Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2021 18:32 - Юлиан Ангелов от ВМРО: Еднополовите бракове са нещо, което някой иска насилствено да наложи https://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 114 Коментари: 0 Гласове:
1



Юлиан Ангелов от ВМРО: Еднополовите бракове са нещо, което някой иска насилствено да наложи (видео)
  Депутатът влезе в остър спор с Виктор Лилов
  image image    

Еднополовите бракове са нещо, което някой иска насилствено да наложи. Не виждам защо трябва да се променя българското законодателство за неща, които някой насилствено иска да наложи в България – тоест еднополовите бракове, някой да променя законодателството. Конституцията е ясна – коя е майката и кой е бащата и няма защо да я променяме.

Така коментира в студиото на „Неделята на NOVA” депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов. Казаното ото него е по повод казуса с отказа на съда в Пазарджик да впише жена като баща на детето ѝ в акта за раждане.

У нас се стига до такива казуси обикновено от хора, които са живели в чужбина, в Щатите – в които е позволено да има еднополови бракове. Те се връщат в България, нарочно изпратени от разни НПО-та, за да правят точно такива проблеми.

По думите му семейството се състои от мъж и жена. Не може да има семейство от двама души от един пол. Това не подлежи нито на морал, нито на закон. На остров Тамбукту може да решат да се женят за козички. Но това не означава, че в България трябва да им разрешим да направят същото, заяви той.

Фактическото съжителство е признато в българското законодателство. Когато г-н Лилов не е чел българските закони – по-добре да не се изказва. Утре трима или петима може да решат да живеят заедно и да се обявят за семейство, заяви той. Депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов остро опонира на събеседника си, който си позволи лични нападки:

Тази агресивност от Ваша страна за налагане на Вашите възгледи не е нормална. Не е нормално майката да е баща. Ние от ВМРО имаме мнение по темата и сме лоши, защото то не съвпада с Вашето, така ли? Нямаме право на мнение и да отстояваме неща, които смятаме за правилни, така ли?

Защитниците на еднополовите бракове злоупотребяват с права, категоричен е Ангелов.

Народният представител коментира и позицията на ВМРО срещу промените в Закона срещу домашното насилие. Той смята, че текстовете могат да доведат до промяна във философията на семейното право.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19859877
Постинги: 45083
Коментари: 6165
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930