Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2017 18:39 - Путин пак ни се подигра. Много тънко го направи, без да лъже. Каза, че кирилицата идва от „македонската земя“… http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 306 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.05.2017 18:41


Путин пак ни се подигра. Много тънко го направи, без да лъже. Каза, че кирилицата идва от „македонската земя“…

Тя и днес принадлежи,като незаконно отнета и де да беше само тя! А и време е „славянската“ писменост да бъде заменена с българска писменост,както си е,пък Путин да си приказва. Н.М.

 Публикувано на 24.05.2017 в България

image image

Путин пак ни се подигра. Много тънко го направи, без да лъже. Каза, че кирилицата идва от „македонската земя“. Това е точно така. Създадена е в Охрид. Тънко пропусна да отбележи, че по това време Охрид е бил в рамките на България, а Охридската школа е създадена по заповед на българския княз Борис.

Скоро Путин ще обяви македонците за единствените българи, а ние пак ще гледаме тъпо и атлантически.

Добри Божилов,
Фейсбук

Путин: Славянската писменост дойде в Русия от македонската земя

„Днес в Русия е тържествен ден – Денят на славянската писменост, а писмеността е дошла при нас от македонската земя“. Това заяви руския президент Владимир Путин пред македонския президент Георге Иванов, цитиран от сайта kremlin.ru
  image

„Днес ние отбелязваме паметта на всеславянските просветители и свети братя Кирил и Методий, които се явяват наши духовни учители“, каза от своя страна Иванов.

Македонският президент нарече св. Климент Охридски „нашият най-известен светец, най-добрия ученик на светите братя Кирил и Методии“.

image image

По време на разговора си със своя македонски колега руският президент изрази надежда за демократично и конституционно развитие на вътрешнополитическата ситуация в Република Македония.

„Следим внимателно случващото се във вашата страна и ви желаем безусловен успех в това, вътрешнополитическата ситуация в Македония да се развива в съответствие с Конституцията и по демократичен път“, заяви Путин.

Руският президент изрази надежда, че опитът на Георге Иванов, неговото влияние и авторитет ще съдействат за развитието на политическата ситуация в страната в рамките на конституционната процедура.

Путин отбеляза, че неговият гост е пристигнал в Русия по случай връчването му на наградата на фондацията „За единство на православната култура“.

„Искам да ви поздравя с тази награда. Ние с вас си даваме сметка, че благодарение на това, което беше казано днес, нас ни свързват особени отношения“, заяви Путин.

Руският патриарх Кирил по-рано връчи на Иванов наградата, носеща името на бившия патриарх Алексей Втори. Македонският президент бе удостоен с високото отличие заради неговите усилия по задълбочаването на единството на православните народи, утвърждаването на християнските ценности в обществото и за други заслуги.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19868193
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930