Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.08.2020 20:08 - Николай Марков: Само отец Дионисий отиде при протестиращите, ако имаше повече като него, Българската Православна църква щеше да е желан https://petel.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 103 Коментари: 0 Гласове:
1



Николай Марков: Само отец Дионисий отиде при протестиращите, ако имаше повече като него, Българската Православна църква щеше да е желана 21.08.2020 / 15:29 0
image  

кадри: Фейсбук/Николай Марков, ТВ Евроком 

"В Българската Православна Църква има около 1500 свещеници. Всеки един от тях получава по 1500 лева заплата от данъкоплатците плюс възнаграждението им от Светия Синод уредено по няколко начина. Считам, че тези средства са достатъчни, за да живеят спокойно, като отчитам нивото на трудовите възнаграждения за страната", това написа във Фейсбук експертът по национална сигурност Николай Марков.

 

 

Той добавя в публикацията си следното:

"Не така, обаче, стои въпросът с достойнството, честта и морала на лицата, които са приели духовен сан. От всички тези 1500 свещеници, само един единствен от тях отиде при протестиращите и застана с лицето и църковните си одежди до разбунтувалите се срещу беззаконията на политическата мафия свободни граждани.

Това е отец Дионисий - високо православно дърво!

Ерудиран, стегнат, въздържан, но прецизен в действията си мъж, който знае какво прави, защо го прави и какъв резултат от тези действия ще последва. Точен в изказа и поведението си свещенослужител, срещу когото потъналите в море от пороци негови братя в Христа изляха най-отровната си жлъч. Преписаха му всички смъртни грехове, само да покажат, че и той е като тях, за да няма алтернатива на тяхното беззаконие и низост.

Познавам Дионисий лично и ви уверявам, че е прекаран през моето сито, през което единици хора са минали! Вярвам, че ако ако половината от свещениците ни имаха такова самоуважение и любов към човека, БПЦ щеше да има друго лице - красиво и желано от всички. Не само от властта и свързаните с нея престъпници и компания.

Реформацията на БПЦ, независимо от нейния знаков консервативен дух е неизбежна. Трябват ни духовни водачи, а не духовни слепци облечени в расо. Имаме нужда от милост, не от църковни съдии. Искаме мир с Църквата, не войнстващата й посредственост. Настояваме за власт на разума, не за безвластие и плътски мъдрувания по всички духовни теми. Искаме си вярата, не религията, в нейната най-лоша и порочна светлина.

Отец Дионисий - един от нас."

 *Вече за втори или за трети път се "дъниш" г-н Марков! Загуби ми уважението! Не си това за което се представяш и винаги съм се питал как си позволяваш неща,които не мога да си представя за позволени на служител от НСО.
Мисля си,че и ти си "проект" с определена задача! Жив и здрав,но аз НЕ ТИ ВЯРВАМ! 
Н.М.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19853252
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930