Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2014 18:28 - Рон Пол: Какво търси САЩ в Украйна? Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 661 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Рон Пол: Какво търси САЩ в Украйна? imageБившият кандидат за президент на САЩ Рон Пол подлжи на унищожителна критика работата на Държавния департамент.  Според него, Белият дом играе „опасна игра“, която може да доведе до печален край.

Рон Пол изяви позицията си в статия, публикувана на портала Townhall.com. Политикът започва материала си с анализ на ситуацията в Украйна.

„За изминалите няколко месеца украинските военни нееднократно откриваха огън по своите граждани. Десетги можеха да бъдат убити по време на тези взривове от насилие. Правителството на САЩ, което обикновено осъжда използването на сила срещу мирното население, особено ако става дума за мирни протестиращи, този път прехвърли отговорността върху жертвите на трагедията. След гибелта на около 20 мирни граждани по време на празнуването на 9 май, представителят на Държавния департамент осъди насилието, „предизвикано от проруски сепаратисти“, отбелязва Рон Пол.

Бившият кандидат за президент на САЩ задава в статията си въпроси за причината за насилието в източна Украйна.

„Хората не вярват на правителството, което дойде на власт в резултат на въстание, подкрепено от САЩ. Те не признават властта на президента и министър-председателя. САЩ твърдят, че това е опит за дестабилизация на страната, зад който стои Русия. Но нима е толкова трудно да се разбере, че украинците са недоволни от намесата на САЩ и ЕС в смяната на режима? Дали ние самите бихме били готови да приемем правителство във Вашингтон, което реално НЕ Е избирано, което е дошло на власт с подкрепата на Китай и Иран?“, – пита политикът.

Правителството на САЩ използва в Украйна двойни стандарти, отбелязва Пол.

„В началото на кризата САЩ изискаха от Украйна да се въздържа от каквито и да са действия срещу тези, които са на улиците, дори тогава, когато те започнаха да извършват жестокости и да завземат сгради. Когато бившите протестиращи дойдоха на власт, САЩ започна да гледа на протеста по друг начин. Сега те напълно подкрепят кървавото потушаване на вълненията в източната част на страната. Това е напълно противополжно на говоренето им през февруари. Те какво си мислят, че светът не вижда лицемерието им?!“, – пита Пол.

Според политика, въввеждането на нови санкции срещу Русия от страна на САЩ е безсмислено.

„Президентът на Русия откликна на исканията на САЩ и призова източна Украйна да отложи гласуването. Но Държавният департамент обяви, че ще въвежда нови санкции, ако референдумът се състои. Къде е смисълът в това?“, – пита Рон Пол.

Бившият кандидат за президент посочва още една грешка на САЩ по отношение на ескалацията на украинката криза.

„Ние дори не можем да се справим със собствената си икономика. И независимо от това искаме да се занимаваме с Украйна? Това ли е същата тази национална сигурност, заради която си струва да рискуваш и да предизвикаш ядрена война с Русия?“, – отново задава въпрос Рон Пол.

„Нима властта в САЩ вече не ни докара до ръба на поредната война в Европа? Да се надяваме, че те ще спрат тази опасна игра и ще дойдат на себе си. Не си струва да се воюва заради Украйна“, – завършва Рон Пол.

Американският политик Рон Пол е известен с унищожителната си критика към Вашингтон по много въпроси. Той изповядва либертариански възгледи и три пъти е избиран в палатата на представителите на САЩ от щата Тексас. През 2012 г. Пол участва в президентската гонка и събра 0.02 % от гласовете на избирателите.

Рон Пол е баща на пет деца. Синът му Ранд Пол тръгна по стъпките на баща си и понастоящем представлява щата Кентъки в американския Сенат. През 2010 г. Рон Пол се превърна в първия в историята политик-републиканец, който заседава в Конгреса на САЩ заедно със сина си.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19895597
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930