Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2015 19:30 - Протестите в Македония - поредната анти-човешка офанзива, сееща смърт и разрушения. Автор: ivailonik Автор: grigorsimov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 586 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Протестите в Македония - поредната анти-човешка офанзива, сееща смърт и разрушения.
 
В сутрешния блок на Нова сутринта се натъкнах на прякото отразяване на събитията от кореспондент на телевизията в Скопие. След това имаше и интервю с опозиционер. 

От това, което рабрах и което беше внушено е, че в Македония има авторитарна система, а медиите се страхуват да докладват безпристрастно какво се случва в страната. Страхуват се, защото държавата се управлява от тиранина Груевски. Той възпрепятства европейската интеграция на Македония. В страната според кореспондента имало само един свободен вестник, а другият - Капитал, бил манипулиран да излага събитията пропагандно и пристрастно.

Всичко разбрах в така развилата се ситуация. "Безпристрастната" българска журналистика и компетнентният кореспондент на Нова в Скопие предадоха събитията напълно безпристрастно и обективно. Разбрахме, че Груевски е диктатор, който за нищо на света не би подал оставката си. А днес на площада пред правителството се очаквали 30-40 хиляди души на организиран протест. Най-сетне потисканото чувство и несломим порив на съседите ни за изконни човешки права и демокрация надделя над страха. Потисничеството, налагано от Груевски - диктатора и човекът потъпкващ основни права, като правото на свободно изразяване, вече трябва да спре.

Цялата картинка ми се изясни и тутакси се "влюбих" в безпристрастността и удивителната компетентност на българската журналистика, която е "еталон" в световен мащаб. Веднага намразих диктатора и започнах да симпатизирам на демократичния, спонтанен порив за свобода на народа. Ето и към Европа са се насочили македонците. Значи искат и те да станат свободни като нас и с безпристастни медии, обективни журналисти и перфектен стандарт на живот.

Уви, картинката, обрисувана от нашата "реномирана" национална телевизия не отговори на един основен въпрос. А той е ЗАЩО? Защо бе аджеба, точно сега този дълбоко притискан македонски порив за свобода и демокрация излезе на повърхността? Няма ли нещо общо атентата от преди няколко дни и цялата политическа нестабилност в страната с факта, че Америка не е доволна от факта, че Македония преговаря с Русия за преминаването на Южен поток през територията й? Как така Албания, която е съюзник на САЩ и членка на НАТО, точно в този момент реши да обявява претенциите си за реализиране на политически промени в страната? Кой финансира протеста и доколко спонтанен е той, нашите "обективни" журналисти не пожелаха да споменат. 

Не го направиха, защото не са обективни и никога не са били. Случващото се в Македония е опит изкуствено да се дестабилизира страната с "продемократични" протести, спонсорирани от Америка. Отново и отново империалистичните интереси се поставят над интересите на обикновените граждани. Възможността да се съживи икономиката на Македония, да се създадат работни места чрез Южен поток ще бъде нереализирана, за да може световният агресор Америка, да провежда геноцидната си политика на непрестанни войни, въстания, разрушение и милиони опропастени и загубенни невинни животи.

Картинката леко напомня на 2011 и Либия, когато западните медии провъзгласиха създаването на демокрация в Либия. Западните лидери се надпреварваха да се хвалят как спонтанните протести на Либийския народ и свалянето на режима на Кадафи са допринесли за създаването на свободна и демократична Либия. Със сигурност са много щастливи днес, когато страната е раздирана от анархия, а някога просперираща икономически страна-номер едно в Африка, благодарение на НАТО и ЕС се превърна в бунище. Но разбира се, на онези, които изнасяха гръмките речи за свободата в Либия тогава и които пряко финансираха радикалистите-въстанници, днес не им пука за 700-те удавили се до бреговете на Италия.

Предстои да видим как поредната анти-човешка офанзива, сееща смърт и разрушения се представя като спонтанна и оригинална възможност на свободолюбивите македонци да се самоизразяват. Щеше да е смешно ако не беше жалко. А в същото време Сорос подготвя поредната си цветна революция и се подсмихва. Губещи отново ще са обикновените хора, които ще обеднеят още повече, докато гледат как невинни техни сънародници биват убивани без жал. Този филм сме го гледал вече, а жалкото е, че никой не се усеща...




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19853754
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930