Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2016 18:16 - Секциите в Турция – само в мисиите ни http://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 348 Коментари: 0 Гласове:
0



Секциите в Турция – само в мисиите ни

Външно с нота до Турция за заплахи към наши изселници

image image        

Секциите в Турция, които могат да бъдат до 35 на брой, да бъдат разкривани само в дипломатическите ни мисии – в консулствата и в посолството. Това поискаха Обединените патриоти от външния министър Даниел Митов на среща във Външно министерство и получиха зелена светлина да уточнят организацията с ЦИК на друга среща утре. Само комисията може да вземе такова решение, но след разрешението на Външно, което вече е налице.

Секциите няма да бъдат намалявани по брой, но ще бъдат групирани така, че да се събират по няколко в мисиите ни, стана ясно от думите на лидера на ПГ на ПФ Валери Симеонов, който разговаря с Митов заедно с депутати от ПФ повече от час.

Целта е да няма гласуване по кафенета, а да се проведе само на територията на българската държава, каквато представляват дипломатическите ни мисии.

„Получихме съгласие за изместването на секциите, които са подадени в големите градове – да бъдат в посолствата, и предстои утре ще изискаме среща с ЦИК, която единствена има правомощията да определя или променя местата на секциите. Но стана ясно, че от посолството в Турция, са подадени в пълен размер, дадени са 35 секции, въпреки че в закона ние дадохме възможност съобразно закона в съответната държава, естествено, имахме предвид Турция, да не се допуска разкриването на толкова много секции. Това е неприятното“, коментира Симеонов.

Симеонов е повдигнал и въпроса за смяната на посланичката ни в Турция Надежда Нейнски, но не каза какъв отговор е получил.

„Ние оставаме на позицията си да искаме оставката на посланик Надежда Нейнски като служител, който не защитава българските интереси“, категоричен беше патриотът.

Пак лидерът на ПГ на ПФ съобщи, че Външно министерство вече е пратило остра нота до турското външно ведомство заради заплахи към нашите изселници. „Външно министерство е отправило остра нота по повод на разлепените обяви в турски градове, с които се заплашва, че нашите изселници, ако не гласували на 6 ноември, щели да си загубят гражданството и социалните помощи“,

заяви Симеонов, който показа копие на документа пред медиите. Заедно с него на срещата при външния министър бяха представители на всички партии в предизборната коалиция на Патриотите.

Разговорът се състоя в резултат от протестната декларация на ПФ миналия петък именно по повод секциите в Турция. 10 наблюдатели ще имат от ПФ в европейската част на Турция, уточни депутатът Юли ангелов от ВМРО.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19922921
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930