Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2014 21:03 - Ердоган ни готви фес и ятаган, а ние се пъчим пред Русия „по задължение“http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 828 Коментари: 0 Гласове:
1



Ердоган ни готви фес и ятаган, а ние се пъчим пред Русия „по задължение“

Опитвайки се да бъде добър американски сателит България прави всичко възможно, за да превърне Русия в свой истински враг

...
 
 

Носейки под ръка хвърчащото листче с документът, озаглавен „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана“ президента Плевнелиев (Президентът-лустратор лъсна като комунист) и служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов на 4-5 септември ще отидат в Уелс, за да обявят как Русия била заплаха за сигурността на България и как ни трябват ракети, с които можем да нанесем удар по цели на руската държава. Докато пред министерството на отбраната дежурят няколко автомобила на американското посолство (Наглост! Министерството на отбраната се командва от американското посолство. Имаме ли суверенитет? - пита Спас Колев) служебния министър Шаламанов представи скандалния документ „Визия 2020″, в който България за първи път ще обяви Русия за свой противник и обект, застрашаващ националната ни сигурност. Самия документ е изготвен от бившия зам.министър на отбраната в две правителства на Иван Костов – Димитър Шаламанов и срещу него се обяви дори служебния премиер – проф. Близнашки.

Росен Плевнелиев, който се обяви за „повече НАТО в България“, повече американски бази и военни на НАТО, за да ни „пазели“ от Русия остана много доволен. Назначавайки дузина храненици на американските фондации, тоест откровенни американски агенти, обслужващи интересите на САЩ, Плевнелиев получи властта да обяви подкрепата на България за готвеното Трансатлантическо споразумение между САЩ и ЕС, от което ще спечелят само големите централноевропейски и американски мултинационални компании и от което ще загубят икономиките на всички по-малки държави като нашата, чрез служебния външен министър – Митов, който е доскорошен служител в американската НПО – „Национален демократичен институт“ и да обслужи американските интереси, в чиито планове България трябва да се превърне в бъдещ плацдарм за военни удари срещу Русия по Югоизточни фронт на НАТО.

Росен Плевнелиев, за чието избиране се доказа, че са се наложили и редица изборни манипулации на президентския вот, доказа, че обслужва американските и турските интереси, а не се ръководи от тези на България. (Ето това е ИСТИНСКИ ДЪРЖАВНИК! - "Запазвам си правото да наложа вето върху санкции, които ще навредят на нациoналните интереси на Словакия") Според американските доклади, изтекли в „Уикилийкс“ Турция се определя като „Бъдещ стълб на Балканите“. (Пулсът на България трябва постоянно да се измерва) Само преди дни ислямиста Реджеп Таип Ердоган стана президент на Турция, а предварително обяви, че ще съсредоточи властта в ръцете си. Така една държава, която не крие амбициите си да възроди Османската империя в нова, по-нежна версия на Балканите, и която е наша съседка открито става още по-авторитарна под управлението на Ердоган. Русия не е заплаха за България, Русия отдавна се е отказала от нас, както и очевидно ние от нея. Сега Русия има много по-сериозни проблеми, свързани с НАТО. Първо – всички съседни на Русия държави или предприемат стъпки да се присъединят към Северноатлантическия алианс, както Украйна, ръководена от марионетното правителство на Яценюк, или вече са допуснали струпването на военни от алианса на своя територия. Така че, НАТО е обсадил Русия и е струпал войските си, кажи-речи, пред Москва. А България е обградена от държави-членки на алианса, а нека не забравяме, че съседна Турция притежава втората по численост армия в целия военен съюз. Държави като Македония и Сърбия не са в НАТО, но има възможност Сърбия да се присъедини към ЕС и НАТО, въпреки че дори и да не го направи е обявила, че не притежава „жизнен ресурс“ да води война и не желае да се включва в конфронтацията между Русия и САЩ, превръщайки се в сателит на американците или руснаците. Сърбите добре осъзнават, за разлика от нас, че те в никакъв случай няма да спечелят от това. В този контекст, България няма никакъв избор освен да бъде член на НАТО, след като е обградена от НАТО-вски държави и съседничи с Турция. България грешно смята, че членството в НАТО автоматично означава, че Турция не е заплаха. (Ахмед Давутоглу, министър-председател на Турция: Пулсът на България трябва постоянно да се измерва) За това и в документи като „България 2020″ Турция не фигурира като заплаха за сигурността ни. А трябва. На същото мнение е и тъмно-синия Алекс Алексиев, който дълги години е издавал анализи за Пентагона и ЦРУ:

- “ Държавата е отговорна пред нацията, че сме поставени в ситуация, във военно отношение да сме напълно безпомощни. А идеята, че с Турция сме партньори в рамките на НАТО е просто един мит и звучи направо смешно. В момента за нас съществуват заплахи от страна на Турция. Самият Даудоглу го е казал на всеослушание, че са идвали по нашите земи на коне и ако трябва пак ще дойдат. Какво е това, ако не открита заплаха за бившите роби на Османската империя?“,заяви Алексиев неотдавна.

Но каква „заплаха“ за България представлява Русия, според аргументите на Шаламанов? С какво ни заплашва Русия, че загрижения за българите служебен министър заявява, че ни трябват ракети с по-голям обсег, които да насочим срещу Русия? Русия водела „информационна война“ срещу България. Вярно е, че Русия и Съединените щати водят информационна война. Но приказката, че е хубаво първо да се погледнеш в огледалото и после да говориш е много вярна. Ако Русия води информационна война срещу нас, то какво да кажем за десетките сайтове и телевизии, които дори не крият, че са финансирани от американските фондации и неправителствени организации? Та никой дори не се опита и да отрече, че като лидер на протестите и свързан с американските фондации и НПО-та е получавал десетки хиляди левове от тях. Само за периода 2009-2013 лидерите на протестите са получили над 6 млн.лв. и това е официално. Знаем, че парите официално са за „развиване на демокрацията“, но знаем и какво се крие зад това. Едва ли някой си прави илюзии, че САЩ ще налеят толкова много пари в някакви персони като Антоанета Цонева и Асен Генов, защото ги е много грижа за демокрацията у нас. Това е вмешателство и това служебно правителство е крайния продукт.

Кой знае, утре „Кипърския сценарий“ на Турция може да го видим и в Кърджали, например. В Кипър има английска военна база, Гърция членува в алианса на НАТО, но от 30 години там турците са заболи знамето с полумесеца и са обявили „независима турска република“. И НАТО просто си затваря очите. Защото малкия Кипър не е по-важен от държавата с втора по численост армия в алианса (след САЩ) и определена от Вашингтон като бъдещ лидер на Балканите. Същото важи и ако съпоставим България, която практически няма армия, с Турция.

Турция не само не е добър комшия, а и директно не зачита суверинитета ни, колкото и малко да е останало от него. И докато се вайкаме и вдигаме телени мрежички по границата ни с Турция много се боим да поискаме обяснение защо турската страна умишлено насочва „сирийските бежанци“ и дори спомага тяхното навлизане в нашата държава. Нали сме „партньори“.

... Какви съюзници сме с настоящите ни партньори? Историята доказва, че те никога не са ни били съюзници, а тъкмо напротив. Великобритания е подкрепяла Османската империя (Турция) докато ние сме били под робство. Заедно с другите западноевропейски държави е била против свободата ни. През Втората световна Чърчил заявява, че София трябва да бъде срината със земята и да бъдат засадени картофи в руините й. А САЩ подслушват дори най-силната европейска държава, безспорния лидер на ЕС – Германия. Какво мислите правят с нас? Американците нямат приятели и съюзници, а само сателити. „Каквото кажем, това ще става“ – тази паметна реплика на Буш-старши обяснява всичко.

Цялото: alterinformation.wordpress.com


Четете още на: http://www.epochtimes-bg.com/201403/14071110.html#ixzz3BzgtSRgq
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19850231
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930