Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2021 18:11 - Лекар почина след ваксиниране, за първи път заподозряха препарата на Пфайзер http://onovini.eu/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 100 Коментари: 0 Гласове:
1



Лекар почина след ваксиниране, за първи път заподозряха препарата на Пфайзер януари 8, 2021

 

image

  

Две седмици след като получава първата доза ваксина на „Пфайзер“, 56-годишен лекар от Флорида издъхва. Това е първият случай на територията на САЩ, в който човек умира след поставена ваксина срещу COVID-19, посочва Novini.bg

 Здравните служби във Флорида и Центърът по контрол и превенция на заразите са започнали разследване по случая, за да се установи дали настъпилата смърт на д-р Грегъри Майкъл е в резултата от препарата на „Пфайзер„. От семейството на починалия са категорични, че той се е намирал в повече от добро здравословно състояние.
Д-р Майкъл е бил имунизиран в здравен център във Флорида на 18 декември, но три дни по-късно по краката и ръцете му се появяват дребни петна, поради което се подлага на медицински изследвания, които показват, че кръвната му картина е много под нормалните граници и той е приет в интензивното отделение. 

В продължение на две седмици лекарите се опитват да повишат нивото му на тромбоцити в кръвта, но безуспешно, споделя съпругата му, цитирана от местното издание SunSentinel. 

По думите ѝ той е „бил в съзнание и се е борил до последно“ по време на целия процес, но точно ден преди операцията получил инфаркт и починал

Дарън Капрара, директор от кабинета по медицински експертизи в Маями-Дейд, заяви пред медиите, че в момента се води щателно разследване, потвърждавайки новината, че препаратът на „Пфайзер“ засега се разглежда като основният „заподозрян“, изиграл роля в смъртта на медицинското лице. 

Говорител на Центъра по контрол и превенция на заразите коментира, че също водят разследване по случая и също допълни, че проучват каква е ролята на препарата на фармацевтичната компания в смъртта на д-р Майкъл. 

От фирмата-производител Пфайзер обясниха за изданието SunSentinel, че са запознати със случая и определиха настъпилата смърт като „силно необичаен клиничен случай“. Говорител на компанията добави, че също водят разследване, но подчерта, че „едва ли има някаква пряка връзка с ваксината на този етап“. 

От центъра по контрол и превенция съобщиха, че към днешна дата повече от пет милиона американци са получили ваксината на „Пфайзер„, като тяхното здравословно състояние от момента на имунизацията е под постоянно наблюдение. 

Разследването по трагичния случай продължава и все още е рано за каквито и да е заключения, но всички са убедени в едно – д-р Грегъри Майкъл е бил в изключително добро здраве преди смъртта си.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19848818
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930