Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2017 20:04 - Кунева: Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта https://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 373 Коментари: 0 Гласове:
0



Кунева: Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта Публикувано на 30.09.2017 в България

image  

Към широко реформаторско мнозинство и спешно нова платформа за партньорства на практична основа, насочена към обществото, призова членове и последователи лидерът в оставка на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева в отчетния си доклад пред Четвъртото национално партийно събрание. На него ДБГ избира нов председател и ръководство на партията. Делегатите на форума трябва да определят кой от двамата кандидати – Богдана Станоева или Димитър Делчев, ще поеме лидерския пост от Меглена Кунева.

Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта, която да спре застоя, и ДБГ ще е нейното острие, убедена е тя. Близката цел са следващите местни избори, които, според нея, ще се основават на широка опозиционна коалиция. ДБГ е опозиция на днешното управление, декларира лидерът в оставка.

Като важна задача занапред пред Движението тя постави създаване на честна политическа среда, но подчерта, че без екип няма победа.
Най-трудно през годините в работата ми беше липсата на среда, в която ДБГ да се изяви подобаващо, призна Меглена Кунева. Тя смята, че свободата у нас продължава да се срива и затова ще остане да работи в политиката. Моите идеи ще бъдат чути, моите идеи ще имат значение, убедена е тя.

Демокрация, отговорност, национални цели – това е посоката на ДБГ занапред, посочи лидерът в оставка.

Меглена Кунева анализира и Реформаторския блок. РБ създаде очаквания у хората, че сме се намерили, вместо това личните боричкания, незрялото поведение на някои, са сред причините за неуспеха на съюза и коз в ръцете на ГЕРБ да го игнорира като партньор във властта, е равносметката на председателя в оставка.

В момента има имитация на реформи, застой, и отговорността е на мандатоносителя ГЕРБ, подчерта тя.
Като успешен акцент от участието на реформаторите в миналата изпълнителна и законодателна власт Кунева посочи образованието. То остава приоритет за Движението.

Не бяха спестени и критики към антикорупционния закон, който отново е на дневен ред, но, по думите й, регресира, защото няма подходяща среда. В политическата резолюция на събранието ДБГ потвърждава, че е опозиция на днешното правителство и мнозинство и се обявява за разрушаване на монопола на ГЕРБ в местната власт. / БНТ

• Кунева е подписала 34 договора за финансиране на проекти за интеграция на цигани и бежанци

• Кунева призова България да поиска да помогне на всички бежанци

• Кунева пред „ВВС“: България е съгласна с квотите за бежанците, Турция е приятел

 

• Кунева се похвали: От транзитна държава ставаме крайна дестинация за мигранти

• Цифри и факти от живота на Мадам YES!

• На каква цена Мадам „YES“ни вкара в ЕС? Архивите говорят

• Минало незабравимо | Унизиха Меглена Кунева до смърт на публично място: Изритаха министърката от ресторант в центъра на София!

. Кунева: Назряват условия за голяма коалиция на справедливостта by The Bulgarian Times



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19850042
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930