Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2019 18:15 - Управляващата измет реши: Пада забраната чужденци да купуват ЗЕМЯТА на България!
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 144 Коментари: 0 Гласове:
0



  image Управляващата измет реши: Пада забраната чужденци да купуват ЗЕМЯТА на България! Публикувано на 27.11.2019 в България https://bultimes.com/

Управляващата измет реши: ОТПАДАТ всички пречки пред сделките с БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ за чужденци! ВСЕКИ ще може да изкупува безпрепятствено, независимо на чия държава е гражданин! ВЪПРОСИТЕ; Ще работи ли един ден Българинът върху чужда земя ангария? Ще дойде ли време потомците ни да попитат: Кой народ? ВЕЧЕ НЕ СЕДЯТ!

ПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО ! Да продаваш Земята на Родината Ни, е Престъпление, което трябва да се наказва Единствено и Само с РАЗСТРЕЛ. Затова ли ЛЕВСКИ и БОТЕВ са я напоили с Кръвта си тази ЗЕМЯ !? Затова ли пра Дедите ни турците са ги КЛАЛИ и рязали ПАРЧЕ по ПАРЧЕ !? За да я разпродават и разпарчетосват някакви си продажни БОКЛУЦИ !? ПРЕДАТЕЛИ! БЪДЕТЕ ПРОКЛЕТИ!
АНАТЕМА.

 

През 2014 г, САЩ наредиха да се промени Конституцията на България, за да може чужденци да изкупуват Българска Земя!

(юни, 2011 г.): ”Преди дни Мирослав Найденов отиде на официално посещение в Израел, за да предложи за продан 1 млн. декара от Държавния поземлен фонд.”

(септември 2012 г.): Мирослав Найденов към израелския премиер Бенямин Нетаняху: ”България ще даде на еврейската държава най-важното – земята и водите си.”

Цитат от Новата унгарска конституция, стр.7, Article P: „Всички природни ресурси, особено земеделската земя, горите и питейната вода, както и биологичното разнообразие – по-специално местни растителни и животински видове и културни активи са част от общото наследство на нацията и дълг на държавата и на всеки човек е да го защитава, поддържа и запазва за бъдещите поколения.“ …

image

Отпада мораториумът за продажба на земеделски земи на чужденци. Това ще стане от януари догодина с промени в Закона за земеделските земи, предаде репортер на БГНЕС.

БГНЕС припомня, че забраната за продажба на земеделски земи на чужденци бе наложена през 2014 г., след като страната беше залята от протести. Мотивите за недоволството тогава бяха, че в България може да се повтори случаят с Палестина, – да се изкупят масово земеделски парцели от чужденци, след което те да се заселят и да променят етническия състав на българската държава. Тогава, след месеци масови протести, парламентът взе решение да наложи мораториум върху продажбата.

Решението за забрана на продажбата на ниви на чужденци бе взето от парламента на 22 октомври 2013 г. До него се стигна, след като от БСП, Атака и ГЕРБ гласуваха заедно, само ДПС единодушно гласува против решението. След като по темата се развихри скандал, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смени позицията си и обяви, че по време на гласуването партията му е била подвластна на “общата лудост”. Три месеца по-късно – през януари 2014 г. Конституционният съд обяви, че решението на парламента да удължи мораториума върху продажбата на земя за чужденци и след 2014 г. е противоконституционно.

По същото време депутатите решиха българска земеделска земя да могат да купуват само граждани на други страни, които са пребивавали минимум 5 години в страната ни.

През 2017 г. министерството на земеделието прави нов опит да предложи за публично обсъждане промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, които предвиждаха тази т.нар. уседналост да отпадне. Причината е, че нарушава Договора за функционирането на Европейския съюз, който дава свобода на гражданите на съюза да се установяват, в която и да е друга държава-членка, да създават предприятия, да придвижват капитали.

 

Заради ограничението в българския закон Европейската комисия започна наказателна процедура срещу България. Тогава страната ни беше заплашена да плати еднократна санкция в размер на 839 хил. евро, и по 660 евро дневно за всеки ден бездействие по темата. Средствата се взимаха от структурните фондове, с които се подпомагат земеделските производители.

От мотивите на вносителите на промените в сегашния закон става ясно, че промяната се налага заради заведена процедура относно противоречие с текстове на Договора за функциониране на ЕС. „Граждани и юридически лица от държавите – членки на Европейския съюз, и на държавите – страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство, могат да придобиват право на собственост върху земеделски земи при условията на този закон“, гласи предвиденият текст.

Чужденци или чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху земеделски земи при условията на международен договор, ратифициран по реда на чл. 22, ал. 2 от Конституцията на Република България, обнародван и влязъл в сила, а чужденците – и при наследяване по закон.

Чужди държави не могат да притежават право на собственост върху земеделски земи, предвижда проектът. Политическите партии и организации, движения и коалиции с политически цели също не могат да имат ниви. Освен това, чужденци или чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на ползване на земеделски земи или други ограничени вещни права върху земеделски земи при условия и по ред, определени със закон.

БГНЕС потърси за коментар заместник-министъра на земеделието, храните и горите Вергиния Кръстева по темата, но от министерството отговориха, че биха коментирали отпадането на мораториума едва когато промените в Закона за земеделските земи бъдат приети и влязат в сила. БГНЕС


Как САЩ наредиха да се промени Конституцията на България, за да може чужденци да изкупуват Българска Земя!

image Loading… Как САЩ наредиха да се промени Конституцията на България, за да може чужди граждани да изкупуват Българска Земя     Преди 13 години САЩ нареждат да се промени Конституцията на България, за да може чужди граждани да изкупуват Българска Земя! Промените в Конституцията са били извършени под натиск и с писмено указания от американската търговска камара, внесени … Продължете с четенето на



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19857216
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930