Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2020 16:50 - БСП скочи: Истанбулската конвенция се прокарва завоалирано в резолюция срещу корупцията https://www.dnes.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 81 Коментари: 0 Гласове:
1



БСП скочи: Истанбулската конвенция се прокарва завоалирано в резолюция срещу корупцията

Левицата категорично нямало да я подкрепи
6 окт 2020

 image

БСП скочи: Истанбулската конвенция се прокарва завоалирано в резолюция срещу корупцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Истанбулската конвенция няма да срещне нашата подкрепа под никаква форма - нито директна, нито завоалирана - в резолюция срещу корупцията", заявява председателят на БСП Корнелия Нинова в позиция, разпространена от пресцентъра на партията.
Още по темата
ЕНП зад Борисов, левите ни сравниха с Унгария – и Европа се раздели при дебата
Каракачанов: ЕП оказва системен натиск с всички средства срещу България
"В основата на външната ни политика трябва да бъде националният интерес. България има интерес да се пребори с корупцията, да бъде държава, в която съществува свобода на словото, върховенство на закона и разделение на властите. В този смисъл - резолюцията за България, която ще гласува Европейският парламент /ЕП/ утре заслужава адмирации и подкрепа. Тя е вярна оценка за корумпираното управление на Борисов. Но в тази резолюция има смущаващи текстове, съдържащи упрек за партии и политици в парламента, които не подкрепят Истанбулската конвенция и препоръки България да намери начин да я ратифицира", посочва лидерът на БСП.

"БСП не подкрепя конвенцията и има сериозен принос тя да не бъде гласувана в българския парламент. Лично съм понесла много удари за тази позиция. Чула съм много упреци, че, отхвърляйки я, променям характера на партията от лява в консервативна. Уважавам различното мнение, както и нашите партньори в ПЕС. Парламентарната ни група внесе редица закони срещу насилието над жени, срещу езика на омразата към малцинствата. Но Истанбулска конвенция няма да срещне нашата подкрепа под никаква форма - нито директна, нито завоалирана - в резолюция срещу корупцията", заявява Корнелия Нинова.
Тя посочва, че ще предложи на българските евродепутати от левицата, независимо че резолюцията е инициирана от Елена Йончева, да подкрепят текстовете, отнасящи се до върховенство на закона, борба с корупцията и свобода, но да не подкрепят текстове за Истанбулската конвенция, като се съобразят с Конституцията на Република България и националния интерес на страната ни.

Камелия Цветанова

 



 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19855661
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930