Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2014 20:10 - Порошенко „забрави“ да благодари само на България http://alterinformation.wordpress.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 405 Коментари: 0 Гласове:
0



Порошенко „забрави“ да благодари само на България вЕРОЯТНО ЗНАЕ, КОЛЬКО ОБИЧАМЕ ТУК, Поросятообразният  украйнец вАЛЬЦМАН! Н.М.

Президентът на Украйна благодари на Румъния и Молдова за това, че ще лекуват ранени украински войници и са внесли средства в доверителния фонд, създаден за целта

image

Докато петдесет болници в България са пред фалит, столичани разчитат на едва дванадесет линейки на т.нар. „бърза помощ“, а бюджета на здравната каса не достига, България реши да отдели 500 хил.лв. за лечението на ранени украински войници в хода на „антитерористичната операция“ в Източна Украйна.Инициативата дойде от президента Плевнелиев, който отдавна се трансформира от кадър на ДКМС и БКП в горд проповедник на „евроатлантическите ценности“.

„България ще подкрепи с 500 хил. лева доверителния фонд за лечение на украински военнослужещи.“, заяви на срещата на върха на НАТО в Уелс през изминалия месец българския президент.

За лечението на украинските войници, участвали в сраженията срещу опълченците, но и в зверските бомбардировки над цивилното население, над инфраструктурата на градове като Донецк и Луганск, болниците и училищата, поеха ангажимент да се погрижат и Виктор Понта – румънския премиер и Юри Леанка, молдовския премиер. На тях Петро Порошенко отправи своите благодарности, както преди това благодари на САЩ, Германия и ЕС за „подкрепата им за Украйна“ по различни поводи.

„Ние сме съседи, отношенията между страните ни се развиват динамично и трябва да се гордеем, че в един и същ ден – 27 юни – подписахме асоциацията с ЕС“, заяви Порошенко, обръщайки се към лидера на Молдова.

Петро Порошенко изрази благодарност и към Румъния, която редом с Молдова щяла да бъде като „мост“, през който Украйна ще успее да се присъедини към ЕС, което звучи абсурдно.

„Ще кординираме нашите позиции в сферата на сигурността, но и в икономическото сътрудничество и ще използваме всички възможности, които се откриват пред.“, обърна се към Понта украинския президент и добави че „Румъния и Молдова може да станат моста по пътя на Украйна в ЕС“.

Обикновенно раздаваме територии, ресурси и се отказваме от собствените си интереси „за едното мерси“, но в случая и това не получихме. Впрочем, този път в преносен смисъл, Бойко Борисов се закани да скъса ушите на Росен Плевнелиев, за това че на въпросната среща в Уелс освен половин милион лева за ранените войници на режима в Киев обеща и България да увеличи разходите си за военния бюджет до 2%. Борисов се коментира, че „който обещава, той да плаща“, отбелязвайки че фалиралата ни страна не може да си позволи да заделя толкова голяма част от брутния си продукт за отбрана.

  

Използвани източници: „2000.ua“



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19878011
Постинги: 45093
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930