Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2014 19:23 - Някои неща за Палестина и Израел ANONYMOUS BULGARIA
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1744 Коментари: 0 Гласове:
0



Някои неща за Палестина и Израел

Хората трябва да проумеят как се манипулира световната история от разните му там древни мислители заради чисто удобство на световният банкерски и политически западен елит. Затова е редно да се знае, че когато става въпрос за Палестина, то се отнася до област, която се намира между вътрешните сирийски земи и южните средиземноморски крайбрежни равнини, а не до несправедливо изтъргувани и превзети днешни територии на държавата Израел от много от съвременните евреи, които от своя страна не са истинските исторически такива населяващи тази територия, защото повечето от тях са изчезнали, претопени и др., нещо като това, което се е случило с траките и множество други племена по света. Въпреки това има и местни такива, но затова ще споменем още в началото, че тук не става въпрос за палестинците и евреите или по-точно за това кой има право и кой няма право от тях да живее по тези земи. Тук се отнасяме към темата, че много от съвременните ционисти (евреи и неевреи) заселили земите на Палестина са прокудили и продължават да гонят всички палестинци, които са местни хора, родени там, живущи там с поколения наред. Ето една карта, какво направиха световните лидери с този народ и страна:

image

Със зелен цвят е означена територията на палестинците, а с бял тази предоставена и завзета от ционистите.

Както можем да видим на тази снимка, ционистите са им били предоставени някои територии официално чрез натиск на банкерски семейства ционисти и техните пионки, но след това дори започват да заграбват земи извън легалните рамки на правата. Въпреки това световните лидери се правят на „чукнати“ по кратунките.

Да наблегнем на историята, тази която ще срещнете написана по стотици различни начини. Дали обаче я знаете по този начин?

Думата Палестина произлиза от „Плешет(х)“, която означава миграция или търкаляне. Преди векове земята на Палестина е била обезлюдена от повечето си жители от войнствено племе, това се е случило докато са живяли включително и юдеи там. В Стария завет земята не се нарича Палестина, а Ханаан. Името „Плешет(х)“ се появява често в Библията и става по-известно като „Филистия“. Филистимците са древен народ, населявал приморската част на Палестина (от съвременния Тел Авив до Газа). Библията описва конфликти между евреите и филистимците, чийто водач, гигантът Голиат, е победен с хитрост от младия еврейски овчар Давид, който по-късно става цар на Юдея и Израел. Звучи малко като древна пропаганда за съвременното мислене, не мислите ли? Стартът на библейския период донесъл и името Палестина в християнското значение; обаче районът е бил обезлюден дълго преди авраамическите религии да се появят. Досещате ли се, какво имаме предвид вече?

Към този район почнало да се отнася като към „Земята на Израел“ или „Ерец Израел“ тепърва в „Стария Завет„, тъй като не е бил наричан Палестина в онези времена. Сега ще ви изясним.
Около 13-ти век пр.н.е., на изхода от Египет се появяват “Децата на Израел”, точно в Ханаанската земя, където те за първи път се установяват като племе и после създават свои отделни царства наричани Юда и Израел. Обаче името не е било “Израел”, а Яков, което е било променено на Израел в Стария Завет, след срещата му с Бога. В Битие, Бог отговорил на Яков:

Няма да се наричаш вече Яков, а Израил; защото си бил в борба с Бога и с хора и си надвил.
Битие 32:28

Тук нека всеки помисли реално и самостоятелно, нека не се води по вяра и религия и училищни уроци и учебници! Четете м/у редовете. Продължаваме.

Друг интересен факт е че думата Юда в славянската митология представлява зъл женски дух с човешки облик, сроден на самодивите и вилите, но това е друга тема.

Следите на оригиналното население на Палестина е доста трудно да бъдат проследени, но най-старите жители на тези зами знаят, точно както нашите най-стари баби и дядовци знаят неща несъществуващи в учебниците, че древните гърци пристигнали от Мала Азия, а не араби или юдеи. Местоположението на Палестина е било на кръстопътя на някои от главните цивилизации от миналото, като египтска, вавилонска и римска. Поради което по тази територия често нахлували по няколко души, които оставали да живеят през вековете.

Наличието на евреите в Палестина е видно от споменаването на името „Израел“ в исторически египетски ръкопис, където тази етническа група се казва, че се намира между областите на долината на река Йордан и Средиземно море. В Библията на иврит „Земята на Израел“ се използва като термин през “периода на заточението”. Високата зона е била окупирана (както вече споменахме) от две отделни царства: Царството на Израел, разположено в северната част, и Кралството на Юда, на юг.

image

Палестински деца.

Исторически погледнато, древните царства на Юда и Израел, известни с това, че са съответстващи на Юдея и Самария, грубо казано, а не на “Израел”, след падането им, двете царства са преименувани на Самария от Шомрон. ОК, толкова разказ по темата е очевидно недостатъчнен, но пък е някакъв старт. Разбира се може да се пише и разсъждава много. Продължаваме.

Произходът на арабите е смесван с няколко раси и етнически групи. Традицията казва, че арабите идвали от линията на Авраам и сина му Исмаил. Племето на Бедуинското общество от Арабската пустиня е родното място на „арабите“. Има и други етнически арабски групи, които се разпространяват по земята и съществуват в продължение на хилядолетия преди модерният арабски национализъм, който се развива в 19-ти и 20-ти век. Като арабски хора се самоидентифицират хора от конкретни племена, села или семейства. След битката при Ярмук през 636 г.сл.хр., Ислямската империя е била създадена в Палестина след като мюсюлманите завладели Сирия и там прокарали исляма. Известно е, че тази империя е била „златен век“ за евреите, тъй като те са били третирани много по-добре, отколкото християните (в това можете да се уверите и чрез историята на България под турското робство – огромна част от видните евреи живущи в страната ни са се преместили на турска територия дори).

Извода, който можем да си направим е, че Земята на Палестина е била заселена от народ, известен като Палестинците, които е известно, че са били религиозно и расово разнообразни, но предимно с мюсюлманско мнозинство, както и че са живели в мир с останалите: евреи, християни и други. Въпреки това, с ционисткото движение на 20 век, голям брой евреи, които са в мнозинството си с хазарски произход, емигрират в Палестина от много части на Европа, увеличавайки еврейското население драстично, което води до конфликти между араби и евреи. Тези съвременни евреи са били финансово подкрепени от известната банкерска династия Ротшилд (с хазарски произход), които са насърчавали да се увеличава бройката им там. Целта на Ротшилд е предавана от поколение на поколение, защото са загубили своята номадска държава Хазарският хаганат.image

Какво е Ционизъм и кои са ционистите?

В началото на 20 век се наблюдава заформянето на еврейско нацистко движение (прочетете книгата „51 Документи: ционисткото сътрудничество с нацистите“ на Лени Бренер, евреин преследван от еврейските ционистки организации ловци на вещици), което извира на чело с Теодор Херцел като негов основател. Разбира се той е човекък изпълнител на заръките на семейство Ротшилд. Тази идеология се нарича “Ционизъм” и нейните поддръжници се наричат ”ционисти”. Името произлиза от Цион (сион), еврейски синоним за Земята на Израел. Целта на това движение беше да се придобие земята на Палестина и да се създаде еврейска държава. Съществува голям брой евреи, които не подкрепят ционистките възгледи, като те посочват, че са напълно различни от традиционните еврейски вярвания, закони и учението на Тората.

image

На снимката младеж в Ерусалим държи лозунг, на който пише: „Тората забранява Еврейскa държава. Не гласувайте!!!“

Талмуда, който реално се променя 350 г. сл.Хр. в Израел, са книги, които са наричани много често преди това именно Палестински Талмуд. Толкова често е променян Талмуда от отделните учители, че никой не знае с точност, как и колко пъти. Предполага се, че са приключили да го редактират около 425 г. сл.Хр. Много хора по света са правили някои извадки от Талмуда, които са абсолютно расистки насочени към не-евреите. Много от хората считат, че съвременните евреи ционисти се водят именно по тези учения. Поради този факт много от евреите са слагани под общ знаменател въпреки, че съществуват и до днес такива, които са ортодоксални традиционалисти, които просто искат да живеят в мир с вярата си и със съседите си по земите на Палестина. Те участват неуморно във всички протести срещу Израелската ционистка държава. Можете да видите тук стотици техни снимки по цял свят, много от тях са били прокудени също от Израел.

И така с огромната подкрепа на Крал Едуард VII, Кралица Виктория, Наполеон Бонапарт, Жан Анри Дюнан, Червения кръст, политически лидери на САЩ, Южна Африка, Чехословакия и Италия – Ротшилд изпълняват плана си постепено, и по-късно започват масово прочистване на палестинците с военна намеса (преди това с терористични атентати), а това нацистко етническо прочистване продължава вече близо 80 г. Жертвите в този конфликт/война/геноцид са ясни кои са. И това, че паднала едно бомбичка и му хвръкнал нокъта на Моше, не е причина да избият 2000 мирни жители палестинци, жени, деца и възрастни. Ние заставаме на страната на жертвите, винаги.

image

Тела на убити палестинци извън сградата на бежански лагери в Ливан, охранявани от израелски военни. Били са избити повече от 3500 палестинци. Клането започва на 16-ти септември 1982 г. и продължава 3 дни. (Снимка: Робин Мойър)

image

1948 г., палестинче пропъдено от дома на дедите си, след като е наблюдавало как го разрушават.

image

1948 г. Прокудени от земите и домовете си палестинци.ээ





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19907301
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930