Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.12.2020 18:33 - Личност на годината 2020: Ст. инспектор Антон Спасов, който скочи в ледените води на Бъдни вечер, за да спаси бургазлийка https://www.flagman.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 221 Коментари: 0 Гласове:
2



 
Личност на годината 2020: Ст. инспектор Антон Спасов, който скочи в ледените води на Бъдни вечер, за да спаси бургазлийка
image
Началникът на втора група при ЗЖУ е номиниран от свои колеги в класацията на Флагман.бг заради героизма, който прояви и предотврати жестока трагедия
  30 Декември 2020, Сряда, 14:00 ч. Автор: Светлозария КИДЕРОВА

На 24 декември той става свидетел на инцидент край Моста в Бургас и без да се замисля, се хвърля в морето 

Старши инспектор Антон Спасов е третият номиниран за приза "Личност на годината 2020" (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ). Той един от героите на Бургас, показали човешкото в себе си извън пределите на професионалната си дейност.

Преди няколко дни благодарение на храбростта си той спасява от удавяне 51-годишна бургазлийка, която на Бъдни вечер се озовава в морето, подайки от Моста в Бургас. 

Той е истински пример за подражание, един човек, който забравя за страха, минусовите температури и се хвърля в морето, за да извади от ледените води давещата се жена. 

 

Антон Спасов е номиниран от свои колеги от ОД на МВР в Бургас в класацията на Флагман.бг „Личност на годината 2020“.

"Не бях на работа и реших да се разходя с кучето. Бях стигнал до края на Моста, когато чух двама рибари да коментират, че във водата има човек. Единият каза, че това бил водолаз, а другият го прекъсна с думите, че преди малко паднал някакъв човек. Тогава се обърнах към тях и ги попитах къде е мястото, където е скочил. В този момент видях, че мъж на средна възраст хвърляше спасителен пояс във водата към жена, която се давеше. Беше на  около 100 метра от брега. Тя не успя да се хване за пояса, обърна се по гръб, видях, че лицето й вече е посиняло от студената вода, помислих, че е успяла да си поеме въздух, но от устата й започна да излиза пяна и тялото й почна да потъва. Казах си, че няма време за губене, трябва да се действа, иначе ще умре. Хвърлих якето и обувките, за да ми е по-лесно да плувам и скочих във водата. 

Доплувах до нея и я обърнах по гръб. Тогава започна да идва в съзнание. Тялото й тежеше много, жената беше облечена с много дебело палто, което беше попило голямо количество вода. Придърпах пояса към нея. Хората от кея дърпаха спасителния пояс, аз го бутах от водата и така успях да я извлека на брега. Веднага започнах да й правя сърдечен масаж. Минути след това пристигна екип на Спешна помощ и колегите от Първо РУ.  Ако бях закъснял няколко секунди с действията си, със сигурност щеше да се удави, температурата на водата е много ниска, зима е, тялото й просто нямаше да издържи на студа. Лекарите я интубираха и отвори очи“, разказа Антон Спасов.

По този начин той се превръща в героя, спасил живота на 51-годишната жена. Човекът, който хвърлял пояса от Моста бил и съпругът й, който стотици пъти му благодарил за героичната постъпка. Дори предлага парична награда, която Спасов категорично отказва. 

"Мъжът й беше безкрайно благодарен за реакцията. Дори ми предложи пари, като отплата, но не мога да приема такава "награда", аз съм постъпил човешки", разказа още героят.

Антон Спасов е на 50 години, семеен и горд татко на две момичета - студентка и вече дипломирана. Той е началник група на втора група в Сектор 02 при Зонално жандармерийско управление (ЗЖУ) в Бургас. Възпитаник е Спортното училище „Юрий Гагарин“, с профил баскетбол. 

През 1993 година влиза в системата на МВР. Професионалната му кариера започва в Транспортна полиция. През 2011 година става "началник група" в Сектор 02.  От 2014 ръководи успешно групата в жандармерийското звено.

Старши комисар Антон Спасов запълва свободното си време със спорт. Участва в различни състезания по ветроходство към спортен клуб "Порт Бургас". Занимава се и с бадминтон. От малък се грижи за здравето си със спорта, а днес намира в него нужната му глътка почивка след работния ден.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19854084
Постинги: 45083
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930