Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2014 21:18 - Разкол сред властта в Украйна by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 612 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Разкол сред властта в Украйна  

imageНезависимо, че активистите от Майдана постигнаха целта си, те заявяват, че нямат намерение да приберат палатките от центъра на Киев до президентските избори. Но, разколът в редовете на лидерите се увеличава. Бившите съюзници не обвипват с групи обвинения, наричайки се подлеци, предатели и бандити.

Те заедно се опитаха са свалят президента. Успяха – с помощта на насилие. Докато някои от тях се добраха до върховете на властта, част от тях останаха на улицата. Настана време да се погледне истината в очите – приятелите в Украйна се превърнаха във врагове, опитвайки се да постигнат целите си.

„Десният сектор“ не желаеше и няма да пожелае Украйна да влезе в ЕС. Ние смятаме, че Украйна трябва да бъде субект, а не обект на геополитиката. Ние сме за извън-блоков статус на страната. Както и миньорите от Донбас, ние сме против в Украйна да има бази на НАТО, т.е. ние сме против членството на Украйна в НАТО“, – заяви лидерът на „Десния сектор“ Дмитрий Ярош.

Но в резултат на въстанието, което „Десният сектор“ помогна да бъде осъществено, дойде на власт Арсений Яценюк, който има противоположно мнение по въпроса за членството на Украйна в ЕС.

Какво се случва между настоящата власт в Украйна и „Десния сектор“:
„Ръководството на Главната прокуратура на Украйна възложи на ръководството на МВР да унищожи политическите си опоненти. Най-напред те смятат да убият лично мен. Те ще направят това сами или ще ме хванат жив и ще ме предадат на спецслужбите на Русия, за да ме убият руснацитe“, – каза във видеообръщение преди няколко дена Александър Музичко.

Това е шокиращото предсказание на Музичко, един от лидерите на радикалното неонацистко движение „Десен сектор“. Около седмица след изявлението той беше убит. Около неговата смърт се носят много слухове, но има и сериозна убеденост, че това е било убийство, извършено от Службата за безопасност на Украйна.

„Работата е в това, че ТЕ престанаха да се нуждаят от „Десен сектор“. Членовете на т.нар. „правителство“ в Киев дойдоха на власт и с негова помощ. „Десният сектор“ щурмува сградата и приложи насилие, за да ги вкара във властта. А сега „Десен сектор“ вече не им е нужден“, – смята писателят и телевизионен водещ Нил Кларк.

„Десен сектор“ има намерение да отмъсти за смъртта на Музичко. Лидерът на движението обвини МВР на Украйна в контрареволюционни действия. „Ние не можем мълчаливо да наблюдаваме активната им контрареволюционна дейност. Настояваме за оставка на министъра на вътрешните работи Арсен Иваков, настояваме за арест на командира на спецподразделение „Сокол“ и на всички, които са виновни за убийството на Музичко“, – заяви Дмитрий Ярош.

Дмитрий Ярош, явно, не се вълнува, че неговият съратник е избивал хора…
Юлия Тимошенко, бившият министър-председател на Украйна, известна като „принцесата на оранжевата революция“ също е готова да употреби сила за постигане на целите си…
И двамата имаха намерение да участват в президентските избори в Украйна.

Ситуацията в Украйна е объркана – обикновените хора вече не разбират кой от политиците какво иска, както и кой от политиците с какво се занимава. Хората се опитват да отделят истината от измислицата, но са объркани, защото не разбират какви са целите на различните лидери.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19857824
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930