Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2015 19:31 - Сирийци се молят за руски бомби! Путин спасява децата от джихадистите! Вижте изповедите на пострадалите от ИД http://petel.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 389 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.12.2015 19:31


Сирийци се молят за руски бомби! Путин спасява децата от джихадистите! Вижте изповедите на пострадалите от ИД
23.12.2015
  image

 Снимка Булфото, архив

Вече повече от 4 години в Сирия се води ожесточена война, която вече премина границите на държавата и се пренесе в целия свят. „Ислямска държава” бавно, но славно превзе едни от най-големите градове и постави на колене не само мирните граждани, но и президента Башар Асад.

Продиктувани от чувство за справедливост или някакви други интереси, в битката срещу тероризма се включи и Русия, като Путин тропна с тежка ръка и заяви, че ще заличи джихадистите от лицето на Земята. Руският президент се превърна в герой за тези, които години наред живеят в страх от терористите и със сетни сили се опитват да запазят живота си, пише pik.bg.

„Моите деца никога не е виждали нашата стара къща," казва бивш  работник във фабрика, които избягал заедно със семейството си от ожесточените боеве в родния си край Алепо.

"Един ден се надявам, че ще се върнем в родината си и всичко ще е както преди, че децата ни спокойно ще се разхождат по онези улици, на които преди да замина видях толкова много кръв и трупове”, казва през сълзи пред AFP,  работникът, прегърнал двамата си синове Хюсеин и Мохамед стоеше наблизо кашлица.

Хамаш и семейството му са само капка в морето от около 5 000 души, избягали от боевете в родината си и намерили убежище в Латакия.

„Вече пет години не видяхме надежда нещата да се оправят. Сега обаче виждаме светлина в тунела и сме сигурни, че един ден ще можем да се върнем в Сирия и да живеем достойно. Всичко това благодарение на Путин”, казва още сириецът.

Той се надявам Башар Асад да си върне силата с помощта на Владимир Путин и руския народ. „Благодаря ви Путин, надяваме се, че с помощта на Бога, ще ни отървете от тероризма”, казва 41 годишният Али Ахмед Едрес.

Русия започна своята първа атака в Сирия в края на септември по искане на своя дългогодишен съюзник Асад, за да може заедно да сразят терористичната група „Ислямска държава” и да спрат войната.

Москва открито подкрепя режима на сирийския президент и са сигурни, че той е най-добрата алтернатива за слагане на края на войната.

Западът обаче твърди, че Кремъл е просто едно спасение за бруталния тиранин, който използва химически оръжия срещу собствения си народ и, че намесата на Путин в това е неуместна.

„Руските войски дойдоха, за да помогнат за ускоряване на победата от тази война, да подадат ръка на сирийската армия, която не може да се справи сама в тази ситуация, която излезе извън контрол. Сигурни сме, че Путин ще убие терористите, ще ги смаже до един и Сирия ще бъде свободна”, казва кметът на Латакия, Ибрахим Ал Салем пред журналисти.

Хората в лагера в Латакия се молят само да останат здрави в тези мизерни условия, в които живеят и не губят надежда, че руснаците ще ги спасят.

„Ситуацията тук е лоша, но е по-добра от много бежански лагери”, казва Сара Хасан, студентка в университета в Латакия и доброволка в неправителствена организация, която работи в лагера.

Във всички лагери се надяват да чуят звука на руските самолети, колкото може по-бързо и скоро. Според живеещи в Сирия, децата се радват и благодарят, когато чуят името на Путин, видели това от родителите си. Възрастните настанени във временните лагери всеки ден се молят, руската сила да дойде по-скоро при тях и да се избавят от терористичната атака.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19885148
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930