Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2014 18:56 - Надежда говежда by zartov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 573 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.11.2014 18:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Надежда говежда
   

image Карикатура: Иван Кутузов


Утопичен филм. Зяпам го с полуинтерес. Тъкмо посегнах към дистанционното, за да сменя канала и някой светна лампата. Защо Борисов, Станишев, Доган, Костов, Сакснезнамкойси и техните отрочета не излязат пред народа и не кажат истината? Истина, която и без това вече всички я знаем. Защо не ни кажат в прав текст: „Грабили сме ви и ще ви грабим вечно. Убиваме ви и ще ви убиваме винаги. Държим ви в мизерия и нищета, унижаваме ви, потискаме ви и ще продължаваме да го правим”. Защо в поредното си появяване по БНТ, НОВА и БТВ при някой от слугите им журналя властимащите не вземат ей така случайно или за разнообразие да ни кажат истината – „Вие, българските граждани сте само донори, данъкоплатци, овце, скот, безволеви, бездушни… От вас нищо не зависи. Ние владеем вашите съдби и животът на децата ви. Вие никога няма да бъдете щастливи, вие никога няма да живеете добре. Винаги ще се мъчите, ще страдате и жалкият ви живот – съществуване ще става все по-отвратителен и гнусен…”.

Замисляли ли сте се защо не чуваме тези думи, а вместо тях ни сапунисват с обещания за справедливост, възмездие, реформи, които ето нб – ей сега щели да започнат. Защо ни облъчват с нищо незначещи сапунени мехури, като прозрачност, законност, демокрация… Нали не си представяте, че агите са идиоти? Може да са пословично алчни, безскрупулни, нагли изчадия адови, но в никакъв случай не са олигофрени. Те знаят, че ние сме наясно за всички неизказани от тях истини. Въпреки това ни лъжат и баламосват непрекъснато. Защо?

Заради Надеждата. Дават ни зрънце Надежда. Оставят ни възможност да се самоизлъжем още веднъж за „последен път” да се надяваме. Защото те, изродите знаят – ако нямаме тази изпърдяна, изфантазирана от собствените ни мозъци трошичка Надежда, ще ги унищожим тях на мига. Ще се сепнем без Очакването, ще се осъзнаем и ще ги накажем. Ще си върнем всичко, което са ни откраднали, ще си върнем държавата и живота.

Без тази пустичка молекула Надежда ще се сетим, че сами, че само ние сме отговорни за собствения си живот. Ще прогледнем, че няма какво да чакаме от никого и най-малко от тях – паразитите. Ще разберем, че докато чакаме винаги ще си останем чакащи.

Тя умирала последна. И това не е вярно. Последни умират надяващите се или по-точно казано – надащите се.

 

 

Ивайло Зартов, 10 ноември 2014 г.




Тагове:   надежда говежда,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19897320
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930