Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2020 20:33 - „Тричане“ за Гешев в Брюксел! Ще отговаря за лъжите и корупцията. https://www.boec-bg.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 125 Коментари: 0 Гласове:
1



„Тричане“ за Гешев в Брюксел! Ще отговаря за лъжите и корупцията. Posted on 16.09.2020

Гешев е призован да отговори за БарселонаГейт, аудиозаписите на Борисов, фалшивите новини от сайта на Прокуратурата и публикуването на материали по разследвания.

image

Въпросите са част от общо 29 питания, като освен към Прокуратурата, въпроси има и към заместник министър-председателя Захариева, заместник-министъра на правосъдието, заместник-главния прокурор, комисията за защита от дискриминацията, както и към българското правителство. Питанията са провокирани и предизвикани и от многобройните сигнали и докумнети, с които БОЕЦ сезира европейските институции, включително и за позорният избор на Гешев и скандалите с „успехите“ на Гешев. Още в началото на 2020г. БОЕЦ разкрихме с докумнети и факти, че информацията подадена от Гешев пред ВСС при кандидатурата му за главен прокурор са били фалшифицирани. За седем години „дейност’ в СГП той няма нито един внесен обвинителен акт, като прокурор, а само е сключвал споразумения с престъпници. С този сигнал може да се запознаете тук:

http://www.boec-bg.com/archives/2853?fbclid=IwAR1KTUxheuZOl1S183EDhKotNy5T5KclRCwVz01TKOUBZGY1tVkhL25G2Wc

Днес  Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на правото и основните права (DRFMG) към Комисията за граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи (LIBE) в Европейския парламент отправи въпросите към Гешев, по които той бездейства, докато ходи по селски площади, ромски квартали и дворове на възрастни хора, цинично използвайки ги за рекламен фон.

Само че в Европейския парламент репортажите за лъжлива борба с битова престъпност не вършат работа. Напротив, след като не се яви лично на заседанието на 28 август, на което беше извикан, заедно с Борисов, към Гешев  сега са зададени въпроси относно Барселонагейт, аудиозаписите на Борисов, фалшивите новини от сайта на Прокуратурата и публикуването в медиите на материали, изпратени официално от Прокуратурата по настоящи и дори незапочнали разследвания.

В конкретика,синтезирано въпросите гласят:

– Какви конкретни действия е предприела Прокуратурата в борбата срещу корупцията? Има ли разследвания и обвинения срещу политици и предимно от кои политически партии са те? Дали са срещу политиции от партии, участващи в правителството, и такива от опозицията?

-Работи ли Българската прокуратура по случая с предполагаемо пране на пари в Барселона с участието на Борисов, имайки предвид, че има получен сигнал още през 2019г. Ако да, на какъв етап е разследването?

Да припомним, че става въпрос за сигнала на БОЕЦ и да уточним, че БОЕЦ започнахме да сезираме институциите още през 2018-та, след като Биволь публикува записите от ЯневаГейт две години преди това. Хронологично:

* 27 юли 2018г. БОЕЦ сезира чрез испанското посолство испанските институции и Пркуратурата в Испания.

* 21 ноември 2018г. БОЕЦ сезирахме българската антикорупционна комисия – КПКОНПИ.

* 20 март 2019г. БОЕЦ сезирахме и каталунската антикорупционна полиция.

* 21 февруари 2020г. сезирана беше и Прокуратурата в България, вече с гл. прокурор Иван Гешев.

На 24.02. 2020г. БОЕЦ сезирахме и ЕК и ЕП за разследването в Барселона срещу Борисов.

БОЕЦ сезира ЕК и Лаура Кьовеши за „Къщата в Барселона“ и разследването срщу Бойко Борисов за пране на пари в Испания. (документи)

Пълна хронология на действията на БОЕЦ по случая БарселонаГейт можете да откриете тук. От страна на българските институции единствената реакция до момента е мълчание.

Останалите въпроси към Гешев от европейските депутати

-Във връзка с изтеклите аудиозаписи с глас, който изглежда, че е този на премиера Борисов, в които се чува как той заплашва да ‚изгори‘ политик от опозицията, към момента настоящ евродепутат, в ход ли е някакво разследване или предварителна проверка по случая? Ако да, на какъв етап са те?

– Как се оценява практиката по публикуване на материали, изпратени официално от Прокуратурата до медиите, като публикуваните материали са по текущи разследвания и дори по незапочнали разследвания?

– Възнамерява ли Прокуратурата да коригира фалшивата информация на началната страница на сайта си, че събитието на Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на правото и основните права (DRFMG)от 28 август в Европейския парламент е организирано по предложение на българската прокуратура?

(Превод и коментар – Николай Филипов – БОЕЦ Лондон) 

Уточнява се, че срещата е организирана, не от Прокуратурата, а от Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на правото и основните права, а поканеният главният прокурор е изпратил свой заместник.

Както знаем Гешев се крие от журналистите в България, които са готови да му зададат тези въпроси, докато пред него се строяват послушните медийни слуги, които от селските дворове докладват за конфискувани дърва за огрев и ракия. Нищо за КТБ, нищо за 16-те милиарда източено ДДС, нищо за ДжиПиГруп, нищо за танкера БАДР, нищо за Осемте джуджета, нищо за Лукойл, нищо за АпартаментГейт, нищо за БарселонаГейт…

Само от началото на 2020г. БОЕЦ внесохме 6 сигнала до европейските институции, включително и за схемите за източване на средства по мерките за борба с COVID 19, видеото пуб ликувано от Биволъ, в което замеделският министър Танева увещава земелските производители да крият от Брюксел информацията за злоупотреби. Сезирахме Брюксел и за прекратените проверки по #АпартаментГейт
, както и за скандала със снимките на пълните с пачки по 500 евро чекмеджета и записите на Борисов.

БОЕЦ сезира ЕК и Лаура Кьовеши за скандала и престъпните корупционни схеми на Борисов, Божков, Горанов и Менда Стоянова.

Мнозина ни упрекваха, че е загуба на време, но БОЕЦ винаги си водим битките до край, последователно и упорито. 

БОЕЦ сезира ЕК и Лаура Кьовеши за публикуваното от Биволъ видео с разговора на министър Танева, разкриващ огромни схеми за залоупотреби с европесйки средства.

Ето защо БОЕЦ за пореден път призовахме европейските институции да сторят необходимото от своя страна, като през юни изпратихме своя Апел до Европейската комисия, до Европейския парламент и до посолствата на държавите членки на ЕС, в който призоваваме за продължаване на мониторинга над България и въвеждане на конкретни санкции, а именно спиране на европейското финансиране към страни, които не изпълняват своите задължения за борба с корупцията, подкрепазареформи, осигуряващинезависимосттанасъдебнатасистема, подкрепазаспазванетонагражданскитеправа, свободатанасловото и върховенствотоназакона. Целия текст на Апела можете да прочетете тук.
А пълния текст с 29-те въпроса от днес в оригинален вид – тук.

Годините постоянство и неспирни усилия на БОЕЦ и гражданите да си отвоюваме държавата от мафията вече събудиха и европейските институции, а този международен натиск ще става все по-голям, защото от корупцията в България губи целият Европейски съюз и става все по-трудно дори и подкрепящите властта в България европейски политици да останат пасивни. Нашата мафия краде парите на всички европейски граждани и французите, германците и тн. започват да питат и търсят отговорност от своите управници, защото търпят българките мутри и корупцията в България да се вихри безнаказано!

На 10.09 БОЕЦ заявихме срещи с няколко посолства, след което ни предстои и посещение в Брюксел.

Ще продължим докрай борбата за общата ни кауза – свободна, правова, демократична, достойна, европейска България!

#БОЕЦсрещуМАФИЯТА

Всеки ден на площадите и бой до дупка за постигане на първата четворна  цел – ОСТАВКИТЕ на Борисов, Гешев, Кошлуков и Цацаров. 

БОЕЦ се превърна в символ на съпротивата срещу престъпната власт на мафията! Дела, акции, протести, сигнали, това е начина. Всеки ден!

image

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията превзела държавата ни  тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници,борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и  за всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

ГД „БОЕЦ”




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19849162
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930