Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2018 20:19 - Приказка за двойния аршин на гилдия и власт (Видео)http://spodeli.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 286 Коментари: 0 Гласове:
0



Приказка за двойния аршин на гилдия и власт (Видео) image

Няколко дни след като бургаската община разстави надлежно камери за наблюдение из целия град, стартирайки Операция „Вандали в действие”, в три часа посред нощ подпалиха апартамента на 58-годишния Борислав Пенков, фоторепортер на в. „Черноморски фар“. Някой нещо да чу по въпроса? Европа, ООН-то – нещо няма ли да кажете? Някой туит по повод тежката криминална обстановка и усложняващата се криминогенна среда в страната? А?! 
Не. Колегата Борислав Пенков – нали не е убита млада и красива журналистка, не се ползва със световно медийно внимание и закрила. Какво, неуважаема вътрешна и международна колегия – да не би Пенков да не е журналист, че днес мълчите като умрели риби.

Според някои наши вестникари Пенков бил просто фотограф и.... Отразявайки тежкото престъпление с палежа на входната врата на апартамента на бургаския колега, тия се опитаха дори да неглежират събитието, в което е обгорял целия вход и за малко да изгорят още 24 невинни семейства. Цяла неделя хората седят без ток – това не е ли скандал, бе колеги! Четеш и разбираш, как същата тая колегия, която едва не се гътна възнак след убийството на Виктория Маринова, сега умаловажава едно не по-малко нагло престъпление. Но понеже никой не е пострадал, според българската и международната журналистика – страшно няма.

Напротив, има страшно! Следващият път Кюфтето, както викат на галено онзи когото съди фоторепортерът Пенков, може и да го поръча. Кюфтето и тия, дето заплашват със саморазправа бургазлията, обаче шетат по улиците необезпокоявани. Това, че общината е похарчила няколко милиона за камери, въобще не отменя печалният факт, че липсва полицейска работа. Липсват също адекватни и навременни присъди. Липсва и истински пиар на полицейските операции, който тъй да удари тъпъна, когато в полицейската мрежа се улови някой нагъл престъпник, че да екне из цела Европа.

Отделно МВР се е превърнала в една криминална регистратура, в която полицейската работа изглежда като някакво недоразумение. Работят само, когато им свирнат отгоре да се размърдат по някое шумно и отвратително престъпление. А палеж на чужда врата в 3 сутринта – какво е, драги полицаи?! „Нещата от живота” или нагъл опит за сплашване на поредния журналист. После – защо сме на 111 място по свобода на словото - след Македония, представете си!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19916777
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930