Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2014 22:36 - ЗАЩО ПРАВОСЪДИЕТО ИГРАЕ ПО СВИРКАТА НА ДОГАН ?http://razuznavane.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЗАЩО ПРАВОСЪДИЕТО ИГРАЕ ПО СВИРКАТА НА ДОГАН ?
 
image
Корените на Доган в българското правосъдие са много дълбоки!

Първа част.

imageВ 10-томното досие на Ахмед Доган - агентът с над 20 годишен стаж в ДС, което надхвърля 1853 страници, в част 9.3, том 4-ти и 5-ти са публикувани оригинални документи от работното дело на агент „САВА”, псевдонимът, под който Доган работи от 1979 г. за отдел V-ти „Нелегали“ на Първо главно управление Държавна сигурност (ПГУ-ДС).

Материалите разкриват моменти от разследването на агента след 1985 г., когато е засечена връзката му с български турци, разпространяващи нелегални позиви от името на „Турско национално освободително движение в България“. 

Документите показват и поведението на Доган след осъждането му и влизане в затвора с присъда от 10 години.

Доган върви по начертания му път от Държавна сигурност.

Интерес представлява справка относно участието на Доган – тогава Меди Доганов в противодържавни структури, подписана от Главен следовател майор АНГЕЛ АЛЕКСАНДРОВ от Държавна сигурност в Главно следствено управление на МВР.

В резултат от разследването на Александров, Доган е осъден на 10 години лишаване от свобода, но излежава по-малко от три години и е освободен без никакво съдебно решение или амнистия, за което и досега се пази пълно табу.

Източници от затвора лежали заедно с Доган пожелали анонимност твърдят, че той е освободен от ДС и по лично нареждане на Андрей Луканов. image

Заслужава внимание фактът, че защитник на Доган пред съда е адвокатът Николай Свинаров, който става министър на Отбраната в правителството на Сакскобургготски. Той също е в близки отношения с Даган.

Ето една интересна част от речта на Меди Доганов пред съда през 1987 г., която вероятно е разработена с участието на адвоката Свинаров:

„Аз питам в името на какво възродителният процес се осъществи с грубост и принуда, а не с естествените социални и културни лостове?“ 

Когато ДС променя плановете на агент ”Сава” и той няма да заминава зад граница като агент – нелегал, поставят му нова задача. Доган трябва да  оглави нелегалното движение на българските турци в България.

И той  рязко променя позициите си, включително и по „възродителния процес”, като старателно крие това, че докато е бил в БАН където е поставен от ДС, той е изготвял анализи и доклади за ЦК на БКП по турските въпроси, включително и при подготовката на преименуването и изселването им.

Осъждането на Доган и вкарването му в затвора е активно мероприятие внимателно разработено от ДС, вероятно и с помощта на КГБ.

Доган приема задачата, влиза в затвора и чрез ДС успява да си припише актива на борец за турската национална кауза и да оглави турското национално движение в България. ДС му съдейства с подходящи активни мероприятия и така престоят му в затвора го превръща в герой за турците. 

Целта е да му се създаде подходяща легенда, за да оглави организацията “ Турско национално освободително движение“, като елиминира истинските му водачи, които не се контролират от ДС.

Доган успява да спечели доверието на Неджметин Хак – създателят на движението, който му съдейства да расте в йерархията на нелегалната организация.

След като чрез ДС и Доган нелегалната турска организация е разбита, подпомогнат от ползващият се с голям авторитет сред турците Хак, Доган създава легална турска национална организация. Целта на ДС е постигната – Доган става ръководител на легалната турска организация и започва да обединява всички български турци. Така дейността й вече се контролира от ДС. image

На снимката: Неджметин Хак, Бахри Юмер, Ахмед Доган, Касим Дал и фотографът Шукри от Добрич пред старозагорския затворИдеолог и създател на „Турското национално-освободително движение в България“ е Неджметин Хак. По-късно той признава, че е и откривателят на Ахмед Доган, но нарича откритието си „огромна грешка”.

Никой от организаторите на движението не предполага, кой всъщност е Доган и каква е ролята му, която изпълнява. 

Скоро след това с подкрепата на Неджметин Хак, Доган създава движението ДПС, което бързо навлиза и печели привърженици в районите с компактно турско население.

На Доган ДС поставя нова задача – да създаде политическа партия.

Но според Конституцията в „България има една националност – българска и не може да се създава политическа партия на национална или верска основа“.  

Андрей Луканов, а по-късно и президентът Желев нарушават Конституцията и помагат на Доган да узакони партията.

От кабинета на Луканов нареждат на съответното отделение на Софийски градски съд, в нарушение на Конституцията движението ДПС да бъде регистрирано като политическа партия.

Луканов дори се разпорежда да се дадат безвъзмездно 3 леки коли на Доган и ДПС.

Приятелството на Доган с Александров играе много важна роля.

imageАлександров пряко отговаря за изпълнението на задачата – внедряване и оглавяване на турското национално движение от Доган. „Разпитите“ му с него уж са с подсъдим, но всъщност те са срещи между оперативен работник и агент. Така те създават и близки отношения.

След политическите промени у нас приятелските връзки между двамата не само, че се запазват, но и задълбочават. Съзнателно се изгражда пълна симбиоза с цел взаимно подпомагане и облагодетелстване. 

В резултат на подкрепата от Доган, през 2003 г. Ангел Александров, от квотата на ДПС е избран за член на Висшия съдебен съвет (ВСС).

През следващата година отново със съдействието на Доган той вече е директор на Националната следствена служба. 

В замяна ДС и Александров отварят пътя на Доган за навлизане в Съдебната система.

Александров разработва схемата за проникване в Правосъдието, като на Доган се разкриват не само агентите, които ДС е внедрила там, но и висшите магистрати, за които има компрометиращи материали. А опитните Александров и Доган знаят как да боравят с тези данни.

Сакскобургготски е големият благодетел на Ахмед Доган.

imageПри управлението на Симеон Сакскобургготски партията на Доган ДПС не само, че укрепва но става и много силна. Тогава Доган извършва първото значително навлизане в Правосъдната система.

Премиерът Симеон Сакскобургготски предприема голяма реорганизация, като  подменя целия състав на ВСС – кадровият орган на съда и прокуратурата.

Това е най-подходящият момент за Доган да проникне в Правосъдната система.  Официално на ДПС се полагат три от единадесетте места от квотата на Парламента във ВСС, но със съгласието на Симеон повече от половината членове са определени лично от Доган. Съмнителното е това, че доброто отношение на Симеон към Доган е под внушение и това най-вероятно е от ДС, а не трябва да се изключва и КГБ.

Ето някои висши магистрати, които Доган е вкарал от квотата на ДПС във ВСС: image

Корумпираният декан на правноисторическия факултет в Югозападния университет „Неофит рилски“ в Благоевград, проф. Александър Воденичаров, наричан „благоевградският Макиавели“ .

На снимката професорът е с началника на следствието Ангел Александров.

При извършен одит от Министерство на образованието и науката се разкриват многобройните корупционни действия на Воденичаров, особено при покупката на дипломи.

Професорът издава дипломата за висше образование и на фаворизирания от Доган Делян Пеевски.

Доган определя също тъста на Пеевски Васил Петров – адвокат от Благоевград за член на ВСС, където той ще ръководи дисциплинарната комисия.

Друг представител на ДПС във ВСС от 2003 г. е софийски военноокръжен прокурор Николай Ганчев. Днес покойник, той стана известен с репликата към „Мацола“ -служител на силовата мафиотска структура СИК, като казва: „Оферирай!“.

Фаворит на ДПС е заместник председателят на Софийския апелативен съд и ръководител на търговското отделение Стефан Гроздев. image

Партията на Доган налага и адвокатката Анита Михайлова, нашумяла покрай незаконно придобит имот край морето съвместно със заместник председателят на Върховния административен съд Венета Марковска и близкият до нея адвокат Румен Еленски.

Човек на Доган е съдията от Върховния административен съд Панайот Генков, чието име придоби популярност покрай скандал с имоти в Приморско.

През 2006 г. ВСС избира Николай Кокинов за градски прокурор на София, а той от своя страна включва в екипа си като заместник градски прокурор близкия до Цветан Василев и Делян Пеевски Роман Василев, който повече от седем години отговаря за финансово-данъчните престъпления и за борбата с корупцията по високите етажи на властта.

Списъкът на догановите хора по върховете на Правосъдието е дълъг и както се вижда, много от тях са въвлечени в корупционни сделки, където е истинската сила на Доган. image

Гласовете от квотата на ДПС във ВСС направиха възможно прокарването на кадровата политика, наложена от тогавашния главен прокурор Никола Филчев, както и редицата скандални назначения в нарушение на заложения в закона конкурсен принцип. 

Силата на Доган в Правосъдието беше демонстрирана и то показно, с голям доза нахалство и простовато самочувствие от Делян Пеевски, на когото Доган отреди ролята да кадрува там от негово име.

Много висши магистрати под сурдинка, а други и на глас, като съдия Пенгезов казват, че „в Правосъдието кадровик е Пеевски, но всъщност командва Доган“!

„Който владее Правосъдието, той командва България“-

казва БОЙКО БОРИСОВ 

image     

   

 

« ЗАЩО МЪЛЧИМ ЗА... | КГБ –... »





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19851752
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930