Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2014 19:44 - Къде изчезна Турското робство?! Автор: larryone
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1709 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 07.03.2014 19:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Къде изчезна Турското робство?!


    
Ако сте чужденец пристигнал в страната на трети март, ще разберете със сигурност две неща:  първо  Държавата има Национален празник - чества се Освобождението и второ - по никакъв начин няма да ви стане ясно, от какво все пак се е освободила България.
    Дори ако след като се настаните в хотела и се изкъпете, изпиете нещо по-така и намерите някой да ви превежда новините излъчени по телевизиите с национален обхват, загадката си остава. Ще ви информират надлежно, че на тази дата преди 136 години в Сан Стефано е подписан мирен договор между Русия и Османската империя, с който се учредява новата васална Българска държава. Нито дума за Турското робство. Ако сте нормален човек със сигурност ще си зададете въпроса, а България къде е била преди това? Имало ли е въобще такава държава? 
     Не знам защо, но от няколко години се усеща определен натиск върху представянето на турското робство в историята ни. Не бяха опити за очерняне на Апостола и Ботев (за Захари Стоянов да не говорим), не беше подменяне на османското робство с османско "присъствие". Защо? Петвековното турско робство е един от безспорните факти в Българската история и опитите за заличаването му са пълно безумие. Не разбирам кому му е нужно това и как не се намери журналист, който да нарече нещата с истинските им имена. Ееех, пари пусто!
    Подминавам политиците и нелепото им честване - сами на площада, скупчени под дъжда като овце, с намокрени и намръщени лица, как слушат отегчено клишираната реч на Президента, а гражданите далеч зад загражденията ги освиркват и подигравателно им подвикват - оставка! Това отдавна е ежедневие у нас и единственото успокоение е, че и  настоящето и изминалите 24 години са само един миг в 1300 годишната история на България.
    Считам, че в съвременният свят без граници е леко глупаво да си националист. С АТАКА нямам нищо общо и като цяло съм съвсем умерен патриот. Но се дразня много, когато някой се опитва да ме прави на идиот - както мен, така и цялата нация. Къде изчезна турското робство?!
    Ако продължи така, след някоя и друго година с изненада  ще разберем, че на 18 февруари Васил Левски се е обесил сам, а Баташко клане въобще не е имало - просто във въпросният град (Батак), една религиозна секта наброяваща близо 5000 души, се е събрала в черквата, където членовете и са извършили ритуално самоубийство.
     КАКВО ПО ДЯВАЛИТЕ СТАВА В БЪЛГАРИЯ?!  За освобождението на страната са загинали хиляди хора - руснаци, украинци, румънци, беларуси, финландци, както  и български опълченци. И това ли вече няма значение?

Цитат:"Считам, че в съвременният свят без граници е леко глупаво да си националист."
Ами,авторе,защо се чудиш и задаваш въпроси,наистина важни и от жизнено значение за оцеляване на НАЦИЯТА?!
Схвана ли?И други смятат,че е глупаво,ако това те успокоява! Н.М.



 



Гласувай:
3


Вълнообразно


1. djani - Да, "толерастията" изпи акъла на държавници и журналисти...
07.03.2014 21:08
А в основата на всичко е налаганата русофобия, превърната почти в национална политика. Но, обречена сред традиционно русофилски народ. По нашите земи всичко е временно. За това и водим политиката на ветропоказателя. А политическия е особено променлив...
цитирай
2. valentor - “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная ...
07.03.2014 21:21
“Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский
цитирай
3. nikikm - Не виждам
07.03.2014 21:46
отношение на коментарите към материала. Изразил съм личната си позиция по отношение на автора и въпросът му защо...?В смисъл,че точно липсата на патриотизъм,национализъм,която междувпрочем е в излишък по света и в съседите около нас,води до изтриване в народното съзнание на важни и ключови моменти от историята ни,до неглижирането им и изчезването им.Същевременно биват замествани с отровни за народа ни и чужди за националността ни простотии.Нямам друга дума в момента! Освен това винаги мисля и правя разлика за желанията на народите и политиката на управляващите ги,които в повечето случаи,нямат общо. Да се сее омраза между народите е и глупаво и опасно! А Левски едва ли е имал нещо против русите,като народ! На други места се е изказвал по въпроса!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19911829
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930