Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2015 22:55 - Неолибералната номенклатура тръгна срещу Светия синод http://obshtestvo.net/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 618 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неолибералната номенклатура тръгна срещу Светия синод

image

След изразена от Светия синод на Българската православна църква (БПЦ) позиция по т.нар. „бежански въпрос“ (25 септември 2015 г) неолибералните талибани се нахвърлиха срещу него подобно на гладна глутница вълци. А позицията на Църквата, всъщност е подкрепа за общественото мнение, тоест народа, тоест гражданското общество. Въпреки, това атаката тръгна от грантово хората свързани с финансирани от чужбина фондации, които усвояват купища пари за развитие на същото това гражданското общество и неговата активност. Медиите, получаващи финансирани по същата схема, им дадоха трибуната, за да осъществят акацията си срещу Църквата.

Църквата ни е на 1100 години

Българската православна църква не е безгрешна. Има много какво да се желае от нея. Тя е консервативна, но не може и да бъде друга. Бих казал, че това й е доброто. Мнозина са имали неща, които не им допадат в работата й. Но не си правят личен ПР от това или не оправдават средства чрез активност срещу нея. Храмовете се посещават не заради един или друг свещеник, а заради православната вяра. Политиците ни (премиери, президенти и т.н.) много обичат да се снимат до клира по празници, но когато стана напечено се изпокриха. На кой Господ (дар) служат?

Цялата държава видя как се задействаха редиците на либералния фашизъм. Случайно ли е, че тръгнаха вкупом срещу Синода? Организирани по военно му във фондации, комитети, работилници, инициативи, мрежи. Размахващи морализаторски пръст от едни и същи сайтове и предавания.

Православната ни църква не е само повсеместна, но и вселенска. Православието е пречка пред мултикултурализма. За да се създаде мулти-култи общество ще трябва да се унищожи всеки, който пречи, включително и Православната църква. Това е крайната цел.

От позицията си на последните трибуни и морални съдници, неолибералните фанатици от години съдят за щяло и не щяло Светия синод, дават му различни примери с католическата или пък с множеството протестантски църки. Било то за позицията му за гей-парадите, за агентите на ДС, а днес за нелегалните имигранти. Обвиняват го в какви ли не прегрешения. Прави се опит Църквата да се принизи до ролята на някакъв социален дом, да й се вменят патронажни и слугинажни функции. Така би била безопасна.

Либералната номенклатура надмина комунистическата по слугинаж

Ако човек се разрови вижда как днешните първи неолиберали до вчера са били наследници на партийната комунистическа номенклатура, а и на фигури от ДС. Те следват модел отвън, сменят едни с други покровители. Фанатизмът им вече е очеваден: никой няма право на друго мнение, освен това, което ние смятаме за правилно. Лозунгът им е пример: единни в многообразието. А когато грешат, еми даже и тогава партията е права, както е при Сталин. Откъде тази омраза към всичко българско? Защо предпочитат хората отвън? Кой така им проми съзнанието?

Този път неолибералите тръгнаха озлобени срещу Светия синод, който представлява най-старата ни институция. Да се чуди човек защо изядоха и изпиха десетки милиони за институционално укрепване, като не разбраха, че който е тръгнал срещу вярата и народа си е свършил на историческото бунище.

Антон Боянов

29 септември 2015





Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. kvg55 - "Либералната номенклатура ...
30.09.2015 22:24
"Либералната номенклатура надмина комунистическата по слугинаж"

Точно така.
Вчера гледах по телевизора един елемент с конска опашка на
главата, леберал, грубо да напада БПЦ за позицията й към бежанците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19846406
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930