Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2017 17:22 - Защо Турция е най-голямата опасност за България през 2017 година? http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 249 Коментари: 0 Гласове:
1



Защо Турция е най-голямата опасност за България през 2017 година? Публикувано на 12.01.2017 в България image

image image

Поради вероятността от там да дойдат милиони кюрди и стотици хиляди джихадисти от Идлиб

Невъзможният проблем за американските, натовски и европейски съюзници на Турция е как да задържат важната мюсюлманска държава, сега партнираща си и воюваща рамо до рамо с Москва, за член на НАТО и кандидат за ЕС.

На 20 януари идва и доктрината на Тръмп. Обама все още вярваше в колективната сигурност, докато Тръмп вярва, че колективната сигурност ограничава американските интереси, пише в прогнозата на Стратфор за 2017, която е трагична за Алианса и Брюксел.

(бел.ред. всеки път, когато срещнете анализ или коментар на (“STRATFOR“ – частното ЦРУ), се сещайте за ТОВА видео!)

Днес с Ердоган начело, Турция е разпадащ се съюзник на НАТО, Запада и въображаем приятел на Европа.

Турция е член на НАТО, организация, от която никой досега не е успял да се измъкне. Може би, ще бъде в състояние да се отърве от Съвместното командване, както през 1966 г., това успя да направи Франция.

Но тогава президентът Шарл де Гол, трудно предотврати един опит за държавен преврат и няколко опита за убийство, финансирани от ЦРУ, както пише Тери Мейсън.

Ако Турция бъде в състояние да се справи с положението, ще остане изправена пред войната с кюрдите, войната в Сирия и проблема с около 200 000 джихадисти.

В споразумението на Москва, Анкара и Техеран за прекратяване на огъня, не е ясен въпроса с унищожаването на джихадистите в Идлиб. Тази област е заета от различни въоръжени терористични групи, които често не са свързани едни с други, но се координират от военната база на НАТО в Измир, чрез така наречените „хуманитарни“ НПО. За разлика ИД, тези джихадисти са напълно зависими от помощта, от „незнайни“ саудитски и западни спонсори. Тази помощ идва през границата с Турция, но в близко бъдеще тя ще бъде затворена, съгласно последния анализ на Т.Мейсън.

Ердоган вече обвини САЩ в подкрепа на различни видове джихадисти и, в частност на ИД, давайки ясно да се разбере, че ако го е правил преди, то е било просто заради лошото влияние на Вашингтон.

Промените на политиката на Турция, през следващите месеца, ще доведат до поредица от събития.

image image

В момента президентът Ердоган се представя не само като руски съюзник, но като партньор на шиитската Хизбула и на шиитския Иран и защитник на шиитите по целия свят. Това е краят на илюзията за Турция като лидер на сунитския свят, със Саудитски пари.

Независимо от това, изкуствено създаденият от Вашингтон вътрешен конфликт между мюсюлманите няма да спре, докато от нея заедно с Турция не се откаже и Саудитска Арабия, Катар и другите арабски монархии. КСА е вече на ръба.

Мосва, обаче помни ролята лично на Реджеп Тайип Ердоган по време на първата чеченска война, когато той ръководи движението „Milli Goryus“.

Залавянето на турските военни в бункера на НАТО в източната част на Алепо преди две седмици, пък е известно на всички.

Путин успя да обърне един враг в приятел,(до кога?) и да му позволи да се бори срещу собствената си религия.

Башар Асад, Сайед Хасан Насрала и аятолах Али Хаменей, следват стъпките на Путин, надявайки се да спечелят в Сирия.

За да спечели изборите през ноември 2015 г., с главна цел — абсолютната власт в „президентска република“, Ердоган игра за тюркско-монголските националисти и изкуствено съживи конфликта с кюрдското малцинство. Това му позволи да привлече на своя страна, освен ислямистите на ПСР и така наречените „националисти“, пише Тиери Мейсън.

3000 кюрди, турски граждани бяха убити само за няколко месеца, и някои села и дори цели квартали на големите градове са буквално изтрити от лицето на земята.

С трафика на оръжието за Ал Кайда и ИД доставяно от Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар и НАТО, той установи близки отношения с джихадистките организации.

Без да се колебае, Ердоган използва войната в Сирия за лично обогатяване. Демонтира и изнесе в Турция, оборудване от фабрики от Алепо и след това премина на търговия с нефтопродукти и търговия с антики разграбени от джихадистите. С течение на времето, целия ръководен клан се свърза с джихадистите, го обвинява Мейсън.

Мейсън:“След намеса в сирийския конфликт на Иран, на Хизбула през юли 2012 г., и на Руската федерация в септември 2015 г. се промени баланса на силите. Днес гигантската западна международна коалиция „Приятели на Сирия“ загуби голяма част от по-рано завладените територии и изпитва големи трудности за набиране на нови джихадисти“.

Хиляди джихадисти сега се крият в Турция, а други гледат нататък.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19939447
Постинги: 45111
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930