Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2014 19:24 - ФРЕНСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СТАНАХА ПО-ГОЛЕМИ ЯСТРЕБИ ОТ ТАЛИБАНИТЕ – ПАК БЛЕНУВАТ ЗА ВОЕННИ УДАРИ http://obshtestvo.net
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 993 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 14.05.2014 19:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ФРЕНСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СТАНАХА ПО-ГОЛЕМИ ЯСТРЕБИ ОТ ТАЛИБАНИТЕ – ПАК БЛЕНУВАТ ЗА ВОЕННИ УДАРИimage

ПОЛИТИКАТА ИМ ЗА СИРИЯ Е С ДИРЕКТЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ БЪЛГАРИЯ И ГЪРЦИЯ

Франция съжалява, че Съединените щати не извършиха въздушни удари срещу режима на сирийския президент Башар Асад като наказание за използването от негова страна на химически оръжия, заяви френският външен министър Лоран Фабюс за френския телевизионен канал Франция 24 по време на своя визита във Вашингтон.

Френското социалистическо правителство и лично френският президент взеха най-категоричната позиция по отношение на сирийската криза, като през цялото време настояваха за военна интервенция, но тъй като вече нямат ресурс да извършват такава (както се видя и при военната им интервенция в Либия и при случая с позорно набитите им специални части от трима селяни в Северна България) настояваха Съединените щати и Великобритания да ги подкрепят. Те обаче се въздържаха и социалистическият милитаризъм увисна във въздуха.

Френският президент Франсоа Оланд има катастрофален рейтинг (най-ниският за повече от 30 години), а срутването на неговата социалистическа партия за поред път стана факт на наскоро проведените във Франция местни избори.

Оланд отчаяно се нуждае от гласовете на многомилионното мюсюлманско население във Франция, което все пак му гарантира някакъв процент подкрепа, но в замяна тряба да води агресивна политика срещу светските режими в Либия, Египет, Сирия.

Управляващите социалисти искат да изкарат някакъв приличен резултата на изборите, но с последните си изявления за военни удари и насилие още повече влошават катастрофалното си положение. Те са една от причините за огромният поток от нелегални емигранти, които заляха Италия и Малта с лодки. След като свалиха Кадафи, който мачкаше ислямистите и не позволяваше на емигранти от африканските страни южно от Сахара да щурмуват Европа, няма кой да пази либийският бряг. Броят на заловените емигранти, опитващи се да влязат нелегално в Европейския съюз, е нараснал три пъти през първите четири месеца на годината, заявиха от Фронтекс. Прогнозата на агенцията е, че приближаването на лятото напливът ще се засили още повече.

Френските управляващите искат да подпомагат ислямистките милиции в Сирия, които са основните военни сили срещу Асад, като продължават да са най-големият световен тръбач на твърдението, че правителството е използвало химически оръжия, въпреки че това бе отречено дори от инспекторите на ООН.

Поради тяхната подкрепа за ислямистите България и Гърция поеха ужасен удар от нелегални емигранти, а хиляди са се струпали по границите на двете балкански страни с Турция и чакат удобен момент да нахлуят на тяхна територия. Единствената надежда за по-балансирана политика, ориентирана към европейските интереси, е партията оглавявана от Марин льо Пен да успее да вземе повече гласове от всички останали във Франция.

Общество.нет (цитирането и активните линкове за задължителни)





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. injir - Подозирам, че пак ще приемем бег...
14.05.2014 19:41
Подозирам, че пак ще приемем бегълци. То друго решение няма.
цитирай
2. nikikm - пОДОЗРЕНИЕТО
14.05.2014 23:05
ти е вярно,за втората част може да се спори.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19922515
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930