Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2015 19:31 - SCF: САЩ подготвят почвата за явна интервенция в Украйна - Киев: Доставят ни оръжие от европейски страни http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 621 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
SCF: САЩ подготвят почвата за явна интервенция в Украйна - Киев: Доставят ни оръжие от европейски страни

Всяко дирижирано нарушение на примирието може да доведе до пряката намеса на чуждите инструктори

 


Вашингтон по различни начини се опитва да режисира такива действия на Русия, на които може да се даде незабавен отговор и да се оправдае разширяването на военното присъствие на САЩ в Украйна, пише американският журналист Финиан Кънингам в Strategic Culture Foundation.

Експертът отбелязва, че според посланика на Вашингтон в Украйна Джефри Пайет десантниците от 173-та бригада на САЩ са пристигнали в Украйна за „обучение от американски инструктори на украинска военна техника с инсталирано американско въоръжение".

„Ако примирието на Изток бъде нарушено, това ще стане тревожен сигнал – признак, че този път САЩ ще станат открит участник във всякакви стълкновения в Украйна. Не само САЩ, но и тясно свързаните с Вашингтон държави Канада и Великобритания. Почти 600 души от тези две страни вече действат в Украйна като „военни съветници”” – отбелязва американският журналист.

Той счита, че ситуацията с присъствието на чужди военни на територията на Украйна е достигнала критична точка: всяко явно нарушение на примирието на югоизток ще повлече след себе си появата на войници от споменатите страни в зоната на конфликта. Кънингам добавя, че самото присъствие на „военни съветници”, наред с плановете за предоставяне на смъртоносно оръжие, се явява нарушение на минските споразумения.

Освен това САЩ „режисират” информационна кампания против Русия за оправдаване на своите военни маневри в Украйна. Вашингтон продължава да обвинява Москва в нарушаване на Минските споразумения, което може да се тълкува като опити на САЩ да режисират такива „действия” на Русия, на които Белият дом би могъл да даде незабавен отговор./
БЛИЦ

Признание от Киев: Доставят ни оръжие от европейски страни

Евросъюзът доставя оръжие за Украйна, но на тази тема не се говори на глас, заявил заместник-шефът на президентската администрация в Украйна Валерий Чалий по ICTV.

„Дали ни доставят оръжие от европейски страни? Да” – признал украинският чиновник, отговаряйки на въпрос може ли да се очаква от Евросъюза и САЩ приемане на решение за въоръжаване на Украйна.

„Ние не можем всичко да разкажем: какво и от коя страна го получаваме. Но ми повярвайте: това го има. Нещо се казва, нещо се държи зад кадър” – признава Чалий.

Преди срещата Украйна - ЕС президентът на Съвета на Европа Доналд Туск заяви, че не счита за възможно да се изпрати военна мисия в зоната на украинския конфликт, независимо от очакванията на Киев. Според Туск в Европа проект за военна мисия не е обсъждан./БЛИЦ





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19936427
Постинги: 45111
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930