Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2015 19:57 - Жельо Бойчев: Въпросът за ваксините се оказа най-пазената тайна в държавата http://glasove.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 763 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.12.2015 20:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Жельо Бойчев: Въпросът за ваксините се оказа най-пазената тайна в държавата
04.12.2015 "Цялата ситуация с дарените от Турция ваксини за деца е много странна. Това е един от ясните ангажименти, които има здравното министерство. Първо, за мен е непонятно защо обезпечаването на ваксините е минало като бартер между България и Турция. Те ни дават петвалентна ваксина и такава срещу хепатит В, а ние в замяна на това им предоставяме ваксини срещу туберкулоза." Това коментира депутатът от БСП Жельо Бойчев по повод вноса на ваксина срещу хепатити В с недопустимо съдържание на живак.

image

 Ако беше станало ясно какво всъщност се случва с ваксините, аз нямаше да задам въпроси към министър Петър Москов. - казва пред Фрог нюз Бойчев, провокиран от направеното от сайта разследване по случая - Провокиран съм от информацията в медиите, че внесените лекарствени продукти не отговарят на изискванията за ползване в страната и част от компонентите едва ли не представляват риск. За това използвам възможността като народен представител да изясним тези въпроси, за да могат българските родители да бъдат спокойни.

 И аз като родител съм притеснен. Въпросът за ваксините се оказа най-пазената тайна в момента. Това е странно. Министър Петър Москов два пъти отлага моя въпрос. Виждате, че в писмения му отговор няма нищо в тази посока. Там твърди, че износ от България към Турция не е осъществен. Гледам журналистически разследвания по този въпрос, в които се твърди точно обратното. За това днес по този случай съм направил запитване към министерство на финансите и лично към министър Владислав Горанов, да да се види какви ваксини са внесени и какви изнесени, за да съпоставим информациите. Искам да установя кой казва истината и кой лъже, анализира Жельо Бойчев.

 Прекалено много въпроси без отговори има по тази тема. Искам министър Москов да отговори на всички., настоява той.

 По думите на депутата министър Москов ежедневно участва в различни предавания, но този въпрос услужливо не му се задава от никого.

 И ми се иска да спрем със спекулации. За нас няма по-важно нещо от здравето на децата ни. Ако проследите кратките му отговори по темата се вижда, че веднъж ваксините няма да се ползват за деца в рамките на имунизационния календар. В доклада му до МС пише, че ваксините ще се ползват именно за деца в рамките на имунизационния календар. На кое да вярваме?! България е правова държава и има регламент, по който един лекарствен продукт може да бъде внесен и ползван, категоричен е Жельо Бойчев.

 Какво означава, че на едни хора може да се постави ваксината, а на други не. Не е в интерес нито на министъра, нито на министерство на здравеопазването тази тема да се държи толкова дълго време без отговор. Ако няма нищо притеснително, излиза и се казва. посочва народният представител - Когато седмици наред това нещо не се прави, нормално е да си зададем въпроси: Защо?

 Бих искал да задам и друг въпрос. Поемала ли е България други ангажименти , подписвайки Споразумението за ваксините с Турция? Виждате, че по тази тема също се мълчи. Хубаво е, че има регламент на писмените въпроси на депутатите да се отговаря в срок. Отговорните институции не могат да се крият много, заключава Бойчев.

Москов е зловещ престъпник!Не е и българин! Геноцидното му поведение е само част от замисъла на сънародниците му за нашето физическо изтребление!
Какво още е необходимо,за да се свестим? Н.М.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19912472
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930