Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.04.2014 19:30 - Една българка, която сложи политиците в малкия си джоб http://noligarh.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 720 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Една българка, която сложи политиците в малкия си джоб От Redactor | на 26/04/2014 прочитания: 1 258 | Новини 02gljnchs7 От „Нюзуик“ научихме, че между 2006 и 2009 г. американското посолство в София е имало служител по сигурността Грегъри Хюстън, който е заподозрян в продажба на 400 визи за САЩ и нерегламентирани контакти с българската мафия. Новината изскочи покрай разследване на убийство от 2010 г. на щатска дипломатка в Мексико. Държавният департамент разследва Хюстън за българските му прегрешения, но му позволява тихомълком да се измъкне от страната ни, за да не се цапа името на САЩ със скандал. Той отива в Мексико, където пък е заподозрян във връзки с наркокартела, убил дипломатката през 2010 г. Американското посолство, разбира се, се умълчава, когато става въпрос за подобни случаи, но пък е агресивно словоохотливо, когато трябва да ни поучава как да градим собствената си страна. Даже бивши посланици като Джеймс Пардю ходят да наглеждат нещата. Българските политици нямат никакво самочувствие пред големите сили, независимо дали са Русия, САЩ или ЕС. Все се опитват да се присламчват, угодничат и извличат лични и партизански ползи, а не да работят за интересите на България. Вероятно разузнаването ни е знаело за случая с Хюстън, а ако не е знаело, значи не си е свършило работата. И каква полза сме извлекли от това покрито от обществеността разследване? Възползвали ли сме се от разкритията на американците, за да си накажем поне нашите мафиоти, които са купували визи от Хюстън? Държавниците ни трябва да спрат слугински да подтичват под свирката на великите сили. Да спрат да си клепат политическите опоненти и страната пред ЕС примерно и да се кланят на всеки западен или източен дипломат, защото и те са живи хора и като Хюстън понякога вършат и престъпления. А да имат поне частица от самочувствието на покойната кметица от родопското село Гела Калинка Драганова. През 2004 г. тя се опита да заведе фолклорния ансамбъл на Гела на турне във Великобритания. Посолството на Нейно величество у нас не им даде визи, защото заподозря, че са потенциални емигранти. Като ответен удар Драганова отказа да пусне автобус с британски туристи в Гела. Музикантите излязоха с носии пред предния вход на посолството откъм „Московска“ и свириха и пяха, докато не им дадоха визи за Острова. Та великите сили оценяват самочувствието и презират подмазвачеството. Колкото повече им угодничим, те толкова повече ни мачкат и употребяват. Колко от нашите политици могат да се похвалят с мъжеството на Калинка Драганова? Тя със сигурност би постъпила правилно и в случая с Хюстън, ако беше сред най-видните ни държавници. Но засега по него – пълно мълчание.

Цялата статия: http://noligarh.com/%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5/ | www.noligarh.com Една българка, която сложи политиците в малкия си джоб От Redactor | на 26/04/2014 прочитания: 1 258 | Новини 02gljnchs7 От „Нюзуик“ научихме, че между 2006 и 2009 г. американското посолство в София е имало служител по сигурността Грегъри Хюстън, който е заподозрян в продажба на 400 визи за САЩ и нерегламентирани контакти с българската мафия. Новината изскочи покрай разследване на убийство от 2010 г. на щатска дипломатка в Мексико. Държавният департамент разследва Хюстън за българските му прегрешения, но му позволява тихомълком да се измъкне от страната ни, за да не се цапа името на САЩ със скандал. Той отива в Мексико, където пък е заподозрян във връзки с наркокартела, убил дипломатката през 2010 г. Американското посолство, разбира се, се умълчава, когато става въпрос за подобни случаи, но пък е агресивно словоохотливо, когато трябва да ни поучава как да градим собствената си страна. Даже бивши посланици като Джеймс Пардю ходят да наглеждат нещата. Българските политици нямат никакво самочувствие пред големите сили, независимо дали са Русия, САЩ или ЕС. Все се опитват да се присламчват, угодничат и извличат лични и партизански ползи, а не да работят за интересите на България. Вероятно разузнаването ни е знаело за случая с Хюстън, а ако не е знаело, значи не си е свършило работата. И каква полза сме извлекли от това покрито от обществеността разследване? Възползвали ли сме се от разкритията на американците, за да си накажем поне нашите мафиоти, които са купували визи от Хюстън? Държавниците ни трябва да спрат слугински да подтичват под свирката на великите сили. Да спрат да си клепат политическите опоненти и страната пред ЕС примерно и да се кланят на всеки западен или източен дипломат, защото и те са живи хора и като Хюстън понякога вършат и престъпления. А да имат поне частица от самочувствието на покойната кметица от родопското село Гела Калинка Драганова. През 2004 г. тя се опита да заведе фолклорния ансамбъл на Гела на турне във Великобритания. Посолството на Нейно величество у нас не им даде визи, защото заподозря, че са потенциални емигранти. Като ответен удар Драганова отказа да пусне автобус с британски туристи в Гела. Музикантите излязоха с носии пред предния вход на посолството откъм „Московска“ и свириха и пяха, докато не им дадоха визи за Острова. Та великите сили оценяват самочувствието и презират подмазвачеството. Колкото повече им угодничим, те толкова повече ни мачкат и употребяват. Колко от нашите политици могат да се похвалят с мъжеството на Калинка Драганова? Тя със сигурност би постъпила правилно и в случая с Хюстън, ако беше сред най-видните ни държавници. Но засега по него – пълно мълчание.

Цялата статия: http://noligarh.com/%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5/ | www.noligarh.com От „Нюзуик“ научихме, че между 2006 и 2009 г. американското посолство в София е имало служител по сигурността Грегъри Хюстън, който е заподозрян в продажба на 400 визи за САЩ и нерегламентирани контакти с българската мафия. Новината изскочи покрай разследване на убийство от 2010 г. на щатска дипломатка в Мексико. Държавният департамент разследва Хюстън за българските му прегрешения, но му позволява тихомълком да се измъкне от страната ни, за да не се цапа името на САЩ със скандал. Той отива в Мексико, където пък е заподозрян във връзки с наркокартела, убил дипломатката през 2010 г. Американското посолство, разбира се, се умълчава, когато става въпрос за подобни случаи, но пък е агресивно словоохотливо, когато трябва да ни поучава как да градим собствената си страна. Даже бивши посланици като Джеймс Пардю ходят да наглеждат нещата. Българските политици нямат никакво самочувствие пред големите сили, независимо дали са Русия, САЩ или ЕС. Все се опитват да се присламчват, угодничат и извличат лични и партизански ползи, а не да работят за интересите на България. Вероятно разузнаването ни е знаело за случая с Хюстън, а ако не е знаело, значи не си е свършило работата. И каква полза сме извлекли от това покрито от обществеността разследване? Възползвали ли сме се от разкритията на американците, за да си накажем поне нашите мафиоти, които са купували визи от Хюстън? Държавниците ни трябва да спрат слугински да подтичват под свирката на великите сили. Да спрат да си клепат политическите опоненти и страната пред ЕС примерно и да се кланят на всеки западен или източен дипломат, защото и те са живи хора и като Хюстън понякога вършат и престъпления. А да имат поне частица от самочувствието на покойната кметица от родопското село Гела Калинка Драганова. През 2004 г. тя се опита да заведе фолклорния ансамбъл на Гела на турне във Великобритания. Посолството на Нейно величество у нас не им даде визи, защото заподозря, че са потенциални емигранти. Като ответен удар Драганова отказа да пусне автобус с британски туристи в Гела. Музикантите излязоха с носии пред предния вход на посолството откъм „Московска“ и свириха и пяха, докато не им дадоха визи за Острова. Та великите сили оценяват самочувствието и презират подмазвачеството. Колкото повече им угодничим, те толкова повече ни мачкат и употребяват. Колко от нашите политици могат да се похвалят с мъжеството на Калинка Драганова? Тя със сигурност би постъпила правилно и в случая с Хюстън, ако беше сред най-видните ни държавници. Но засега по него – пълно мълчание.

Цялата статия: http://noligarh.com/%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%8f%d1%82%d0%be-%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5/ | www.noligarh.com Една българка, която сложи политиците в малкия си джоб

image


От „Нюзуик“ научихме, че между 2006 и 2009 г. американското посолство в София е имало служител по сигурността Грегъри Хюстън, който е заподозрян в продажба на 400 визи за САЩ и нерегламентирани контакти с българската мафия. Новината изскочи покрай разследване на убийство от 2010 г. на щатска дипломатка в Мексико. Държавният департамент разследва Хюстън за българските му прегрешения, но му позволява тихомълком да се измъкне от страната ни, за да не се цапа името на САЩ със скандал. Той отива в Мексико, където пък е заподозрян във връзки с наркокартела, убил дипломатката през 2010 г. Американското посолство, разбира се, се умълчава, когато става въпрос за подобни случаи, но пък е агресивно словоохотливо, когато трябва да ни поучава как да градим собствената си страна. Даже бивши посланици като Джеймс Пардю ходят да наглеждат нещата. Българските политици нямат никакво самочувствие пред големите сили, независимо дали са Русия, САЩ или ЕС. Все се опитват да се присламчват, угодничат и извличат лични и партизански ползи, а не да работят за интересите на България. Вероятно разузнаването ни е знаело за случая с Хюстън, а ако не е знаело, значи не си е свършило работата. И каква полза сме извлекли от това покрито от обществеността разследване? Възползвали ли сме се от разкритията на американците, за да си накажем поне нашите мафиоти, които са купували визи от Хюстън? Държавниците ни трябва да спрат слугински да подтичват под свирката на великите сили. Да спрат да си клепат политическите опоненти и страната пред ЕС примерно и да се кланят на всеки западен или източен дипломат, защото и те са живи хора и като Хюстън понякога вършат и престъпления. А да имат поне частица от самочувствието на покойната кметица от родопското село Гела Калинка Драганова. През 2004 г. тя се опита да заведе фолклорния ансамбъл на Гела на турне във Великобритания. Посолството на Нейно величество у нас не им даде визи, защото заподозря, че са потенциални емигранти. Като ответен удар Драганова отказа да пусне автобус с британски туристи в Гела. Музикантите излязоха с носии пред предния вход на посолството откъм „Московска“ и свириха и пяха, докато не им дадоха визи за Острова. Та великите сили оценяват самочувствието и презират подмазвачеството. Колкото повече им угодничим, те толкова повече ни мачкат и употребяват. Колко от нашите политици могат да се похвалят с мъжеството на Калинка Драганова? Тя със сигурност би постъпила правилно и в случая с Хюстън, ако беше сред най-видните ни държавници. Но засега по него – пълно мълчание.

 




Тагове:   която,   Една българка,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19907301
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930