Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2019 14:01 - Как се създава ЕВРОИСЛЯМ Автор: elcho
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 170 Коментари: 0 Гласове:
1



Как се създава ЕВРОИСЛЯМ  
    Всичко започна естествено от добрата стара Франция –люлката на свободата, братството и равенството. На президентските избори през 2053 г. френските граждани за първи път избраха президент мюсюлманин. Макар и не мнозинство по това време, последователите на Пророка успяха да се консолидират и да отчетат 95% гласуваемост сред тях. Десет години по-късно мюсюлманите вече имаха и мнозинство в Парламента. За това никой не се учуди, когато на проведения през 2095 г. референдум мнозинството „французи” одобри предложението за смяна на името на държавата с „Ислямска република нов Алжир”, а Париж бе прекръстен на Нова Мека. Палежите и бунтовете спряха и настана спокойствие и тишина.

След двайсетина години същото се случи и с Германия, където турците избраха собствен президент и федерално правителство. Държавата, обаче си остана светска, за разлика от прародината майка, където Шариатът стана официално законодателство още през 2030 г.

Пакистанските имигранти в Обединеното кралство пък, консолидирали около себе си повечето мюсюлмани в Пакистанската консервативна партия, нанесоха смазващ удар на едноименните си колеги през 2062 г, печелейки 68% от местата в Камарата на общините. Скоро след като съставиха еднопартиен кабинет, те поставиха ултиматум на краля: или той да приеме исляма и Обединеното кралство да остане монархия или да бъде проведен референдум за република. След едномесечно разсъждаване кралят прие предложението и получи още една титла към всички останали: Пазител на Правата Вяра.

На изток пък нещата съвсем се объркаха, когато към 2100г циганското население вече беше мнозинство в редица държави. Естествено властта беше взета от тях, къде мирно, като в Словакия и България, къде след кървави революции, като в Румъния и Сърбия. В Унгария пък, след като взеха властта, циганите се отказаха отвратени от нея и хукнаха да обикалят свободни сред маджарската пуст. На много места Конституциите бяха отменени и бе въведено т. нар. „Солидарно законодателство”, задължаващо всеки работещ гражданин от нецигански произход да издържа по едно циганско семейство.

Разтревожено от ставащото, полското правителство поиска Полша да стане 55-ти щат на САЩ. Скоро след това я последва и Ирландия.

В Русия, през 2072 г., бе гласуван закон, според който длъжността президент-император може да бъде заемана само от преки потомци на свети Владимир Путин.

Европейския съюз оцеля на север, където държавите, все още негови членки, съумяха да останат в страни от бурите шетащи из континента, след богати помощи към някои европейски ислямски страни. Особено към тези притежаващи ядрено оръжие. Когато Швеция пък се зае с разработката на ядрено оръжие, европейските ислямски и християнски държави вкупом и наложиха ембарго и тя скоро се отказа от идеята.

Моментът на тоталната изненада дойде, когато министър председателя на Обединеното кралство Нов Северен Пакистан въведе на мода т. нар. „ядрено ислямизиране”. Той разпореди ядрените ракети на неговата държава да бъдат насочени към Норвегия и поиска в срок до една година всички норвежци да приемат Исляма. Молбите на норвежкото правителство към САЩ останаха нечути, тъй като отвъд Атлантика на власт беше дошъл президент –либерал и пацифист, който вече беше оттеглил американските войски от всички горещи точки по света и бе заявил политика на ненамеса във вътрешните работи на други страни. Попаднали в безизходица норвежците се обърнаха към Китай, но оттам им отговориха, че ще помогнат само, ако Норвегия стане комунистическа държава. Отчаяни, гордите потомци на викингите приеха исляма.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19885447
Постинги: 45097
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930