Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.03.2015 19:44 - Mediapart: Оланд е прислужник на Барак Обама и Джон Кери, обижда Москва · by Светът днес
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 616 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Mediapart: Оланд е прислужник на Барак Обама и Джон Кери, обижда Москва 16.03.2015 

imageГлупаво и оскърбително е да не стъпиш в Москва в Деня на Победата

Фр. Оланд, Ангела Меркел и Дейвид Камерън няма да участват в мероприятията, посветени на Деня на Победата в Москва. Ако за немския лидер може да се намери оправдание, то на френския президент няма да му бъде простена тази грешка, пише Mediapart.

Отказът на лидерите на Германия, Франция и Великобритания да участват в мероприятията, посветени на годишнината от победата над фашизма, които ще се проведат в Москва, “са съчетание от обида и чиста глупост”, пише френският журналист за Mediapart.

Според автора, постъпката има за цел да отслаби имиджа на Путин сред руснаците. Отказът на тримата трябва да покаже, че заради руската политика в Украйна, Русия се е скарала с цяла Европа. Но ефектът ще бъде съвсем различен, твърди журналистът: руснаците ще реагират по точно обратния начин – ще се обединят около своето правителство и ценностите си.

Нещо повече, Европа няма сметка да нанася подобна обида на Русия. В момента върху Москва оказват натиск както Европа, така и Америка, и затова тя завива на изток, създава нова система от международни отношения с Азия. А с действията си европейските лидери само ще засилят тези тенденции.

Гражданите на Германия, Франция и Великобритания упрекват лидерите си, защото чрез санкциите към Русия причиняват вреда на народите си. Враждебната политика към Русия се възприема в трите европейски държави като “отричане на многовековната история, в която отношенията между Европа и Русия  са увенчани с богати положителни резултати в различни сфери”.

Според автора на статията, Меркел и Оланд няма да излязат от ситуацията като победители. Ако Меркел може да бъде разбрана – все пак става дума за победа над собствената й държава, – то Оланд не може да намери оправдания. “В случая той се държи като дребен прислужник на Барак Обама и Джон Кери”, – смята авторът на статията в Mediapart.

Петя Паликрушева





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19872808
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930