Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2021 17:06 - Една година след бебе Катерина - пак отнемат българче от майка му в Германия https://lupa.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 93 Коментари: 0 Гласове:
1



Една година след бебе Катерина - пак отнемат българче от майка му в Германия   Свят 14:20 - 04 Февруари 2021 1519     image Автор: Lupa.bg  

Една година, след като българското общество настръхна срещу социалните власти в Германия заради отнемането на бебе Катерина по неведоми и необясними пътища, нов случай на груба намеса на службите е напът отново да влоши дипломатическите отношения между София и Берлин.

На вниманието на МВнР - този път става въпрос за дете, за което се води дело за родителски права между майката - българка и бащата - немец, от когото тя е избягала заради домашно насилие. Майката, Лина Димитрова, изплака в социалните мрежи, че след броени дни момиченцето й ще бъде отнето в полза на другия родител- агресор, заради когото тя и детето живеят в приют в Хамбург в момента.

Не е ясно защо делото се води в Тощедт, Долна Саксония, при положение, че хлапето е в северния град, но според Лина това се е случило заради дебелите връзки на доскорошния й партньор с магистратите там.

"В този съд ми беше забранено да говоря и да имам свидетели, адвокатката ми ме караше да мълча, било в моя полза. Така се издаде споразумение вместо по адрес на детето, както е по закон, в селото където живее бащата и откъдето избягахме да пътуваме да виждаме бащата, въпреки че малката се страхува и не иска да го вижда. При това детето ми е с хронично заболяване и при психично натоварване проблемите се изострят. Сега бащата е завел дело да вземе детето насила и да получи родителските права... А детето е в ужас, бащата никога не се е грижил за нея и нямат изградена връзка, освен това е много агресивен и не е в състояние да се грижи за детето", пише ужасената майка.

Димитрова разказва, че въпросният поддържал кошмарни битови условия за "семейството" си, както и че дори не можел да дозира правилно лекарствата за детето си.  В същото време юристи я предупредили, че няма шанс тя да спечели делото и да се "приготви" да изгуби детето си на 16 февруари, когато е заседанието на съда. 

"Повдигнахме обвинение за враждебност и преднамерено заемане на страна от съдийката, но не го уважиха. Моля ви ако някой може да ми помогне с нещо да спася детето си", апелира в социалните мрежи Димитрова. 

В началото на 2020 г. стотици нашенци излязоха на протести в София и страната заради 7-месечната тогава Кати, която бе отнета от оциалните служби в Хамбург по сигнал на местни лекари, че върху нея може би е упражнено насилие от родителите. Майката и бащата на кърмачето - Мирена и Георги Славови обясниха и на магистратите, и пред медиите там и у нас, че дългочаканото бебе не е подлагано на никакъв тормоз, а е обичано и желано.

За да бъде извадено детето от т.нар. "приемни родители", се наложи намесата и на външния министър Екатерина Захариева, и на куп политици, които осъдиха действията на германските власти. Няколко месеца по-късно Катерина се върна при любящите си родители, а съдът, психолозите и лекарите доказаха, че службите са злоупотребили със съдбата на бебето и неправомерно са го отнели от родителите му. 




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19860125
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930