Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2017 21:33 - ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: НЕКА ДА СЕ ПРИЗЕМИМ Автор: shtaparov
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 290 Коментари: 0 Гласове:
0



ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: НЕКА ДА СЕ ПРИЗЕМИМ  

            ИЗВЪНЗЕМНИТЕ - МИТ ИЛИ РЕАЛНОСТ: НЕКА ДА СЕ ПРИЗЕМИМ


   Извънземните станаха популярни през ХХ век: преди това никой здравомислещ човек не се е замисляли сериозно за тях. С напредването на технологичната епоха обаче възможностите за спекула нарастнаха неимоверно,от което се възползваха всякакви хитреци и мошеници. Откак в медиите и в книгите започна да се говори редовно за тях,извънземни почнаха да се привиждат на кого ли не. Доказателства разбира се няма или онова,което го "има" е с напълно земен произход.

  "Аферата Розуел" не е извънземна афера- тя е опит да се заблуди общественото мнение,за да не излязат наяве американските военни проекти с някои от напредналите технологии,които съюзническите армии откраднаха от окупирана Германия. Спомените на "очевидци",които са "виждали" извънземни са лъжесвидетелства,целящи да докарат големи туристически потоци в някое затънтено градче или да открият наивен спонсор,който е съгласен да плаща за публикуването на лъжи.

  Древните посещения на извънземни дълго бяха на мода,но хората в един момент се усетиха че ги будалкат,и постепенно изгубиха интерес към извънземните. Тeмата стана банална,нещата взеха да се повтарят а поради липса на истински факти жълтите медии взеха да фабрикуват големи количества псевдоинформация,заради която омръзнаха на повечето хора. Истински факти тъй или иначе няма и всичко,което е написано за техните нови и стари посещения на земята остава в сферата на фантасмагориите.

  Как да отговорим на въпроса за извънземните тогава- има ли ги или ги няма? Здравия разум говори,че извънземни има по простата причина,че не е възможно да ги няма. Вселената или редицата от вселени е безкрайна,законите на физиката са навсякъде еднакви и всяка материя е изградена от протони,неутрони,електрони и прочее микрочастици. Щом микрочастиците,изграждащи материята са навсякъде еднакви,значи всички точки на Вселената се подчиняват на едни и същи физични и химични закономерности. От това следва,че Земята по принцип не е уникална: планети като нея вероятно са милиарди във Вселената. По последни данни нашата галактика (Млечния път) има над 300 млрд. звезди,стотици милиони от които са подобни на Слънцето. Десетки милиони от тях имат планети а стотици хиляди ако не и повече са подобни на нашата. Върху хиляди от тези планети,ако не и повече ще има зароден живот,понеже животът е общокосмическо явление и няма логика да е възникнал тук а да не възникнал там,след като физичните и химични закони са практически еднакви навсякъде. Има теория че планетите в Млечния път,годни за развитие на живот може да са милиарди,но ние няма да правим нашите изчисления по нейните цифри,а по възможно най-минималните.

  От хилядите (в минимален план) планети в Млечния път,на които теоретически има живот трябва да има стотици планети с разумен живот. Как биха изглеждали животните на една такава планета? Заключението е просто: те много биха приличали на нашите животни понеже няма логика,въз основа на която една и съща материя,подчинена на едни и същи закони да създаде твари,които са коренно различни от нашите. Същото се отнася и за разумните същества- те много биха приличали на хората и по принцип биха могли да се разбират,да контактуват и да общуват със земното човечество така,както го правим ние помежду си. Има обаче една малка забележка: това би могло да стане,ако извънземните успеят да се доберат до нас.

                              image

  Те обаче не могат да се доберат до нас,понеже разстоянията в Космоса са физически и практически непреодолими за всеки жив организъм,по-голям от вирус или бактерия. Най-близката планета,на която може да има живот е на поне 5 светлинни години от нас,а това разстояние е непосилно за която и да било съвременна или бъдеща техника. Фантазиите на фантастите са хубаво нещо,но много от тях за съжаление са на практика напълно непостижими. Не може да се направи например машина на времето: ако такава можеше дори на теория да бъде направена,хора от бъдещето щяха редовно да щъкат между нас и ние щяхме да ги забележим разбира се. Нищо такова обаче не сме видели което значи,че машина на времето в никое бъдеще не е направена и не би могло да се направи! Същата логика важи за дългите космически пътувания: ако такива можеше да се осъществят,отдавна щяхме да сме видели извънземни и редовно щяхме да ги виждаме тук или там. Такова нещо обаче никой никога не е видял и няма никакви очевидни факти които да докажат,че то се е случвало!

  Много фантасти мислят че някой ден човечеството ще направи космически кораби,които да се движат със свръхсветлинна скорост. Тази скорост обаче е непостижима за никое живо същество: дори при скоростта на светлината всяка материя се превръща във фотони сиреч в светлина или другояче казано,тя се разгражда: разрушава се. Каква полза ще носи тая скорост тогава,щом корабът и живите същества в него ще се разрушат? Ами правилно отговорихте- никаква!

  Нека обаче допуснем теоретически,че такава скорост някой ден бъде постигната- какво следва от това накрая? Отговорът е лесен: човекът няма да може да контролира кораб,движещ се с такава скорост и той непременно ще се разбие в някой метеорит или за отрицателно време ще се изпари в огнения ад на първата звезда,която се изпречи на пътя му! Ако все пак той успее по някакъв начин да заобиколи звездите и планетите по пътя си,проблемът му пак не е решен понеже е достатъчно в него да се удари само една ситна песъчинка от блуждаещо в космоса твърдо метеоритно вещество,за го се разбие на съставните му части,да го изпари или така да го разхерметизира,че всичко живо на неговата палуба да загине и от живота никаква следа да не остане!

  Телепортацията на живи същества,за която често говорят фантастите е практически невъзможна. Началото на всяка телепортация според утвърдените представи е свързана с превръщане на живия организъм във фотони и повторно синтезиране на същия организъм в "телестанцията" на крайния адресант,където фотоните пристигат. Малцина обаче се запитват какво значи да превърнеш един жив организъм във фотони. Това значи чисто и просто да го умъртвиш като го изгориш,а после от пепелта и неговите останки да моделираш изкуствена кукла.която да прилича на него. А кога тези фотони ще пристигнат в другия край на галактиката,ако ги пратим от планетата Земя например? Ами те ще пристигнат "само" след стотина хиляди години: не по-рано,което ще обезсмисли и най-голямата причина за телепортация!

  А дали тези фотони ще пристигнат до адресанта в същия стегнат сноп,в който са тръгнали? Не- няма да пристигнат: най-малко 99% от тях ще се разпилеят по пътя и накрая машината вместо човек ще синтезира само едно око,ръка или бъбрек!... Затова нека бъдем реалисти и да не опитваме да наскачаме себе си: човекът да стигне звездите е толкова възможно,колкото мравка от южния край на Огнена земя сама да намери пътя,по който да стигне Европа без никаква техника!

  Хибернацията също е практически невъзможна: замразяването,с което тя е свързана води до сигурно умъртвяване на живия организъм и разрушаване в него на онези жизненоважни клетки,без които животът е невъзможен. Няма и никога не може да има такова генно инженерство,което да влезе в ролята на Господ и да възстанови увредените и разкъсани от образуваните в тях ледени кристали стотици милиарди клетки едновременно,нито да накара увредения по такъв начин мозък отново да функционира. За съжаление разбира се!...

  Имало ли е тогава пренос на живи организми от една планета в Космоса до друга,отдалечена на хиляди светлинни години? Разумната логика води до извода,че такъв пренос навярно е имало и отново ще има. Една моя хипотеза,която ще нарека "ТЕОРИЯТА НА ЩАПАРОВ" гласи,че е възможно животът във Вселената да се е зародил още в първите секунди на Големия взрив по силата на строго установени космически закономерности а после под формата на вируси и вирусели,включени в прахови облаци,комети или метеорити да се е разпръснал по всички кътчета на Вселената но да се е развил до днешния разумен живот само там,където е намерил подходяща "почва" за това. В такъв смисъл животът във Вселената ще да е подобен на гъбния мицел: той не се губи завинаги а само отстъпва или настъпва според конкретните условия,в които бъде поставен. Космическите тела,превърнати в негови носители може да пътуват до крайната си "дестинация" десетки и стотици милиони години но онези,които стигнат до плодородна "земя" ще поставят началото на нова Еволюция,благодарение на която на съответната планета може да възникне и разумен живот,много подобен на нашия!

                           image

     Какви са тогава тези съобщения за масирани посещения на "извънземни" в различни точки на света,които често ни поднасят? Те не са нищо повече от медийни "сензации" и бутафорни кьорфишеци,пускани от ловки спекуланти за привличане вниманието на туристическия поток и увеличаване тиража на масмедиите. Общата картина сочи,че "извънземните" не се явяват в толкова много точки на света,колкото ни се внушава. Те твърде системно "обичат" да се появяват на едни и същи места например в Америка,Англия,Русия или Китай. Питам тогава: по силата на коя логична закономерност корабите на тези "извънземни",които за пръв път посещават Земята ще попадат все на сушата а не под нивото на океана и все в най-развитите в индустриално и военно отношение държави,а никога не попадат в страни като Сомалия, Джибути, Тонга или Саудитска Арабия например? Отговорът е един: няма такава закономерност!

  Крайното заключение от всичко това е едно: никой жив организъм,по-голям от вирус или бактерия не може да преодолее непосилно големите разстояния дори в нашия Млечен път,да не говорим за междугалактичното пространство. Приказките на фантастите са хубаво и развлекателно нещо,но за огромно съжаление те винаги ще си останат само приказки. Извънземните ги има и те са си там нейде,на милиарди места из далечната безбрежност на Вселената,но за съжаление или не са напълно недостъпни за нас,както и ние за тях!... Българинът трябва добре да познава тази истина и да не се повежда по лъжите,пристигащи от чужбина и представящи "истории" за срещи с "извънземни",каквито НИКОГА не са се състояли! За някои хора лъжата може да е по-приятна от истината и аз ги разбирам,но историите за посещения на извънземни са пълна заблуда,която не представлява интерес за почитателите на обективната наука и точната документалистика.

  Някой би запитал: "Къде е мястото на Господ във всичко това?" Мястото на Господ е там,където си е било винаги: Той е създал материята и Големия взрив,Той е създал физичните и химичните закони включително гравитацията,Той е творецът на Вселената и на живите твари,Той е!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19893328
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930