Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.01.2015 17:40 - Мозъчните тръстове ви водят за носа ANONYMOUS BULGARIA
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.01.2015 17:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Мозъчните тръстове ви водят за носа  image

Властите на САЩ си действат по техните проекти и използват алчни и продажни българи да им поднасят на чинията гражданското общество. Надяваме се да не сте забравили летният протест в София през 2013 г., които бяха създадени, подкрепени и насочвани от десетки мозъчни тръстове и хилядите им чиновници с добре известната им вече мрежа.

imageПисали сме много по темата, други също са го правили. Ефективно за да функционира воденето на гражданите в желаната посока са нужни медии във всяко едно от публичните пространства. Такава е ролята на олигархът Иво Прокопиев, чиито медии са един вид трамплин за мозъчните тръстове в България. Тази година не отстъпва също и хората от Вашингтон са доставили нужните “провизии” за да се поддържа днешната реалност, която вярвате или не – ще става все по-коварна.

Наливането на финанси от САЩ се прави от различни мозъчни тръстове, един от тях е Америка за България, прикриващ се под често ползваното название “институт”. Писали сме колко е вреден и зависимостите му с Централно разузнавателното управление на САЩ (ЦРУ).

Икономедия АД на Прокопиев получават за периода 2015 – 2017 г. 3 млн. лв. Така нареченият “грант” подкрепя capital.bg и dnevnik.bg, водещите издания на „Икономедиа“. Тези пари имат за цел да разширят онлайн присъствието на „Капитал“ и „Дневник“ и да укрепи водещите им позиции в заблуждаването на обществото, както и да разработи “задълбочени журналистически разследвания”.

Това ни напомни малко за Бивол АД, която тема е различна, за съжаление, и не се връзва с излаганото в момента.

За да функционира правилно това тяхно “гражданско общество” са нужни пари, това е ясно на всеки, обаче което не е известно на всеки, е че трябва да се подхваща от тях и сферата на образованието. За целта до края на 2017 година са пуснати средства ($ 1,587,500) в програма на име „Младите лидери на България”. Тази програма е вече шестата на брой, тоест “тече” от известно време.

Целта на програмата, създадена от Фондация „Америка за България” и администрирана от Института за международно образование, е да инвестира в развитието на млади предприемачи, професионалисти от съдебната система, учители и директори в сферата на училищното образование.

До 2017 година са пуснати 1, 152, 600 лв. за осъществяване на мисията на „Америка за България“, която “има за цел да укрепи демократичните институциите” в България чрез пари за “независимата журналистика”. Mediapool е новинарско онлайн издание, което следва примера на Икономедия АД. Парите ще дадат възможност на mediapool.bg да увеличи съдържанието си, да засили своите онлайн позиции, както и присъствието си в социалните медии.

Ако обърнете внимание на връзките, които правим в тази статия ще забележите, че някои от тези “медии” ползват създадени за целта мозъчни тръстове от тях с цел да получават финансовата подкрепа на САЩ. Mediapool са си направили за целта Фондация „Инфо Спейс”.

Разбира се в наливането на средства за поддържането на “гражданското общество” влизат и ветерани от мрежата в България. Един от тях е Огнян Минчев със своята Асоциация „Прозрачност без граници“. До края на 2017 г. ще получат 782,000 лв.

Този вреден мозъчен тръст има за цел да набелязва потенциални пречки за американските програми чрез водене на статистики като представя оценка върху корупционните среди.

По запознатите читатели също знаят, че мрежата се разраства постоянно и е гъвкава във воденето на своите програми. Знае се, че използват и изкуството за да обхващат различните среди на българското “гражданско общество”. Така се създават все повече и повече мозъчни тръстове. Един от тях е Фондация „ХХ-Триола Квинтола“, който ще получи до края на 2015 г. 575,000 лв. за да обхване образованието на деца и ученици в музикалните среди и да възпитава нови публики. Проектът е измислен и управляван от евреина-хазар Максим Ешкенази. Този проект включва три програми: „Фортисимо в клас” за четвъртокласници в над 30 училища в България, „Фортисимо Фамилия”, с фамилни концерти в зала „България“ през целия сезон и „Фортисимо Фест” с големи концерти на открито.

До 2016 г. получава и друг гигант от мрежата 300 000 лв. Фондация „Работилница за граждански инициативи” допринася за укрепването на мозъчните тръстове в България. Тръстовете са свързващо звено между донорите и потребностите на мрежата, като насърчават включване на гражданите и бизнеса в определяне на приоритетни области, в разработване на програми и в набиране на средства. Проектът включва механизъм за съфинансиране, който ще помогне на 10 обществени фондации да подкрепят множество малки местни проекти, чиято обща стойност ще надвиши двойно сумата на отпуснатия грант.

До 2018 г. са вкарани 482,000 лв. в мозъчния тръст Институт за регионални и международни изследвания (ИРМИ), които ще се занимават в шест големи български града с хора на високи позиции за да могат да осъществяват програмите си и на политическо ниво. Така те обхващат отдолу нагоре “гражданското общество”.

В хода на проекта членовете на платформите ще се включат в структуриран диалог, ще изготвят стратегически насоки на регионално ниво, ще предложат публични политики и ще пледират за тяхното приемане. Това означава прокарване на ТТИП, “енергийна независимост” (шистов газ) и др. удобства за американските власти. Освен това, лидерските платформи ще се превърнат в естествени центрове на гражданска активност, около които ще се изгради широка мрежа от активисти, организации, граждански групи и медии, които ще допринесат за “укрепване” на “гражданското общество” на местно ниво.

Докато алчността на хиляди чиновници от мозъчните тръстове и техните трамплини се занимават с прокарване проектите на американските власти и корпорации, докато българските граждани стоят безучастно и пасивно пред националните проблеми в нашата родина, до тогава няма да има никакво “гражданско българско общество”. Нито ще има някакво икономически позитивно развитие и подобрение на живота на милиони българи. Все още ще бъдем евтина работна ръка в западните държави и чужденците ще ни гледат с усмивка сеира.

Проблемите сме си ги създали сами българите чрез зле информираност, за което спомогнаха и спомагат хиляди активни чиновници. Не гледайте към това, което ви се представя за проблем, гледайте към проблема.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19882500
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930