечни страни. Държавният секретар не съжалява, че след американската инвазия в тези "други" държави броят на убитите достигна стотици хиляди, а на бежанците - милиони. Кери не съжалява и за безсмислените разходи за войните в Ирак и Афганистан, които се изчисляват на трилиони долари.

Формулировката "нагъл акт на агресия" се отнася за преминалите без нито един изстрел мероприятия на руския Черноморски флот за повишаване на охраната и поддържане на реда около руските военни бази в Крим.

Отдавна не е тайна, че държавният секретар на САЩ редовно дава странни оценки на бързо променящата се ситуация в света. Според американските анализатори, Кери като говорител на Белия дом "ще изпълнява само това, което му кажат и без изненади. Това качество е високо ценено във Вашингтон. Той ще прави всичко, ще говори каквото си иска, и винаги стриктно ще се придържа към предварително написания сценарий. Съответно, ако в "украинския" сценарий е написан фантастичен вариант за нападение на Русия над Украйна, Кери, вероятно, ще говори за него, докато не се сетят да му сменят текста.

Тази странност забеляза през 2011 г., още преди назначаването на Кери за държавния секретар, Брад Стивънс от "Wall Street Journal". "На следващия ден след първата масова демонстрация срещу режима на 16 март, Джон Кери заяви, че Асад е "човек на думата си, който се е държал много благородно". По-късно, във Вашингтон, Кери нарече Асад "скъп приятел". А на 2 септември 2013 г., той получи друг текст и спокойно сравни "скъпия приятел" с Хитлер и Саддам Хюсеин.

Съвсем наскоро имаше и друго опасно объркване. Всеки знае че световната общност вече достигна повратната точка в преговорите с Иран по ядрения въпрос. Но миналата седмица, Кери внезапно съобщи на журналистите виждането си за ситуацията: "Ние поехме инициативата и бяхаме начело на усилията за изясняване, дали преди да се започне война, е възможно там да бъде постигнато мирно решение". Самите американци недоумяват: той казва на страната и света, че войната с Иран вече се планира и е неизбежна, или просто не забелязва промяната в ситуацията?

Навикът да вижда това, което искате да види, а не на това, което се случва наистина, е опасен за дипломата. Особено, когато не се избавя от него толкова много години.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19926227
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930