Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2016 18:38 - Франция пречи на САЩ за трансфера на ПРО от САЩ на НАТО и обвини американските разузнавателни служби в лъжа http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 437 Коментари: 0 Гласове:
0



Франция пречи на САЩ за трансфера на ПРО от САЩ на НАТО и обвини американските разузнавателни служби в лъжа Публикувано на 20.05.2016 в Свят

image image

Френското правителство не одобрява прехвърлянето на контрола на системата за противоракетна отбрана на НАТО.

Франция обвини САЩ в лъжа в НАТО, че Русия се готвела да нахлуе в Украйна.

Ръководителят на френските разузнавателни служби  генерал Кристоф Гомар обвини американските разузнавателни служби в лъжа в Алианса,че Русия се готви за военна инвазия в Украйна.

В Париж искат гаранции, че системата действително ще управлява от Алианса,а не от Пентагона, според The Wall Street Journal.

В началото на юли Варшава ще бъде домакин на срещата на върха на НАТО, на която ще се обсъди въпроса за прехвърлянето на контрола върху противоракетна отбрана на САЩ за членове на съюза. Команден пункт на системата за вече е построен в американската база Рамщайн (Германия). Комплексът Aegis бе открит в Румъния. Сега върви изграждането на противоракетна база в Полша. Очаква се, че системата ще бъде в оперативна готовност през 2023.

Въпреки това, френското ръководство има доста съмнения дали това наистина ще се реализира. Има страх, че системата ще продължи да бъде контролирана от Вашингтон. В допълнение, служителите са загрижени с въпроса за отговорността за нейната работа и ефективност.

„Това не е само технически въпрос, той е с политически аспект. Ако системата се контролира от алианса, НАТО ще бъде отговорен,за удари  и НАТО ще бъде държано отговорено, ако  липсват такива.“

Американците се страхуват, че ако до  срещата през юли не е постигнато споразумение за прехвърляне на контрола над системата за противоракетна отбрана на алианса, Русия ще го тълкува като слабост. Вашингтон се надява да убеди френските си съюзници, за да променят позицията.

Руският президент Владимир Путин заяви, че Москва ще бъде принудена да  мисли за справяне със заплахите, произтичащи по отношение на Руската федерация.

Като възможен отговор руски експерти сочат разполагането на ракети „Искандер“ в Калининградска област, високо прецизни ракети „Калибър“ и създаване на нови влакове с балистически ракети.

Франция обвини САЩ в лъжа в НАТО, че Русия се готвела да нахлуе в Украйна.

image

Ръководителят на френските разузнавателни служби изрази недоволство от върховенството на американските разузнавателни служби в НАТО. Според него,те  открито са излъгали Алианса,че Русия се готви за военна инвазия в Украйна.

Русия не е предприемала и не предприема действия,за военна намеса в Украйна, заяви френският генерал.

Ръководителят на френското разузнаване, генерал Кристоф Гомар в  реч пред Народното събрание на страната показа данните от специалните служби на Франция, които показват, че Русия никога не е готвела военна инвазия в Украйна.

„САЩ заяви в НАТО, че руската инвазия в Украйна е готова, обаче, според френското военно разузнаване,нищо от тази хипотеза не е потвърдено“,каза Кристоф Гомар.

„Не е установено Русия да готви  командни пунктове, нито логистични единици, включително полеви болници,които биха направили военна интервенция възможна,нито подразделенията на втория ешалон никога не са премествани от мястото си на базиране“, каза генералът.

Генерал Кристоф Гомар каза, че американското разузнаване има твърде голямо влияние в НАТО, което позволява на членките да се предоставя невярна информация,по-специално за руско военно нахлуване в Украйна. „Проблем на НАТО е, каза генералът,че американското разузнаване е от решаващо значение за съюза, а с френските разузнавателни служби се съобразяват в по-малка или никаква степен“.

НАТО многократно обвини Русия в Украйна за в подготовка за нахлуване,внос на военна техника и войници,без да са представени доказателства.Същото се върши в момента с нагнетяване на обстановката в Източна Европа,с Полша,Прибалтика и в Черно море.

Вашингтон прави стъпка след стъпка към поредна война далеч от САЩ в Европа,с двете вълни от разширението на НАТО,с оранжевите революции,след като попиля всички държави,които успя на юг от ЕС и създаде и насочи бежанската криза,строи пропагандна ПРО,прехвърля войски на изток, подготви и толерира към военно говорене марионетни зависими политици и държавни глави,готви престъпния търговски картел за Трансатлантическо господство.

Автор: Йордан Халачев



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19889338
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930