Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2015 19:51 - EКСКЛУЗИВНО! КОЙТО ДЪРЖИ КОНТРАБАНДАТА, ТОЙ РЪКОВОДИ МВР http://afera.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 572 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
EКСКЛУЗИВНО! КОЙТО ДЪРЖИ КОНТРАБАНДАТА, ТОЙ РЪКОВОДИ МВР

imageЕкспертите, които анализират сектора за сигурност изразяват категорични позиции по отношение на процесите, протичащи в МВР и връзката им с преструктурирането в момента на контрабандните канали. Основното в тези процеси е кардиналната подмяна на ръководния състав на министерството и най-вече в тези структури, които имат отношение към контрабандата.

Смените се осъществяват с подписа на Министър Румяна Бъчварова, но е изключително наивно да се мисли, че тя командва парада в повереното и министерство. В това отношение са показателни няколко обстоятелства.

На първо място тя не познава естеството на работата и не е наясно с професионалните и лични качества на служителите, както и обвързаността им с политически и други структури. Последното е изключително определящо за тяхното развитие в кариерата. Заместник министрите са също „пришити“ към системата, а за началника на политическия кабинет дори не е необходимо и да се споменава. Всъщност цялото Ръководство на МВР само „търка бюрата“ и администрира, а истинската оперативна работа се определя, ръководи, контролира и отчита от вездесъщия Главен секретар Георги Костов.

Всички обаче са наясно, че не той планира нещата, а само изпълнява това, което са му спуснали истинските му ръководители и най-вече Цветан Цветанов. Основната цел е да се удря по конкуренция и да се отваря път на нашите хора.
Ето как Костов подрежда собствената си къщичка.

Избира си перспективни кадри от родния град Хасково и ги издига в йерархията, за да му бъдат верни. Така върви братовчед му Тенчо Тенев, който командва столичния КАТ. Този същият началник, който дели и „шоколадовите бонбони“ с Георги Костов. По същия начин се издига и неговия бивш съученик от същия град, Даниел Пашов, който пък оглави ОД-МВР гр. Варна, точно преди началото на активния туристически сезон. Целта е да се овладеят приходите от цигари, алкохол, наркотици и проститутки. Същата схема Костов прилага и при издигането на кандидатурата за Директор на ОД-МВР Благоевград, като предлага свой кадър – бившият началник на РПУ Петрич, Христо Георгиев Разсолков, известен с подвизите си още от отдел „Наркотици“ на СДВР.
Много от предложенията са подсказани от друг негов благодетел Станимир Флоров. Последният се опитва да стои в сянка и да диктува нещата на Главния секретар. Негово е стратегическото решение ръководителите в министерството да се подменят поетапно, за да не се създава напрежение. Но в крайна сметка всички кадри, издигнати от времето на предишните две правителства, трябва да бъдат сменени и да се върнат хората на Цветанов.

При цялата тази сложност на процесите, Георги Костов се опитва да изиграе перспективно своите карти, като залага и на Цветанов, и на Делян Пеевски.

Предлагайки своите роднини и познати от Хасково, той отваря вратата пред Николай Димитров Николов – Паскала. Част от тази игра е и уволнението на граничните полицаи в Свиленград, след реализация на Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР, съгласувана и ръководена от Главния секретар. Тези служители, както и уволнените митничари от ГКПП Капитан Андреево, са се провали в изпълнението на своята мисия и затова са наказани.
На политическата сцена всички адмирираха Бойко Борисов при назначаването на Румяна Бъчварова за вътрешен министър и той основателно обра лаврите. За съжаление нещата в МВР се оказват други.

Там истински силният е Цветан Цветанов и противно на срутващата му се политическа кариера, той продължава да кадрува в министерството.

Това го постига въпреки осъдителните присъди и въпреки волята на Бойко Борисов.

Константин Ангелов





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19885875
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930