Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2020 18:10 - След дървената мафия в Котел, ще подхване ли Гешев и тази в Тетевен? https://otupor.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 159 Коментари: 0 Гласове:
1



След дървената мафия в Котел, ще подхване ли Гешев и тази в Тетевен?

14 сеп., 2020 | Политика | 0 |

image

Днес ВАП разпореди на земеделската министърка Десислава Танева да извърши незабавна проверка на изсечената вековна дъбова гора край гр. Котел. По този повод главният прокурор написа в Туитър: Бетонира се морето. Сече се вековна гора в планината. Време е да спрем унищожението на уникалната българска природа!

Ще разпореди ли такава проверка Иван Гешев и в други части на Балкана, тъй като за никого вече не е тайна, че горите на България са подложени на поголовна сеч – при това във вододайни зони, вследствие на което безводието вече е факт в много райони?

Съсипването на Тетевенския Балкан продължава от години с поголовна сеч. В публикацията “След години безобразия държавата продължава да бъде сляпа! Кметицата на Тетевен с чадър над горската мафия!” разкрихме как близката на Цветан Цветанов кметица – Мадлена Бояджиева, е разпънала мощен политически чадър над най-големите играчи от дървената мафия в района и как именно общинските структури в Тетевен на практика се  сраснали с тази мафия.

Общинският консултативен съвет по опазване на горите, рибата и дивеча в Община Тетевен се председателства от инж. Цветомир Симеонов. Неговият брат Теодоси Тодоров Симеонов е съдружник и притежава дял от 50 % от фирма „Капитан Войновски 2013“ ООД. Предмет на дейност на фирмата е производство на бичени дървени материали и преработка на дърва за производство на палети. Предприятието е разположено в с. Черни Вит, община Тетевен.

image
  •    

По данни на Търговския регистър другият съдружник на фирмата е Тодор Дочев Тодоров, който е и управител на дърводобивната фирма „Харвест индъстрис“ ЕООД. Тя е най-голямата дърводобивна фирма в района, като цялото количество добита дървесина от обектите се транспортира и преработва в предприятието „Капитан Войновски 2013“ ООД.

image
  •    

Ръководителят на общинските гори инж. Цветомир Симеонов маркира обекти за добив на дървесина в близост до предприятието. На търговете след това тези обекти се печелят от „Харвест индъстрис“ ЕООД, разкрива сайтът vestnik.eu.

Целта е ясна –  по-лесно да се транспортира дървесина от тези близки обекти, без тя да се маркира и да се издават превозни билети, пише vestnik.eu. На ден в предприятието постъпват и се преработват стотици кубични метри дърва и строителна дървесина, като само много малка част от нея е законна, разкрива медията.

image
  •  

Снимка от дървообработващата фабрика в Тетевен, свързана с инж. Цветомир Стоянов

Печалбата на година е в милиони левове и най-голямата облага е за инж. Цветомир Симеонов – взима пари за маркирането от общината, взима пари от скритите кубици дървесина от фирмата на Тодор Тодоров и прибира дял от печалбата на предприятието „Капитан Войновски 2013“ ООД, посочва vestnik.eu в разследването си.

Всъщност, оглавяваният от инж. Симеонов съвет, който трябва да се грижи за опазването на природните ресурси в Тетевенско, за последните шест години е заседавал само веднъж. Заседанието, с което се хвали на сайта си Община Тетевен, е публикувало информация, в която се цитира градоначалничката. „Горите са едно от най-ценните неща за нас и най-важното е тяхното опазване“, казала тя по време на откриването му. Въпросът обаче е, че пред очите на всички в Тетевенския Балкан „най-ценните неща“ отиват с камиони в дъскорезниците на шепа тарикати, добрали се до власт.

 

Източник: big5.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19852223
Постинги: 45076
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930