Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2015 19:19 - СТАВА СТРАШНО! Домусчиев ексклузивно пред ПИК: Депутатът от ДПС Аталай и група депутати продължават да си въртят схемите в енергетиката! http://pik.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 492 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.07.2015 19:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СТАВА СТРАШНО! Домусчиев ексклузивно пред ПИК: Депутатът от ДПС Аталай и група депутати продължават да си въртят схемите в енергетиката! Бизнесът излиза на протест! Увеличението на цената на тока ще е убийствено, категоричен е председателят на КРИБ Автор: Ивайло Крачунов 23.07.2015   image        

"Причина за решението ни е информацията, която пристига във всички работодателски организации относно очакването, почти двойно увеличение на таксата задължение към обществото. Това ще доведе до драстично увеличение на цената на електроенергията за бизнеса. По мои сметки увеличението ще е между 15 и 20%", заяви пред  ПИК председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

 

Потърсихме мнението му по повод съвместната декларация на четирите национални работодателски организации относно предстоящото повишаване цената на ел. енергията (виж в Още по темата).

 

"Изводът е, че през последния месец не успяхме да постигнем нищо. Ходихме при премиера, водихме разговори, но в крайна сметка ефект няма, защото Иван Иванов (председателят на КЕВР) и компания едва ли са взели в предвид всичко, което се изговори и направи, за да не се достига до увеличение на цените.

 

Информацията ни е от самия Иван Иванов, който е провел редица неформални срещи с различни представители на индустрията, които са зависими от цената на електроенергията. Стигнало се е до извода, че прошка за бизнеса няма да има. Продължават да се изтриват от картата на България определени индустрии", категоричен е Домусчиев пред ПИК.

 

Според него е парадоксално, че в същото време на заседание на енергийната комисия в Народното събрание не е било прието предпожението да се увеличи броя на т.нар. субсидирани производства на електроенергия, в случая  производството на електроенергия от оборска тор, на следващия ден в парламента на второ четене Аталай успява да го прокара.

 

"Има определени депутати начело с Рамадан Аталай, които както винаги лобират за всякакви такива схеми. Сега в България ще се произвеждат и значителни количества електроенергия от оборска тор, което е пълен парадокс.

 

Ние се опитваме да покрием дефицитите, а се получава така, че сега ще плащаме скъп ток от оборска тор.

 

Няма да се учудя, ако утре Рамадан Аталай предложи производство на ток от шишарки.

 

Просто схемите нямат край. А потърпевши от подобни действия са обществото и бизнеса", възмутен е Домусчиев.

 

Председателят на КРИБ е учеден от популистките изказвания, че увеличението на цената на електроенергия за бизнеса няма да се отрази на българските граждани.

 

"Когато бизнесът няма възможност да разкрива нови работни места и да плаща добри заплати и трябва да повиши цената на продукцията си, кой го плаща това нещо? Да не би да го плащат депутатите или Иван Иванов от КЕВР?

 

За съжаление кучето си лае, а керванът си върви и схемите в енергетиката продължават с активното съдействие на КЕВР и на поне няколко депутати", натърти г-н Домусчиев.

 

 





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19911512
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930