Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2014 19:18 - Провалът на американската демокрация http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 448 Коментари: 0 Гласове:
0



Провалът на американската демокрация - Андрю Наполитано

Андрю Наполитано във FoxNews

В дъното на хаоса в Близкия Изток и в САЩ се намират правителства, които не зачитат никакви граници за властта си.

Политиците, които се предполага, че трябва да служат на обществото, обикновено се държат сякаш те са господарите. Отричат ограниченията в Конституцията, не вярват, че правата на хората са неотменими и не виждат опасния път, по който ги водят. Това е път на авторитарна Америка, предсказан от британския писател Джордж Оруел в романа му "1984", в който властта на правителството се подсилва от страха у дома и в чужбина.

Президентът на САЩ Барак Обама нареди на 60 000 шпиони на Агенцията за национална сигурност да следят телефоните, имейлите, съобщенията, банковото състояние и комуналните сметки на почти всички американци в пълно незачитане на правилата в Конституцията за това: основателен довод за криминални действия, извършени от шпионираните хора. Въпреки това, неговите шпиони някак си пропуснаха нападателя от атентата по време на бостънския маратон, инвазията на Русия в Крим, свалянето на малайзийския пътнически самолет и нарастването в Близкия Изток на групировката "Ислямска държава в Ирак и Леванта".

ИДИЛ беше създадена от трагичната, неморална и незаконна американска инвазия в Ирак. Тази инвазия се провежда под фалшивия претекст, че САЩ трябва да открият оръжията за масово унищожение, които продадоха на Саддам Хюсеин. Войната в Ирак отне живота на 650 000 иракчани и 4500 американци. Разсели повече от 2 милиона иракчани и тъй като е финансирана с пари на заем, добави още 2 трилиона долара към дълга на правителството на САЩ.

Последиците от американския империализъм в Близкия Изток се превърнаха в отровна антиамериканска и покварена бойна сила, наречена ИДИЛ. Президентът Буш и неговите генерали, както Обама и неговите шпиони са знаели или е трябвало да знаят за това. Тази дисциплинирана група от фанатици е най-новото страшилище за Америка, към което войнолюбците насочват призивите си за повече американски военни действия и следователно повече американска кръв.

Буш безразсъдно поведе една несправедлива война. Обама безразсъдно насочи погрешно източниците на американското разузнаване към американците. После се направи на изненадан от разрастването на тази чуждестранна болест пред очите си. Тази болест обаче той и военните ще използват, за да плашат американците с поредната безсмислена война. Според тях всяка група или правителство, освен американското и неговите съюзници, което използва насилие, за да си проправи път, трябва да бъде елиминирано с още насилие. Това буквално носи война без край.

Конгресът е като растение в саксия. Той позволи на Обама, напук на Конституцията, да унищожи Либия, да бомбардира невинни хора в Пакистан и да убие американци в Йемен. Има причина за факта, че единствено Конгресът може да позволи война: да се гарантира дебатът относно войната, да се разбере дали има законова основа за това, да се изследват всички възможности за война и да се направи подготовка за човешките, геополитическите и финансовите последици.

Следващата вътрешна политическа битка ще бъде между Сената и ЦРУ, след като Комисията по разузнаването в Сената представи доклада си за мъченията на ЦРУ. Сенатор Даян Фейнщайн, която е член на комисията, обвини ЦРУ в шпиониране на нея и служителите ѝ. В началото на лятната ваканция на Конгреса директорът на ЦРУ Джон Бренан призна за шпионажа. Това следене е углавно престъпление, а работата на Бренан и неговата лична свобода са заложени на карта, въпреки спора между него и Фейнщайн относно това каква част от доклада трябва да се представя.

Защо този доклад е важен? Според хората, които са го виждали, той показва не само, че правителството на САЩ не само е измъчвало жертви по целия свят, но и че използваните техники, не са тези, които се представят и са одобрени от регулаторите в Конгреса. В доклада се казва още, че ЦРУ неведнъж лъже поддръжниците си в Конгреса и което е по-важно, че мъченията не са дали никаква съществена разузнавателна информация, включително за местонахождението на Осама бен Ладен.

Този документ е важен и защото в демократичните страни всички хора имат правото да знаят какво върши правителството. Прозрачността е дезинфектантът за политическата корупция, а хората не могат да бъдат свободни, когато правителството нарушава закона и лъже за това.

Друг предстоящ вътрешен въпрос е милитаризацията на полицията. Това лято стана ясно, че в Ню Йорк човек може да бъде задушен до смърт от полицаите, защото продавал незаконни цигари. В град Фъргюсън пък полицай може да те застреля в главата, макар да си невъоръжен. Нито един от тези убийци не е арестуван, обвинен или обект на съдебно преследване. Това е плодът на последните становища на Върховния съд, с които на полицията се предоставя определен имунитет. Тази доктрина прави невъзможно съденето или разследването на полицаи, които убиват невинни хора, стига да кажат, че всеки разумен полицай би постъпил по същия начин. Това не е защита от крадци в униформи. Това е разрешение за убийство.

Като говорим за убийства, защо полицията в Америка вече има гранатомети – оръжие, което убива безразборно и е забранено за употреба срещу цивилното население съгласно международното право? Има го заради липсата на прозрачност. Министерството на отбраната тайно е дало или продало тези оръжия на американските полицейски участъци без съгласието на обществото, което полицията се предполага, че трябва да защитава.

И в САЩ, и по света хората живеят под управлението на правителства, които предпочитат да управляват, а не да служат; които предпочитат да не ни казват истината, а да я крият от нас; които приемат закони, за да оправдаят поведението си като законно.

През 1949 г. когато пише "1984" Оруел предсказва това, включително и тайните мъчения, вечната война, безкрайното шпиониране и страха от правителството. Неговите предсказания бяха правилни, той сгреши само с 30 години./ Андрю Наполитано във FoxNews/ БГНЕС/ darikfinance.bg

 





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19904886
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930