Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2017 19:27 - И внуци на министри на Тодор Живков в листите на БСП и ГЕРБ http://epicenter.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 577 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.02.2017 19:29


И внуци на министри на Тодор Живков в листите на БСП и ГЕРБ Наследници на величия от времето на социализма щурмуват парламента.Децата на депутати по стъпките на родителите – в листите

Децата на видни дейци на БКП намират място в новите кандидат-депутатски листи. Но броят им е недостатъчен за самостоятелна парламентарна група.

 Най-много, както може да се очаква, са в БСП.

 Водачът на червената листа в Силистра – Стоян Мирчев, който беше депутат и в предишното Народно събрание, а освен това е член на Изпълнителното бюро на БСП, е от популярна червена фамилия. Негов баща е социологът проф. Михаил Мирчев, а дядо – членът на ЦК на БКП Стоян Михайлов.

 За място в 44-ия парламент ще се състезава и внукът на министъра на вътрешната търговия и член на Политбюро от времето на социализма Пеко Таков – Иван. Неговият баща е не по-малко известен, това е бившият телевизионер Янчо Таков. Сега Иван Таков е десети в 24-и избирателен район в София и следователно може да разчита на място в Народното събрание само, ако събере достатъчно преференции.

 

Законодателния храм щурмува и Ана Пиринска, дъщеря на Георги Пирински и внучка на шефа на УБО от времето на социализма – ген. Илия Кашев. Тя също е в листата за 24-и район, но на 12-а позиция.

Няколко позиции след нея е дъщерята на Нора Ананиева - Ана, която е класирана 17-а. Нора Ананиева бе вицепремиер в двете правителства на Андрей Луканов, а също така и шеф на червените депутати в парламентите от 1990 и 1994 г.

 Дъщерята на покойния соцдепутат Димчо Михалевски – Петя, също е кандидат-депутат. Тя е втора в листата в Кърджали. Михалевски пръв заговори за нередностите при строителството на магистрала „Тракия“.

 Синът на колоритния бивш депутат от БСП Илия Баташки – Атанас, е осми в червената листа в Пловдив – град.

На последно място в листата на „БСП за България“ в 25-и район в София е Владимир Илиевски. Неговият баща Радослав Илиевски също бе народен представител от БСП.

 Деца на бивши величия обаче не липсват и в листите на ГЕРБ.

 Сред водещите лица на партията, например, е Лиляна Павлова – министър на строителството в двете правителства на Бойко Борисов. Нейният дядо, Георги Павлов, също е бил министър – но на химията и металургията, както и председател на комитета по опазване на околната среда по времето на Тодор Живков. Баща й – д-р Павел Павлов в момента е зам.-ректор на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

  Политологът Антон Тодоров, който сега е пети в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в 25-и избирателен район в София, коментира произхода на Павлова в интервю за „Блиц“. В края на декември 2013 г., той казва за нея: „Тя произхожда от един от най-кървавочервените родове, в които няма нито един, който да не е бил в ЦК на БКП. Нейният дядо е най-дългогодишният член на ЦК на БКП – цели 32 години!“

 Червен произход има и водачът на ГЕРБ в Плевен Ивайло Московски. Когато през 2011 г. Народното събрание за пръв път гласуваше кандидатурата му за министър, Румен Петков, който пък тогава беше депутат от БСП, заяви от трибуната: „Не мога да гласувам против сина на своя стар партиен другар!“

 






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19932243
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930